Kadir Geceniz Mübarek Olsun
YILDIRIM: Ülkemizin terör belasından kurtulması için dua edelim

Yıldırım Yapı sahibi Murat Yıldırım tüm İslam aleminin kadir gecesini kutlayarak “Bu mübarek günlerde memleketimizin terör belasından bir an önce kurtulması için hep bir ağızdan dua edelim, rabbimiz memleketimiz üzerinde oynanan yüz yıllardır kardeşçe yaşadığımız Çanakkale’de omuz omuza savaştığımız Kürt kardeşlerimizle aramıza nifak tohumları sokmak için uğrasan şer odaklarının oyunlarını inşallah bozsun, birlik ve beraberliğimiz sonsuza dek sürecek inşallah” dedi.

MİLLETVEKİLİ YILMAZ TUNÇ'TAN KADİR GECESİ KUTLAMA MESAJI


AK Parti Bartın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Sözcüsü Av.Yılmaz Tunç, Kadir Gecesi münasebetiyle bir kutlama mesajı yayınladı. Milletvekili Tunç, mesajında Kadir Gecesinin bin aydan hayırlı olduğunu, bu gecenin bereketinden faydalanmak dileğiyle tüm İslam aleminin mübarek kadir gecesini tebrik ediyorum dedi.

Milletvekili Yılmaz Tunç, Kadir Gecesi Mesajında şunları söyledi; "Evveli rahmet, ortası mağfiret sonu da cehennem azabından kurtuluş ayı olan Ramazan-ı Şerifin sonuna yaklaştık. Birlik ve beraberliklerin pekişmesine, yardımlaşma ve dayanışma duygularının artmasına vesile olan 12 ayın sultanı Ramazan'ın 27. Gecesi olan Kadir gecesine ulaşmanın mutluluğu içerisindeyiz. Bin aydan daha hayırlı olduğuna inandığımız bu mübarek gecenin bereketinden faydalanmak dileğiyle, bütün İslam aleminin mübarek Kadir Gecesini tebrik ediyor, insanlığın kurtuluşuna, barış ve esenliğe vesile olmasını Cenabı Allah'tan niyaz ediyorum."

* * *

CHP Bartın Milletvekili M.Rıza YALÇINKAYA “KADİR GECESİ” MESAJI

Bu gece yapacağımız duaların kabul edilip; tüm dünyaya sevgi, barış ve huzur getirmesini diliyor, Ramazan ayı boyunca tuttuğunuz oruçların ve yaptığınız ibadetlerin kabul olması temennilerimle Bartınlı hemşerilerim başta olmak üzere tüm vatandaşlarımızın Kadir Gecesi’ni kutluyor sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

* * *

CEMAL AKIN KADİR GECESİ'Nİ KUTLADI

Belediye Başkanı Cemal Akın Kadir Gecesi dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı. Akın mesajında "Yüce Allah'ın insanlara bahşettiği ilahi lütuflardan biri olan Ramazan Ayı'nın sonuna yaklaştığımız şu günlerde, birçok ilahi hikmeti, sırrı ve bereketi insanların zihnine, ruhuna ve çevresine taşıyan Kadir Gecesi'ne kavuşmanın huzurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bu mübarek gecenin hürmetine, ülkemiz ve tüm dünya ülkelerinde akan kan ve gözyaşının durmasını, insanlığın barış ve huzuruna vesile olmasını yüce Mevla’dan diler, bu duygu ve düşüncelerle aziz hemşerilerimin Kadir Gecesi’ni kutlarım" dedi.

Belediye Başkanı Cemal Akın ayrıca, her kandilde olduğu gibi Kadir Gecesi dolayısıyla da teravih namazı sonrasında eski belediye hizmet binası önünde vatandaşlara tatlı ikram edileceğini söyledi.

* * *

BİLGİN “DÜNYA’YA BARIŞ VE HUZUR GETİRMESİ’Nİ DİLERİM”


Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bartın İl Başkanı Sezai Bilgin, 14 Ağustos Salı gününü Çarşamba'ya bağlayan gece kutlanacak olan Kadir Gecesi dolayısıyla bir mesajı yayınladı.

