Öne Çıkanlar Rıza Yalçınkaya MNK Mobilya UEFA Epçiler Ortaokulu Müdürü Bakraçboz Karabük Dorukhan Bartın Emniyet Müdürlüğü

Nusaybin'den Bartın'a Acı Haber

MARDİN'in Nusaybin İlçesi'nde sürdürülen operasyonlar sırasında şehit olan askerlerden 28 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Sinan Oruç'un Bartın'ın Kumluca Beldesi'ndeki baba evine ateş düştü. Şehidin evine dev Türk bayrağı asılırken Oruç'un ailesi gözyaşlarına boğuldu.

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde devam eden operasyonlarda Jandarma Uzman Çavuş Sinan Oruç şehit oldu. Bartın'ın Ulus İlçesi'ne bağlı Kumluca Beldesi'nde oturan şehidin yakınlarına acı haberi Ulus Kaymakamı Selçuk Şakar, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Tekin Aktemur, Garnizon Komutanı Deniz Kıdemli Albay Mehmet Erdemir verdi.

İlgili Foto Galeriye Git

Oğullarının şehit haberini alan baba Sefer Oruç ile annesi Nazife Oruç gözyaşlarına boğuldu. Şehit Sinan Oruç'un 3 katlı evine ve sokağına dev Türk bayrakları asıldı. Şehidin evinin önünde Kuran-ı Kerim okundu. İmam Hatip Ortaokulu'nda memur olarak görev yapan baba Sefer Oruç yakınlarına sarılarak gözyaşı döktü. 2011 yılında Tunceli 1'inci Jandarma Özel Harekat Tabur Komutanlığı'nda göreve başlayan Sinan Oruç'un 2010 yılında askerden geldikten sonra iş bulamadığı için bir yıl sonra sözleşmeli uzman çavuş olarak göreve başladığı öğrenildi.

Şehit haberiyle üzüldüklerini belirten Kumluca Belediye Başkanı İsmail Can, "Kumluca merkezde tanıdığımız bir arkadaşımızdı. Çok üzgünüz. Sabah saatlerinde aldık acı haberi. Hepimizin başı sağolsun, vatan sağolsun" dedi.

"DİKKATLİ OLMASINI SÖYLEMİŞTİM"

Nusaybin İlçesi'nde sürdürülen operasyonlar sırasında şehit olan askerlerden 28 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Sinan Oruç'un Merkez Mahallesi Haydar Demirci Caddesi'ndeki evinin önünde taziyeleri kabul eden 51 yaşındaki babası Sefer Oruç oğluyla en son dün öğleden sonra telefonda konuştuğunu söyledi. Oruç, "Bana operasyonların devam ettiğini ve teröristlerden temizlenecek 70 metrelik bir alanın kaldığını söylemişti. Bende kendisine dikkatli olmasını söylemiştim. Son görüşmemiz bu oldu. Akşam içime doğmuş gibi karnım sızlamıştı, sabah da acı haberi aldık" diyerek gözyaşı döktü. Şehit babası Oruç, gazetecilerin 'Oğlunuz operasyonlarla ilgili ne söylüyordu?' şeklindeki sorusuna "Şerefsizlerin olduğunu söylüyordu" diye yanıt verdi.

3 ŞEHİT 14 YARALI

MARDİN'in Nusaybin İlçesi'nde sürdürülen operasyonlar sırasında Çağçağ Caddesi'nde bu sabah el yapımı patlayıcıyı imha etmek isteyen güvenlik güçlerine PKK'lı teröristler roketatarla ateş açtı. Saldırıda 3 asker şehit oldu, 14 güvenlik görevlisi yaralandı. Yaralı askerler Nusaybin ve Mardin Devlet Hastanelerinde tedavi altına alındı.

Nusaybin'de hendek kazan, barikat kuran, el yapımı patlayıcı döşeyen PKK'lı teröristlerin etkisiz hale getirilmeleri için 14 Mart'ta başlatılan operasyonlar devam ederken, bu sabah saat 05.45'de Çağçağ Caddesi yakınlarında yola yerleştirilen el yapımı patlayıcıyı etkisiz hale getirmeye çalışan güvenlik güçlerine, PKK'lı teröristler tarafından ateş açıldı. Roketatar ve uzun namlulu silahlarla yapılan saldırıya güvenlik güçleri de karşılık verirken, çatışmada 3 asker şehit oldu, 14 asker yaralandı. Yaralanan askerler, Nusaybin ve Mardin Devlet Hastanelerine kaldırılarak tedavi altına alırdı.

