Öne Çıkanlar Çaycuma Mavi Kapak Kumluca Bartın Polisgücü Cemal Akın Çayaaltı 2012 Yılında Yapılacak Tarımsal Destekleme Çayırlar

Sarıkamış Şehitleri Unutulmadı

Sarıkamış Şehitleri 100. yılında Bartın'da düzenlenen anma yürüyüşü etkinliği ile anıldı.

Cumhuriyet Meydanında yapılan etkinliğe; Vali Seyfettin AZİZOĞLU, Garnizon Komutanı Dz.Kd.Alb.Mehmet ERDEMİR, Belediye Başkanı Cemal AKIN, Cumhuriyet Başsavcısı Seyfullah ÖSELMİŞ, Vali Yardımcısı Osman ALTIN, Vali Yardımcısı Ünal COŞKUN, İl Jandarma Komutanı J.Alb.Tekin AKTEMUR, İl Emniyet Müdürü Mehmet ALTINOK, İlimiz Protokolü ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşına müteakip günün anlam ve önemini belirtir şiirler okundu.

Şiirlerin ardından Sayın Vali Seyfettin AZİZOĞLU yaptığı konuşmada; “Bugün, bu saatte, Kars Sarıkamış’ta, en az otuz bin vatan evladı, Türkiye’nin her yerinden gelen insanlar, Sarıkamış’ın 2600 metre yüksekliğindeki Allahuekber Dağlarının zirvesine doğru tırmanıyorlar. Bizde bugün onlarla beraber Bartın’da bir yürüyüş yapacağız. Bundan tam 100 sene önce Sarıkamış’ta, büyük bir mücadele ile Kara, soğuğa, tipiye, borana, yoksulluğa her şeye göğüs gererek vatan ve milleti için mücadele eden kahraman üçüncü ordunun askerlerinin şehadet şerbetini içtiği o dağlara bugün otuz bin kişi yürüyor. Bizlerde bugün burada yürüyeceğiz. Bu meydanı dolduran siz Bartınlılara en derin şükranlarımı, saygılarımı hürmetlerimi ifade etmek istiyorum.” ifadelerine yer verdi.

Cumhuriyet Meydanındaki etkinliğin ardından Vali Seyfettin AZİZOĞLU ve beraberindekiler buradan Türbe Mevkisinde bulunan Şehitliğe yürüdüler. Şehitlikte okunan Kuran-ı Kerim ve yapılan duadan sonra etkinlik sona erdi.

Anahtar Kelimeler:
Sarıkamış
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.