Zonguldak Şehidine Ağlıyor

Zonguldakşehit bayramda terhis olacaktı

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde karakola teröristlerce düzenlenen saldırıda terhisine 15 gün kala şehit olan Jandarma Er Metin Çevik'in acılı baba Ercep Çevik, “Benim oğlum ve askerlerimiz av, PKK da avcı. Biz çocuklarımızı oraya av olarak gönderiyoruz. Bıçak kemiğe dayandı diyorlar kemik mi kaldı? Daha ne olacak” diye tepki gösterdi.

Hakkari’nin Çukurca ilçesinde karakola teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan Jandarma Er Metin Çevik'in Zonguldak’ın Kdz. Ereğli ilçesine bağlı Ormanlı Beldesi Başören Doğancılar köyündeki evinde hüzün var.

“ŞEHİT OLMADAN 1 GÜN ÖNCE KONUŞTUK”

Baba Ercep Çevik, şehit oğluyla dün görüştüğünü ifade ederek, “Dün akşam saatlerinde oğlumla telefonla konuştum. Sabah 10.30’da ise şehit düştüğünü öğrendim. Acımız çok büyük, kendisi bana ‘Baba her yanımız mayınlarla kaplı buradan çıkamıyoruz, belki teskerem gecikebilir. Şuan burada teskeresi dolan arkadaşlarım var onlar da günlerdir çıkamıyorlar mayınlardan. Oğlum yaklaşık 15 gün sonra terhis olacaktı. Türk halkının başı sağ olsun, acımız çok büyük, vatan sağolsun'' dedi.

Anne Şehriban Çevik ise, 2 kız 1 oğlunun bulunduğunu şehit düşen oğlunun oruçlu olduğunu ifade etti.

Düzenlenen saldırıda, şehit olan Jandarma Er Metin Çevik'in, Başören Doğancılar Köyü Çömetenler Mahallesi'nde yaşayan ailesine acı haberi askeri yetkililer verdi. Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Albay Yalçın Enç ve İlçe Müftüsü Mustafa Erkan, Şehit Çevik'in ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Şehit Jandarma er Metin Çevik’in askere gitmeden önce İstanbul’da bir pastanede pasta ustası olarak çalıştığı belirtildi. Bu arada şehit Çevik'in evinin her yeri ve mahallesi Türk bayraklarıyla donatılırken evinin önünde Kur'an-ı Kerim okundu.

Hakkari’nin Çukurca ilçesi Geçimli köyündeki karakola teröristlerce düzenlenen saldırıda 6 asker ile 2 köy korucusu şehit olmuştu.

BELEDİYE BAŞKANI CEMAL AKIN HAİN SALDIRIYI KINADI

Başkan Cemal Akın yaptığı açıklamada “Hakkari Çukurca'da Geçimli Karakolu'na PKK'lı terörsitlerin hain saldırısı sonucu 6 askerimiz, 2 köy korucusu şehit olmuş, 15'i asker, 6'sı sivil 21 kişi de yaralanmıştır. Teröristlerce katledilen şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, bu mübarek günlerde yüreklerine ateş düşen ailelerine de sabırlar diliyorum” dedi.

RAMAZAN ETKİNLİKLERİ DÜN İPTAL EDİLDİ

Bartın Belediyesi terör saldırısından dolayı dün Cumnhuriyet Meydanı ve Yalı Amfi Tiyatro'da yapacağı Ramazan Etkinliklerini iptal etti. Belediye hoparlöründen halka yapılan anonslarda “Hakkari Çukurca'da Geçimli Karakolu'na yapılan hain terörist saldırısında 6 asker, 2 köy korucusunun şehit olması, 15'i asker 21 kişinin yaralanmasından dolayı bu akşam belediyemizce Cumhuriyet Meydanı ve Yalı Amfi Tiyatro'da yapılacak olan Ramazan Etkinlikleri iptal edilmiştir. Halkımıza duyurulur” denildi.

MİLLETVEKİLİ TUNÇ HAİN SALDIRIYI KINADI, ŞEHİTLER İÇİN BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Hakkari Çukurca Geçimli karakoluna yapılan saldırı nedeniyle yayınladığı mesajda şunları söyledi: “Hakkari Çukurca’da Geçimli Karakolu’na PKK’lı teröristlerin hain saldırısı sonucu 6 askerimiz, 2 köy korucusu şehit olmuş, 15′i asker, 6′sı sivil 21 kişi de yaralanmıştır. Mübarek gün, kutsal değer, Ramazan demeden saldırılarını sürdüren teröristlere gereken cevabın verileceğini belirtiyor, terörist saldırıları gerçekleştiren hainleri bir kez daha kınıyor, şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, milletimize ve şehitlerimizin ailelerine başsağlığı diliyorum.” Dedi.

Haber:Yeni Adım Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ahmet aydın 12 yıl önce

geçen yıl ramazanda bıçak kemiğe dayanmıştı, üzerinden bir yıl geçti, o bıçak hala kemik demi? sayın vekil artık size inanmıyoruz. akp ve hükümeti derhal istifa etmeli. suriye ile uğraşırken, barzanı ile kankalık yaparken milletin öz evlatları birer birer şehit düşmektedir. 2002 yılında 0 terörle aldığınız ülke ne hale geldi. YA DEVLET BAŞA YA KUZGUN LEŞE

Avatar
SİLO 74 12 yıl önce

Türkiye suriyeyi vurursa suriyeden türkiyeye kaçan ellibin den fazla kişi nereye saldıracak bunuda düşünmeli bence doğuyla güney doğusuda suriye ye destek çıkacak türk askeri arada kalacak bunlarıda düşünmeli yoksa arada binlerce askeri şehit veririz gerçe 3 gün sonra bunlarda unutulur arada ölen gider BARTINLI 74

Avatar
bartınlı 12 yıl önce

Ağlayan analar fakirin anası , ateş düşen ocaklar fakirin ocağı , daha ne kadar ocak sönecek bilinmez bilinen o ki hakkari ve civarındaki karakollarda güvenlik sorunu var orada yeterli askerimiz yok karakollar derme çatma, koyuyolar 50 veya enfazla 100 askeri kuzularımız bir kör kurşuna hedef seçiliyor karakollar güçlendirilmeli bakımı techizatı ve asker yönünden içeriden ve dışarıdan doğan pkk'ya göz açtırılmamalı , yeni karakollar yapılmalı sık sık baskınlar yapılmalı içeriden yardım edenlere göz açtırlmamalı pkk ya destek verenler allah da onlar ve evlatları kör kurşuna gittin: Bİr de hakkari deki halkın çocukları batıda değil çukurcada yüksek ovada şemdinlinin sarp dağlarında yapsın askerliklerini o yörenin insanı o bölgeyi tanıdığı için faydası olacaktır.

Avatar
a k 12 yıl önce

şehidimiz ailesine Allah sabır versin mekanı cennet olsun.

yöneticilerimiz seçipte makam verdiklerimizin elinden gelen maalesef üzülerek şiddetle kınamaktan başka çare gelmiyor.