Bilgin mesajında, "Ramazan ayının sonuna yaklaşırken bin aydan daha hayırlı olduğu bildirilen Kadir Gecesi'ne ulaşmanın sevinç ve mutluluğunu yaşamaktayız. Zihnimiz ve kalbimizdeki yükleri hafifleterek ruhumuzda derin izler bırakan Kadir Gecesi, sema kapılarının açıldığı, esen ve güvenliğin her tarafa yayıldığı; duaların kabul edildiği ve adeta yer ehli ile gök ehlinin birbirleriyle buluştuğu bir gecedir. Yüce Allah; en büyük mucize olan Kur'an-ı Kerim'i Peygamber Efendimize bu kutlu gecede indirmiştir.  Bu kutlu gecenin insanlar arasındaki kırgınlıklara ve dargınlıklara son vermesi, kırık kalpleri onarmasını ve dünyanın dört bir yanında açlıkla, sefaletle, hastalıklarla mücadele eden, savaşlardan mağdur olan insanlar için, dünyaya barış ve huzur getirmesini diler; bu vesile ile Bartın’lı hemşerilerim başta olmak üzere Türk-İslam âleminin Kadir Gecesi'ni tebrik eder, selam, sevgi ve saygılarımı sunarım” dedi.

* * *

AKMAZ “CAHİLİYE KARANLIĞINI BASTIRAN KUTLU BİR IŞIK”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bartın, Kadın Kolları Başkanı Nuran Akmaz, Kadir Gecesi dolayısı ile bir kutlama mesaj yayınladı.

Akmaz mesajında, “Manevi duyguların üst seviyelere yükseldiği bu kutsal gecede, yapılacak tüm dualar diliyorum ki ailelerimiz, milletimiz, ülkemiz ve Bartın’ın birliği ve bütünlüğü adına kabul olur. Bu Gece, İnsanlığın varlık gayesinin unutulduğu, manevi değerlerin hiçe sayıldığı karanlık bir çağda; insanlığın yolunu aydınlatmak ve onlara kılavuzluk yapmak üzere cihanı aydınlatan bir güneş gibi cahiliye karanlığını bastıran, kutlu bir ışık gibi tüm insanlığın yolunu aydınlatan O; insanlığa varlık sebebini hatırlatan, insanlığı yüce değerler etrafında birleştiren Kur’an-Kerim’in indirilmeye başlandığı gecedir. İnanan insanlara bir hediye ve fırsat olan bu ulvi geceyi manasına uygun olarak ihya edebilmek temennisiyle; Kadir Gecesi’nin Bartın’ımıza, ülkemize, Türk İslam alemine ve bütün insanlığa huzur, barış ve esenlik getirmesini Cenab-ı Hak’tan temenni ederim” dedi.

* * *

AK PARTİ İL BAŞKANI YAŞAR ARSLAN’IN KADİR GECESİ KUTLAMA MESAJI

Manevî arınma ve yücelme, paylaşarak zenginleşme mevsimi olan mübarek Ramazan ayının son günlerini idrak ederken, 14 Ağustos Salıyı Çarşambaya bağlayan gece Kadir Gecesine ulaşmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşacağız. Yüce Kitabımız’da “bin aydan daha hayırlı” (Kadr, 97/1-5) olduğu bildirilen Kadir gecesi, insanlık için kurtuluş reçetesi olan Kur’an’ın indirilmeye başlandığı, esenliğin bütün dünyayı kuşattığı, dua ve tevbelerin kabul edildiği bir kutlu gecedir.  Kadir gecesini diğer bütün zaman dilimlerinden üstün kılan özellik, bütün insanlık için hidayet rehberi olan Yüce Kitabımız Kur’anı Kerim’in bu gecede indirilmeye başlanmış olmasıdır.Mükâfatların sınırsız olarak verildiği Kadir gecesi, kendimize dönerek gaflet içinde geçirmiş olduğumuz günlerimizi sorgulama, unutarak ve bilmeyerek işlediğimiz hatalara tövbe etme ve af dileme, bir daha yapmama kararlılığımızı Yüce Yaratıcımızın sonsuz rahmet ve mağfiretini umarak yineleme, aramızdaki sevgi ve bağışlamanın hepimizi kucaklaması için bu yolda yeni adımlar atma zamanıdır.  Bu duygu ve düşüncelerle tüm İslam aleminin Kadir Gecesini tebrik ediyor, Yüce Mevlâmız’dan, tuttuğumuz oruçları ve yaptığımız tüm ibadetlerimizi kabul etmesini, bu gecede yapılan dua ve yakarışların, İslam âleminin birlik, dirlik ve beraberliğine, toplumsal birlikteliğimizin güçlenmesine, insanlığın barış, huzur ve saadetine vesile olmasını niyaz ediyorum.

* * *

Saadet Partisi Bartın İl Başkanı Ünal Yurtbay'dan Kandil mesajı


Saadet Partisi Bartın İl Başkanı Ünal Yurtbay; bir mesaj yayınlayarak tüm İslam aleminin mübarek Kadir Gecesini kutladı. Kur’an-ı Kerim’in Kadir Gecesinde inmeye başladığını hatırlatan Yurtbay; “O İlahi mesaj, tüm insanlığın kurtuluş rehberi oldu. İnsanlık referansını Kur’an’dan aldığı ölçüde huzur buldu. Ondan uzaklaştığı ölçüde de karanlığa gömüldü. Diliyorum ki; bu mübarek gecede yapılacak dualar, bizleri, hakka, adalete, huzur ve barışa yaklaştırır” dedi.

