Tosya’da Kargın Köyü Afad Konutları Kura Çekimi Yapıldı
Kastamonu’nu Tosya İlçesi Kargın Köyü’ne afetzedeler için yapılacak olan 67 adet afet konutu için kuralar çekildi.

Kura çekimine Kastamonu Vali Yardımcısı Şenol Kaya, Tosya Kaymakamı Yusuf Cıbır, İl AFAD Müdürü Ekrem Küçükbayram, Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin, Tosya Orman İşletme Müdürü Kamuran Aydoğan, İl Genel Meclis Üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Verilen teknik bilgilerin ardından noter huzurunda kura çekilişi yapıldı.

Kura çekilişi öncesi başkan başkan Kazım Şahin şöyle dedi:

"1960’lı yıllara tekabül ediyor ama bazı nedenlerden dolayı bugün geldiğimiz noktada sağ olsun devletimizin kurumları arasındaki işbirliğinin ardından takas yöntemi ile yaklaşık 67 hanenin ve daha sonra ilave arsalar rezerve edilerek kura noktasına gelindi. Gelinen noktada AFAD işleri Müdürlüğüne Orman İşletme Müdürlüğü’ne, Kaymakamlığımıza ve Valiliğimize emeği geçen herkese ayrıca teşekkür ediyorum. İnşallah yeni yerleşimden sonra küçük bir kasaba niteliğinde köy konağı ile güzel bir yerleşim yeri olacak. Bundan sonraki süreçte sizin katkılarınız, desteğiniz ve hassasiyetinizle gelişecek bir süreç bizi bekliyor."

İl AFAD Müdürü Küçükbayram ise uzun çabalar sonucu bu noktaya gelindiğini ifade ederek emeği geçenlere teşekkür etti. Kastamonu il genelinde yerleşim yeri bulma konusunda sıkıntılar yaşandığını ifade ederek yaklaşık 15 hektar arazinin tahsis edildiğini kaydetti. İmar ve gerekli teknik çalışmaların ardından şu anki durumu getirilen çalışma neticesinde hak sahiplerine ortalama 500 metrekare yer verileceğini dile getiren Küçükbayram en az 90 metrekare şeklinde konutlar inşa edileceğini vurguladı.

Vali Yardımcısı Şenol Kaya da bölgenin çok yabancısı olmadığını ve yine kendilerinin de bu bölgede yaşadıklarını ifade ederek çekilişin ardından konutlarına kısa sürede Kargın köyü sakinlerinin yerleşmelerini dileyerek emeği geçenlere teşekkür etti.

Görev yapacakları süre boyunca Kargın Köyü Sakinlerinin yanında olacağını vurgulayan Kaymakam Cıbır konuşmasında; “Her türlü sorunda biz buradayız. Görevimiz bu işimiz bu yeni başladık kısmet oldu. Buraya yeni bir yerleşim yeri yapılacak tabiî ki yolu suyu elektriği aydınlatma sorunları olabilir. Biz görev yapacağımız süre boyunca canla başla müdürlerimizle değerli arkadaşlarımızla beraber hep beraber burayı kalkındırırız inşallah. Sorunları da hep beraber el birliği ile hallederiz. Ben bu vesileyle emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Yapılan evlerin bir an önce başlamasını hayata geçmesini görev yapacağımız süre boyunca inşallah açılışını da geliriz yaparız. Sorunlarda beraberiz. Bu yapılacak evler oturacak hemşehrilerime vatandaşlarımıza hayırlı olsun. Hepinize teşekkür ederiz” dedi.

İHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.