Öne Çıkanlar Cemal Akın Bartınspor Yılmaz Tunç Seyfettin Azizoğlu 30 Ağustos 3 Kasım 25 Kasım Ereğli

Kasaplardan Kurban Eti Uyarısı

Vatandaşların Kurban Bayramı hazırlıklarına erken başlaması çarşı merkezindeki esnafın yüzünü güldürdü. Kasaplar ise sağlıklı ve lezzetli kurban etinin nasıl elde edileceği konusunda vatandaşları uyardı. Kurban Bayramı’na üç gün kala vatandaşlar hazırlıklara başladı. Banka ATM’lerinde yoğun kuyruklar oluşturan vatandaşlar, paralarını aldıktan sonra alışverişe akın etti. Vatandaşların bayram hazırlığı çarşı merkezinde yoğun kalabalığa neden olurken, esnaflarında yüzü gülmeye başladı.

ŞEKER VE ÇİKOLATA’YA DİKKAT

Kuruyemişçiler vatandaşları çikolata ve şeker, kasaplar ise lezzetli kurban eti konusunda uyardı. Şeker ve çikolata gibi çocuklara ve misafirlere ikram edilecek gıdalara dikkat edilmesi gerektiğini belirten Kuruyemişçi İsmail Alabaş, herkesin güvendiği yerden alış veriş yapması gerektiğini söyledi. Çarşı merkezindeki yoğunluğun işlerinin artmasına neden olduğunu anlatan Alabaş konuşmasında “Emekli maaşlarının da erken yatması ekstra bir hareket kazandırdı. Halkımızın bize güveni, sattığımız ürünün kalitesi bakımından bize güvenirliliği var. Şu an için işlerimiz güzel gidiyor. Özellikle belli markalara dikkat etmeleri gerekiyor. Fiyatlara aldanıp ta, fiyatlar makul diyerek merdiven altı yerlere yönelmemeleri gerekiyor. Bayramı bayram gibi yaşamamız için, çocuklarımıza da kaliteli ürünler ikram etmemiz gerekir. Vatandaşlarımız mümkün olduğunca bütçeleri kadar alsınlar. Ama kaliteli ürün alsınlar. Biz sürekli buradayız, bizim gibi esnaf arkadaşlarımızda var. Adres olarak bildikleri yerden alsınlar. O zaman bir sıkıntı yada sorun yaşamazlar” dedi.

KASAPLARDAN KURBAN ETİ UYARISI

Kasaplar ise sağlıklı ve lezzetli kurban eti için vatandaşlara bazı tavsiyelerde bulundu. Kesilen kurbanın etinin naylon poşetlere konulmamasını öneren Kasap Yüksel Güney “Kurban kesildikten sonra eti direk poşete koymamaları gerekir. Poşete koyarlarsa buharı ile koku yapar. O yüzden biraz açıkta bekletmeleri lazım. 2-3 saat en etin buharının çıkması lazım. Etin daha lezzetli olması için biraz bekletilmesi lazım. Kıyma içinde en az bir gün beklemesi lazım. Aksi halde kıyma ezik olur. Bana göre etin fazla tüketilmesinde zarar gelmez, istedikleri kadar tüketebilirler” diye konuştu.

“KURBAN ETİ BİR GÜN BEKLETİLMELİ”

İlçede uzun yıllardır kasaplık yapan Mehmet Göktekin ise kesilen kurbanın etinin en az bir gün bekletilmesi gerektiğini söyledi. Göktekin açıklamasına vatandaşlara şu uyarıları yaptı; “Kesilen kurbanın en iyi şekilde muhafaza edilebilmesi için önce kesilen etlerin küçük küçük parçalar halinde plastik veya çelik kaplarda soğutulması gerekir. 5 veya 7 derecede soğutulan etler bir gün sonra tüketilmeli. Kesinlikle bir günden önce yenildiği zaman, etin içerisindeki mikroorganizmalar çalıştığı için hastalıklara sıkıntı verecektir. Kesinlikle bir gün dinlenmesi gerekir.”

İHA

Anahtar Kelimeler:
Kurban Bayramı
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.