Genelkurmay Başkanlığı, Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu 3 askerin şehit olduğunu, 14 askerin de yaralandığını bildirdi. Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yer alan açıklama şöyle: "01 Mayıs 2016 Pazar günü Mardin ili Nusaybin ilçesinde devam eden operasyonlar esnasında, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce yapılan silahlı saldırı sonucu 3 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 14 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Yaralılar derhal hastaneye sevk edilmiş olup, tedavilerine devam edilmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar diliyoruz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

Ayhan ACAR (DHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Murat 8 yıl önce

Cenab-ı ALLAH rahmet eylesin. Şehâdetini kabul buyursun inşaAllah.(Âmin)

Avatar
kumlucalı 8 yıl önce

sefer bey başınız sağolsun.. devletimiz hainlere gerekli cezayı verecektir.. müsterih olunuz ey şehit aileleri ve yakınları... hainler emeline ulaşamayacak.. ezanlar susmayacak; islamın sancağı bu memlekette ilelebed dalgalanacaktır...Allah mekanını cennet eylesin, vatan sağolsun...

Avatar
Hüsnü Şehadet 8 yıl önce

Allah rahmet eylesin.. Allah devlete millete zeval vermesin.. devletimiz dik durdukça hainler karanlık emellerine ulaşamaz..şükürler olsun ki terörle kararlılıkla mücadele eden bir ordumuz ve hükumetimiz var artık.. ortadoğu gözümüzün önünde; ibret almalı ve ordumuza devletimize hükümetimize destek olmalı, sahip çıkmalıyız.

Misafir Avatar
şehid ailesi 8 yıl önce @Hüsnü Şehadet

ateş düştüğü yeri yakar vatandaş rumuzlu kişi.. şer odaklarının ekmeğine yağ sürün siz. bu acı günde birlik beraberlik sağlayacağımız yerde hala akpnin yüzünden diye saçmalıyorsun. benim 93 de şehid olan kuzenim kimin yüzünden şehid oldu öyleyse. akıllı olun terör örgütünün oyunlarına gelmeyin. gün devletimize sahip çıkma, birlik olma günüdür. Allaha şükürler olsunki bunu yapanlar layığını bulacak. misliyle karşılık verilecektir. ordumuza, devletimize, milletimize hükümetimize güveniyoruz. kahrolsun pkk ve onun işbirlikçileri hdchp

Beğenmedim! (2)
Misafir Avatar
VATANDAŞ 8 yıl önce @Hüsnü Şehadet

unutmayin ki̇ bu ülkeni̇n bu hale gelmesi̇ni̇n en büyük sorumlusu akp hükümetleri̇di̇r
zamaninda bi̇ten terörü açilim di̇yerek hortlatan bunlar şi̇mdi̇de hükümete destek di̇yorsun

Beğenmedim! (8)
Avatar
hasan demirci 8 yıl önce

iki gün sonra bu şehidin adı unutulacak! işte tek gerçek bu...hiç fazla söze gerek yok.üç gün önce şehit olanın ismini hatırımızda tutamadığımız gibi bu şehidin adını da unutup gideceğiz. .siyasetçiler gelecek nutuk atacak ellerini tabutun üstüne koyarak...o siyasetçi hatırlanacak bu şehit hatırlanmayacak...o siyasetçi oy uğruna vatanı ateşe atacak bu şehit üç gün sonra hatırlanmayacak. siyasetçi vatan ,millet ,sakarya diyecek bu şehit unutulup gidecek. çünkü bizde ölüme yollanan gariban çocukları çoktur!!! beylerimizin zengin evlatları para ödesin askerlik yapmasın, uzun bir ömür geçirip çoluk çocuğa karışıp yolsuzluk ve hırsızlık yapıp bu memleketin tüm imkanlarından faydalansın garibanın çocuğu şehitlik şerbetini tatsın! işte bu ülenin gerçeği budur.....

Avatar
Gülay 8 yıl önce

Allah rahmet eylesin ailesine sabır versin çok Üzgünüm