Kurucaşile Ahşap Tekne ve Yat Festivali yapıldı

AK Parti Bartın Milletvekili Av.Yılmaz Tunç, Kurucaşile Kaymakamı  Mustafa Serin, Kurucaşile Belediye Başkanı Mehmet Zihni Sayın, AK Parti İl Başkanı Yaşar Arslan, İl Başkan Yardımcısı Mustafa Güney, İl Genel Meclisi Üyeleri Mehmet Uğur Arslan, Ayhan Özçelik, Recep Kantarcıoğlu ve Kurucaşile protokolü ile sivil toplum kuruluşları temsilcilerin katıldığı Kurucaşile Festivalinin son gününde de renkli görüntüler yaşandı.

Kurucaşile Limanı’nda gerçekleştirilen  9. Kurucaşile Ahşap Tekne ve Yat Festivalinin son gününde festivale katılarak Kurucaşile halkına hitabeden AK Parti Bartın Milletvekili Av.Yılmaz Tunç; Kurucaşile ilçesinin Ahşap tekne ve yat imalatını Osmanlıdan bu yana geleneksel olarak sürdürdüğünü, bu geleneğin yaşatılması ve tanıtılmasında festivalin çok önemli olduğunu belirterek, Kurucaşile İlçemizde Ahşap Tekne ve yat imalatına parelel olarak Anadolu Denizcilik Meslek Lisesini hizmete açtıklarını, Bartın Üinversitesine bağlı Gemi inşa bölümünün de Kurucaşile’de açılmasına karar verildiğini ve öğretim elemanı alımı için sınav ilanının yapıldığını, Kurucaşile yolunun da proje çalışmalarının tamamlandığını, üç tane tünelin yer aldığı projenin inşaat ihalesinin yakında yapılacağını söyledi.

Gürcistan Halk Dansları Topluluğu, Barhem Halk Oyunları Topluluğu, Popstar Alaturka'dan tanıdığımız Özlem Ceylan Konseri, Grup Zemheri ( Rock Konseri), Dj Evrem, Murat Başaran Konseri, Tiyatro Gösterileri ve Tekne Ve Yüzme Yarışlarının yer aldığı festival Kurucaşile halkının büyük beğenisini topladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.