Başvurular Devam Ediyor

HASAN BAYRI ŞİİR YARIŞMASI İÇİN ŞİİRLER KABUL EDİLİYOR

Bartın Belediyesi tarafından Bartınlı ünlü şair Hasan Bayrı’nın adını yaşatmak amacıyla her yıl düzenlenen Hasan Bayrı Şiir Yarışaması için başvurular 10 Ekim 2014 Cuma günü mesai bitimine kadar alınacak.

Yarışma bu yıl 30 Ekim - 5 Kasım tarihleri arasında 18‘ncisi düzenlenecek Kitap Fuarı etkinlikleri kapsamında 17’nci kez gerçekleşecek.

“Bu ne sevgi ah” şarkısı ile ünlenen şarkının güfte yazarı Bartın’lı şair Hasan Bayrı’nın adını yaşatmak amacıyla 1998 yılından bu yana ülke genelinde düzenlenen ve amatör – profesyonel herkese açık olan yarışmanın seçici kurulu bu yıl Egemen Berköz, Fesih Vural, Gökhan Cengizhan, Halil İbrahim Özcan, İrfan Yalçın ve Nesrin Efendioğlu’ndan oluşuyor.

Katılımcıların en fazla 3 eserle başvurabileceği yarışmada konu seçimi serbest olan şiirleri en geç 10 Ekim 2014 Cuma günü mesai bitimine kadar Bartın Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Servisi’ne elden veya posta ile ulaştırmış olmaları gerekmektedir. 22 Ekim 2014 tarihinde ise Bartın Belediyesi’nin ( www.bartinbelediyesi.com ) İnternet Sitesi’nden sonuçlar açıklanacak. Birinciye 900 TL, ikinciye 750 TL, üçüncüye 500 TL para ödülü ile plaket verilecek olan yarışmada bir kişi de mansiyon ile ödüllendirilecek. Dereceye girenlerin ödülleri 30 Ekim 2014 tarihinde gerçekleştirilecek olan Bartın Belediyesi 18. Kitap Fuarı’nın açılış töreninde yapılacaktır.

Bu yıl 30 Ekim - 5 Kasım 2014 tarihleri arasında yapılacak olan “Bartın Belediyesi 18. Kitap Fuarı” kapsamında, 17’ncisi gerçekleşecek Hasan Bayrı Şiir Yarışması ile ilgili şartname ise şu şekildedir.

Belediye Başkanı Cemal Akın konuyla ilgili açıklamasında yarışmayla ilgili bilgiler vererek katılacak herkese katılım ve katkılarından dolayı teşekkür edip başarılar diledi.
Akın açıklamasında, “Bartın Belediyesi olarak memleketimizin yetiştirdiği ünlü şair Hasan Bayrı’nın adını yaşatmak amacıyla her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz Hasan Bayrı Şiir Yarışması’nı, 18‘ncisi düzenleyeceğimiz Kitap Fuarı etkinliklerimiz kapsamında 17’nci kez gerçekleştireceğiz. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi ilimizden ve yurt genelinden çok sayıda şiir severin katılmasını bekliyoruz.

Yarışmaya katılacak şiirlerin konusu serbesttir. Yarışma sonunda, Jürinin değerlendirmeleri neticesinde, derece alanlara çeşitli para ve plaket ödülleri verilecek olup katılmak isteyenlerin eserlerini 10 Ekim 2014 Cuma günü mesai bitimine kadar belediyemize ulaştırmış olması gerekmektedir.

Yarışmayla ilgili ayrıntılı bilgi ve yarışmaya katılma koşulları Belediyemiz internet sayfasında yayınladığımız şartnamede de yer almaktadır. Yarışmaya katılan herkese katılım ve katkıları dolayısıyla şimdiden teşekkür eder başarılar dilerim” dedi.

HASAN BAYRI ŞİİR YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

1- Yarışma amatör-profesyonel herkese açıktır.

2- Konu serbesttir.

3- Katılımcılar yarışmaya en fazla 3 yapıt ile katılabilirler.

4- Yapıtlar daktilo ya da bilgisayar ile yazılmış olmalıdır.

5- Her yapıt için ayrı rumuz kullanılacaktır. Rumuzlar en fazla 8 harften oluşacaktır.

Yapıtlar 6 kopya halinde bir zarfın içine konmalıdır. Yapıtların bulunduğu zarfın üzerine rumuzlar yazılacaktır. Ad-soyad, özgeçmiş, adres, telefon vb. bilgileri içeren ayrı bir zarf hazırlanacak, bu zarfın üzerinde ise yapıtların rumuzları yer alacaktır. Şiirlerin bulunduğu kâğıtlara isim, adres, telefon vb. bilgiler yazılmayacaktır. Sadece rumuz yazılacaktır.

6- Yarışmaya jüri üyeleri ve birinci dereceden akrabaları katılamaz.

7- Yarışma jürisi şu isimlerden oluşmaktadır:(*)

Egemen Berköz

Fesih Vural

Gökhan Cengizhan

Halil İbrahim Özcan

İrfan Yalçın

Nesrin Efendioğlu

(*) Seçici Kurul üyeleri alfabetik sıraya göre yazılmıştır.

8- Değerlendirme sonunda;

Birinci seçilen yapıt sahibine 900 TL. + Plaket

İkinci seçilen yapıt sahibine 750 TL. + Plaket

Üçüncü seçilen yapıt sahibine 500 TL. + Plaket

1 kişiye mansiyon Plaket verilecektir.

9- Yapıtların en geç 10 Ekim 2014 Cuma günü mesai bitimine kadar Bartın Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Servisi’ne elden veya posta ile teslim edilmesi gerekmektedir. E-Posta ile gönderilen şiirler yarışmaya kabul edilmemektedir.

10- Posta veya kargo ile gönderilen yapıtların gecikmesinden Bartın Belediyesi ve Fuar Komitesi sorumlu olmayacaktır.

11- Sonuçlar 22 Ekim 2014 tarihinde belediyenin www.bartinbelediyesi.com isimli web sayfasında açıklanacak olup, dereceye girenlere ödülleri ise 30 Ekim 2014 tarihinde fuar açılışında verilecektir.

12- Dereceye giren fakat başka bir yapıttan alıntı olduğu sonradan tespit edilen yapıtların sahiplerine verilen ödül geri alınacaktır. Daha önce başka bir yarışmada ödül almış şiirler ile yarış-maya katılınamaz.

13- Yarışmaya katılan herkes, yukarıdaki şartnameyi kabul etmiş sayılır.

Hasan Bayrı Şiir Yarışması ile ilgili detaylı bilgi için: Bartın Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Servisi Telefon: 0 378 227 02 32 Fax: 0 378 227 02 32 bartinbelediyesi@gmail.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.