Öne Çıkanlar BAKKA Ulus Kurucaşile Feyzi Arıcı Mehmet Ali Kıllı Filiz Fırat Emine KOÇOĞLU UEFA

Sanatta Engel Tanımıyor

Baştan, "Bu bir sosyal sorumluluk görevidir".

Alışveriş için girdiği bakkalda kendisini sanal ortamdan tanıyan 49 yaşındaki Osman amcaya Filografi sanatını öğretip çıktı.

Bartın Bülent Ecevit Bulvarında 10 yıldır bakkal işletmecilisi, doğuştan felçli, koltuk değneğine mahkum olan çalışkan ve hayat dolu Osman Akbağ Filografi Sanatı hakkında Bartınlı Filografi ustası Mustafa Baştan’dan bilgi aldı. Filografi ustası Mustafa Baştan, engelli vatandaşın öğrenme isteğine kayıtsız kalamayıp atölyesinden gerekli malzemeleri getirip hemen eğitime başladılar. İlk gün çivi çakma işini başarıyla tamamlayan Osman Akbağ, “Ertesi gün sabah 09:00 civarında hocamı aradım ne zaman geleceksiniz, bir an önce tel sarmaya başlayabilir miyiz dedim. Filografi sanatını çok sevdim, çivi çakarken alışverişe gelen müşterilerimin olumlu tepkileri de bende heyecan yarattı. Mustafa hocamdan bana zaman ayırdığı için Allah razı olsun” dedi.

Filografi sanatının prensi Mustafa Baştan, “Bu bir sosyal sorumluluk görevidir”.

Baştan, Geçtiğimiz aylarda, haftada bir gününü Yalova’da bulunan “Yalova Yeni Yaşam Engelliler Derneği”ne, 3 aylık bir süreç için eğitim vermeye gittiğini, kurs sonrası dillere destan bir açık hava sergisi yaparak haklı bir gurur yaşadığını, daha öncesinde de yine 3 aylık bir süreç için Almanya’nın Hamburg şehrinde bulunan “El Ele Engelliler Derneği”nde de aynı duyguları yaşadığını belirtti. Şuan haftada bir gün Bartın’dan Bolu’ya, “Bolu İzzet BAYSAL Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu”nda da usta öğreticilik yapan Üstad, yapılan çalışmaların Almanya’dan, Avusturya’dan, Hollanda’dan duyulduğunu ama Bartın’da Engelliler Derneği yönetimiyle bizzat gidip, görüşülmesine rağmen olumlu bir netice alamadığını üzüntüyle dile getirdi. Bartın’da olduğu süre içinde Osman Akbağ’a bu sanatın inceliklerini öğreteceğini söyledi.

Bir kaç ay sonra Aşağı Avusturya Yukarı Avusturya ve Viyana’da uzun bir süreç için Filografi eğitimi vermeye gitme durumunun olduğunu yapılan görüşmelerin olumlu geçtiğini söyleyen Mustafa hocaya çalışmalarında başarılar diliyoruz.

Anahtar Kelimeler:
Filografi
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.