Basın Bayramı
VALİ AZİZOĞLU'NUN MESAJI

Vali Seyfettin AZİZOĞLU'nun 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı Kutlama Mesajı: Basın, demokratik hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından biridir. Haberlerin, düşüncelerin, bilgilerin iletilmesine aracılık ederek toplumun bilgilendirilmesini; farklı fikirlerin dile getirilmesini ve tartışılmasını sağlayan basın, demokrasinin işleyişinde çok önemli bir role sahiptir. Basın, doğru, yansız ve hızlı biçimde bilgi ve haber vermek, olumsuzlukları sorgulamak, kamu yararını ilgilendiren konu ve olaylarda kamuoyu oluşturmak, meslek ilkelerini ve etiğini gözetmeli, kişilik haklarına, özel yaşam alanına saygı göstermelidir. Doğru bilgilerle donatılmış, kendine güvenli daha ileri bir toplum için basının güvenirliği ve tarafsızlığı ne kadar önemliyse, bunun sağlanabilmesi için basının görevini özgürce yapabilmesi de o ölçüde önemlidir. Günümüzde Ulusal Basının güvenirliği ve tarafsızlığı kadar; bölgemizde aktif olarak çalışan yerel gazete sahipleri ve basın mensuplarının da iletişim hukuku ve ilkelerine bağlı habercilik yapmaları, toplumumuzun en önemli ihtiyaçlarından birisidir. İlimizde geniş ve başarılı bir kadroyla hizmet veren, yapmış oldukları çalışmalarla vatandaşlarımızın yaşadıkları sorunların duyurulması noktasında istikrarlı bir çalışma gösteren basın kuruluşlarına teşekkür ediyor; günün her saatinde mesai kavramı gözetmeksizin büyük bir özveriyle çalışan tüm basın mensuplarımızın "24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı"nı kutluyorum.

TUNÇ’TAN BASIN BAYRAMI MESAJI

AK Parti Bartın Milletvekili ve Tbmm Adalet Komisyonu Sözcüsü Yılmaz Tunç 24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı. Tunç mesajında; "24 Temmuz günü Gazeteciler açısından anlamlı bir gündür. 1908 Anayasasının yürürlüğe girmesi ile birlikte Gazetelerin sansürsüz bir şekilde yayınlanmasının yolu açılmış ve 24 temmuz Gazeteciler Bayramı olarak kutlanmaya başlanmıştır. Basın, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi açısından çok önemli bir hizmeti yerine getirmektedir. Bu hizmeti yerine getirirken Basın özgür olmalıdır. Gazetecilerimiz yazılarını yazarken hiçbir etki ve baskı altında olmamalıdır. Demokrasinin gereği de budur. Demokrasilerde dördüncü kuvvet olarak tanımlanan Basının özgür olması kadar, doğru ve objektif bir yayın anlayışı içerisinde olması da çok önemlidir. Aksi takdirde basına ve gazetecilere olan güven azalır. Bu da demokrasiye zarar verir. Ülkemizde son yıllarda gerek yazılı, gerekse görsel basında çok sesliliğin arttığını görmek, yerel basının her geçen gün daha da geliştiğini görmek demokrasimiz açısından oldukça sevindiricidir. Bu güzel gelişmenin mimarları da gazetecilerimizdir. Bu duygu ve düşüncelerle özgür basının sürekli gelişmesi dileğiyle 24 Temmuz Gazeteciler Bayramını kutluyor ulusal ve yerel basında görev yapan tüm gazetecilerimize ve basın çalışanlarına görevlerinde başarılar diliyorum." dedi.

