Öne Çıkanlar Rıza Yalçınkaya MNK Mobilya UEFA Epçiler Ortaokulu Müdürü Bakraçboz Karabük Dorukhan Bartın Emniyet Müdürlüğü

Kayseri gazisi: Çağırsalar tekrar giderim

KAYSERİ'de geçen yıl 17 Aralık'ta çarşı iznine çıkan askerleri taşıyan otobüse bombalı araçla yapılan saldırıda bir bacağını kaybeden gazi Ferdi Çatal, 'Ben bacağımı kaybettim ama diğer arkadaşlarım şehit oldular. Şimdi çağırsalar gider tekrar askerliğimi yaparım' dedi.

Kayseri 1'inci Komando Tugayı askerlerini taşıyan otobüse PKK'lı teröristlerin bombalı araçla yaptığı saldırıda 15 asker şehit oldu. Saldırıda ağır yaralanan askerlerden Kastamonulu Ferdi Çatal, Kayseri Eciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde gördüğü tedaviyle hayati tehlikeyi atlattı. Ancak Ferti Çatal'ın sağ bacağı önce diz altından, sonra da diz üstünden kesildi.

Bacağına geçici protez takılan gazi Ferdi Çatal, saldırının ardından ilk kez memleketi Kastamonu'nun Daday İlçesi Gökören Köyü'ndeki evine geldi. Çatal, baba ocağında 21'nci yaş gününü ailesi ile birlikte kutladı. Ailesiyle doğum günü pastasını kesen Çatal'ın mutluluğunu arkadaşları da paylaştı.

Gazi Ferdi Çatla, saldırıdan sonra ilk kez baba ocağına geldiğine işaret ederek şöyle konuştu: 'Sağolsun Kastamonu halkı beni güzel şekilde karşıladı. Kayseri halkı ise orada çok güzel ilgilendiler. Kayseri'deki tedavim sırasında ilk önce sağ bacağım diz altından kesildi. Daha sonra ise enfeksiyon durmadığı için diz üstünden kesildi. Şu an alıştırma protez kullanıyorum. Kayseri'ye döndüğümde orijinal proteze başlayacağız. Türkiye güçlü bir devlet. Hiçbir şekilde bizi yıldıramazlar. Ülkemizi bölemezler. Türk insanı mesele vatan millet olunca hep öndedir. 15 arkadaşım o olayda şehit oldu. Keşke onlar da bizim durumumuzda olsaydı da onlar da yaşasaydı. Ben bacağımı kaybettim ama diğer arkadaşlarım şehit oldular. Şimdi çağırsalar gider tekrar askerliğimi yaparım.'

DHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.