Kadir suresi’ndeki; “Biz O'nu Kadir Gecesi'nde indirdik. Kadir Gecesi'nin ne olduğunu sen nereden bileceksin? Kadir Gecesi bin aydan daha hayırlıdır. Melekler ve Rûh o gece Rablerinin izniyle, her iş için inerler. O gece, tanyeri ağarıncaya kadar süren bir selâmettir.’ Ayetlerini hatırlatan Yurtbay; bu mübarek gecenin Cenab-ı Allah tarafından Müslümanlara sunulmuş bir fırsat olduğunu söyledi. “Bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirmeliyiz” diyen Yurtbay şöyle devam etti; “Bu gece ülkemizin birlikve dirliği için dua edelim. Milletimizi kardeş kavgasına sürüklemek isteyen karanlık mihrakların oyununu bozmak için dua edelim. Maalesef terör belası; bizi biz yapan değerleri hiçe saymakta, kardeşlik ve paylaşma duygularımızın en yoğun yaşandığı bir dönemde bu kardeşliği sabote etmek için her türlü kirli oyuna başvurmaktadır. Mübarek Ramazan ayında bile kan dökmekten çekinmemektedir. Bu terörü lanetliyorum. Tüm şehitlere Cenab-ı Allah’tan rahmet, yakınlarına sabr-ı cemil niyaz ediyorum. Ve bir kez daha ilan ediyorum ki; ne yaparlarsa yapsınlar, hangi sinsi planı uygularsa uygulasınlar, milletimiz bu oyuna düşmeyecektir. Sahip olduğu bin yıllık tecrübe ile tüm planları boşa çıkaracaktır. Er ya da geç kazanan kardeşlik olacaktır” dedi.

Mübarek Ramazan ayında Arakan’daki Müslümanlara yönelik katliamında yürekleri yaktığını kaydeden Yurtbay; “Maalesef nerede bir zulüm, nerede bir gözyaşı varsa, bakıyoruz orası bir İslam coğrafyası. Nerede bir kesif duman yükseliyorsa, nerede bir yangın varsa orası bir İslam ülkesi. Açık söylüyorum tüm bunlar göstermektedir ki, Müslüman’ın Müslüman’dan başka dostu yoktur. Bu yüzden bütün İslam ülkeleri güçlerini birleştirmeli, İslam Birliği’ni kurmalıdır. Adil bir dünya kurmanın başka hiçbir yolu yoktur. Bu temenni ile milletimizin ve tüm İslam aleminin Kadir Gecesi’ni kutluyor, bu mübarek gecenin huzur ve barış dolu bir dünyaya vesile olmasını diliyorum” dedi.

* * *

Kozcağız Belediye Başkanı Mustafa KARAMAN'ın mesajı

Bin aydan daha hayırlı olduğu bildirilen,bütün insanlık için hidayet rehberi olan, kitabımız Kur’an-ı Kerim’in ilk indirilmeye başlandığı gece olan ve Peygamberimiz Hz. Muhammet (S.A.V) efendimizin “ Faziletine inanarak ve karşılığını Allah (C.C.)’ dan bekleyerek Kadir Gecesini değerlendiren kişinin geçmiş günahları bağışlanır “ diyerek müjdelediği, Mübarek Ramazan Bayramının habercisi olan Kadir Gecesinin tüm İslam alemine ve halkımıza hayırlar getirmesini diler, saygılar sunarım.

* * *

Bartın İl Genel Meclis Başkanı Ali KARTAL'ın mesajı

Kadir Gecesi değer gecesidir, Allah tarafından değerli kılınmış bir gecedir. Kadir Gecesi bin aydan daha hayırlıdır. Bu gece bir ömürden daha hayırlıdır. Ellerin açıldığı, gözlerin dualarla yaşardığı, kalplerin okşandığı Kadir Gecesi 'nde bütün insanların günahlardan uzaklaşıp tövbelerinin kabul edilmesini niyaz ederim. Allah tüm inananları iman yolundan ayırmasın. Kadir Gecesi dileklerimizi, isteklerimizi Allah'a arz etmek için de değerli bir fırsattır. Kendisine dua edenleri geri çevirmeyen, günahları bağışlayan, her şeyi bilen, gören ve duyan yüce Allah tüm dualarımızı kabul etsin. Kandiliniz mübarek olsun.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.