YALÇINKAYA'NIN MESAJI

Bartın Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Muhammet Rıza YALÇINKAYA'nın mesajı:       Basında sansürün kaldırılmasının yıl dönümü olan 24 Temmuz, 1931 yılında kabul edilen yasa ile "Basın Bayramı" olarak tarihe geçmiştir. Ancak demokrasi ve basın özgürlüğü günümüzde yeni tehdit ve tehlikelerle yüz yüzedir. Uzunca bir süredir gazeteciler, 24 Temmuz'u "bayram" olarak kutlamaktan vazgeçmiş, baskının, sansürün, işsizliğin, sendikasızlığın, iktidarı eleştirince işten atılıp, mahkeme kapılarında sürünmenin kıskacında mesleklerini sürdürmeye çalışmaktadır. Türkiye, dünyada en çok tutuklu gazeteci olan ülkeler arasında yer almakla birlikte, basın özgürlüğü sıralamasında son sıralarda yer almaktadır.  Bu günlerde gerçeklere ulaşmak, gerçeği yazıp çizmek, halkın doğru ve hızlı haber alma hakkını savunmak, her zamankinden daha önemli bir görev haline gelmiştir. Unutulmamalıdır ki gazetecilerin olmadığı, özgürce çalıştırılmadığı, yasaklanıp, sansürlendiği, işsizliğe mahkûm edildiği toplumlarda demokrasiden söz edilemez. 2014 Türkiye'sinde, özgürlüklerin eksiksiz, yasaksız, sansürsüz yaşama geçirilmesi için ilgili yasaların biran önce değiştirilmesi zorunludur.  Bu duygu ve düşüncelerle, tüm gazetecilere baskı ve sansür politikalarından uzak bir şekilde mesleklerini sürdürecekleri güzel günler dilerim.

İL GENEL MECLİS BAŞKANI KENAN DURSUN'UN MESAJI

Bartın İl Genel Meclis Başkanı Kenan DURSUN mesajında; Basın, kamu adına gerçekleri araştırma, doğru ve gerçek haberlerle kamuoyunu aydınlatma mesleğidir. Demokratik, insan haklarına saygılı, hukuk devleti temelinde şekillenen bir toplum yapısı için olmazsa olmazlardandır. Halkın sağlıklı haber alabilmesi ve olayları farklı açılardan yorumlayanları izlemesi için basın ve ifade özgürlüğünün korunması şarttır buda demokrasilerin gereğidir. Doğru ve tarafsız yayıncılık anlayışını ilke edinen ve ilimizde kamuoyunu bilgilendirme görevini başarıyla yerine getiren, zor şartlar altında görev yapan bütün basın çalışanlarının "24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı'nı kutluyor, başarılarının devamını diliyorum" diye belirtti.

TİMUR'UN MESAJI

Amasra Belediye Başkanı M.Emin TİMUR 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı Dolayısıyla Kutlama Mesajı Yayınladı. Belediye Başkanı M. Emin TİMUR “Çağdaş ve Demokratik bir ülke olmanın temel dayanaklarından birisi de bağımsız ve güçlü bir basına sahip olmaktır. Toplumsal değerlere saygılı olan, kişisel hak ve özgürlüklerini gözeten ve temel görev sayan halkın tarafsız ve doğru haber alma ihtiyacını karşılayan basın kuruluşlarımız bu yönleriyle demokrasinin güçlenmesinde önemli bir role sahiptirler..Basın mensupları insanların en önemli ihtiyacı olan haber alma işlevini yerine getirerek, topluma büyük bir yarar sağlamaktadır. Her yerde her zaman ve her türlü zor şartlara rağmen bu önemli görevi büyük fedakârlıklar göstererek üstesinden gelen değerli basın mensuplarımız halkın gören gözü, işiten kulağıdır Basın mensuplarımız toplumun her kesimin sesinin duyurulması, toplumsal sorunların gündeme getirilmesi, kamuoyu oluşturulması, toplumu ilgilendiren konularda vatandaşlarımızın haberdar edilmesi gibi önemli sorumlulukları üstlenmekte ve zor şartlar altında bu sorumluluklarımızın bilincin de fedakarca çalışmaktadırlar. Bizler yerel yönetimler olarak, basına büyük önem veriyoruz.  Artık her insanın bilgiye ulaşma, doğruları öğrenebilme ve kendi fikirlerini ifade edebilme özgürlüğünün en temel hak olduğu görüşü, modern dünyada tartışmasız kabul görmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle değerli basınımızın 24 Temmuz Basın Bayramınızı kutlar tüm basın mensuplarımıza çalışmalarında başarılar dilerim” dedi.

