Öne Çıkanlar Cemal Akın Bartınspor Bartın Üniversitesi Yılmaz Tunç Ereğli Bursa Bartın Belediye Başkanı 3 Kasım

Tel Sarma ve Barbunya Pilaki Oskar'a Aday

Yaşama Dokunanlar Platformu tarafından Türkiye Kültür Oscarları Ödülü, Bartın Kültür Müdürlüğünün aday gösterdiği Geleneksel El Sanatları ve Türkili Konservecilik ürünlerine verildi.

İlgili Foto Galeriye Git
 
Bartın İl Kültür ve Turizm Müdürü Fuat DURSUN'un verdiği bilgiye göre; Yaşama Dokunanlar Platformu tarafından düzenlenen yurt genelinde toplamda 63 şehrin katıldığı ve 320 ürünün yarıştığı 2017 kültür ürünleri Oscar yarışması elemeleri tamamlanmış olup iki aşamalı gerçekleşen yarışmada sekiz kategoride 320 ürün yarıştı.

Yaşama Dokunanlar Platformu, Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Prof.Dr.İstemi YÜCEL ve Platform Başkanı Sevinç MERCAN Başkanlığında toplanan Jüri 28 Mart 2017 akşamı son oturumunu yaparak finalistleri belirlemiş, beş saat süren son eleme programına jüri üyeleri büyük bir titizlik göstermiş ödül almaya hak kazanan finalistleri belirledi.
 
Türkiye Kültür Oscarları elemelerinde Bartın Müdürlüğümüzün aday gösterdiği Bartın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü – Geleneksel El Sanatları Derneği – Tel Sarma ile Türkili Konservecilik A.Ş – Barbunya Pilaki jüri değerlendirilmesinde başarı gösterdi ve ürünlerimiz finale kaldı.
 
Üniversiteler, siyaset, sanat, iş dünyası, sivil toplum kuruluşları, meslek odaları ve Uluslararası İhracat örgütlerinin katılacağı ve aynı zamanda 24 şehrin Valilik, Belediye Başkanlığı, İl Kültür ve Turizm Müdürlükleri ile üreticilerimizin eşlik edeceği programda Kültür Oscarları alanında ki ödül töreni 26 Nisan 2017 saat 18:00 de Cevahir Otel Asia-Dragos Sahil Yolu-Kartal İstanbul’da ödül töreni yapılacaktır.
 
Bartın İl Kültür ve Turizm Müdürü Fuat DURSUN; "Müdürlüğümüze her türlü maddi ve manevi desteğini esirgemeyen Sayın Valimize, Belediye Başkanımıza şükranlarımızı, firma temsilcilerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dilerim." dedi.

Anahtar Kelimeler:
Tel SarmaBarbunya Pilaki
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.