SEZAİ BİLGİN'İN MESAJI

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bartın İl Başkanı Sezai Bilgin, basın üzerindeki sansürün kaldırılmasının yıl dönümü ve 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.  Bilgin mesajında, "Milli değerlerimize saygılı, kişisel hak ve özgürlüklerin savunucusu, tarafsız ve özgür basınımız, genel ve yerel anlamda gündemi oluşturan tüm konuları ve yaşanan olayları olduğu gibi aktarma ve halkın sesi olma özelliği ile her daim demokratik toplumun vazgeçilmezleri arasında yer almaktadır. Aynı zamanda toplumun aynası konumundaki basınımız, hep hür kalmalı ve kesinlikle sansüre uğratılmamalı. Bu düşüncelerle, içinde bulunduğu bu zor şartlarda bile, sorumluluk duygusu içinde toplumun haber alma özgürlüğü adına görevlerini yerine getirerek kamuoyunu aydınlatan basın çalışanlarının ve basın yayın kuruluşlarının 24 Temmuz Basın Bayramı'nı kutlar çalışmalarında başarılar dilerim" dedi.
 
KABASAKAL'IN MESAJI

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bartın Merkez İlçe Başkanı Avni Kabasakal 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Başkan Avni Kabasakal, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısı yayınladığı mesajında, basın çalışanlarının mesleklerini en güzel şekilde ifa etmek için fedakârca çalıştıklarını söyledi. Kabasakal mesajında "Bir ülkede demokrasi söz konusu ise basının özgür olması gerekmektedir. Basından sansürün kaldırılması, demokratik devlet ve toplum düzeninin alt yapısının oluşturulması yönünde atılmış önemli bir adımdır. Özgür düşüncenin önünde büyük bir engel olan ve basının özgürlüğünü kısıtlayarak asıl amacından uzaklaştıran sansürün kaldırılmasının yıl dönümünde görevleri sırasında yaşamlarını yitiren basın çalışanlarına Allah'tan rahmet diliyorum. Bu duygularla değerli basın çalışanlarının 24 Temmuz Basın Bayramını kutlar çalışmalarında başarılar dilerim" dedi.
 
AKMAZ'IN MESAJI

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bartın Kadın Kolları Başkanı Nuran Akmaz, basında sansürün kaldırılışının 106. yıl dönümü ve Basın Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.  Başkan Nuran Akmaz mesajında basının iletişimin temel taşlarından ve demokrasinin işlemesini sağlayan önemli unsurlardan biri olduğunu ifade etti.  Akmaz "Bireylerin hayatta olup biteni tüm çıplaklığıyla öğrenmesinde ve düşüncelerini ifade etmesinde en etkili araçtır basın. . Gelişmiş demokrasilerdeki en önemli özgürlüklerden biri, ifade ve haber alma özgürlüğüdür. Demokratik hayatın vazgeçilmezi olan basının işlevini en iyi şekilde yerine getirilebilmesi için özgür olması gerekmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle basından sansürün kaldırılışının 106'ncı yıldönümünü ve 24 Temmuz Basın Bayramı'nı kutlar, bütün basın emekçilerine çalışmalarında başarılar dilerim.

BARTINSPOR BASIN SÖZCÜSÜ MURAT YILDIRIM'IN MESAJI

"Basın mensuplarımız yaz-kış, yağmur-çamur, gece-gündüz demeden zor şartlar altında çalışan, tek amaçları doğru ve tarafsız haber yapmak ve bilgilendirmek olan önemli mesleği icra etmekteler. Kamuoyunu aydınlatmak için her ortamda, her koşulda yüklendikleri sorumluluk duyguları içinde tarafsız olarak toplumun haber alması adına görevlerini yerine getiren tüm basın çalışanlarını tebrik ediyorum. Biliyoruz ki görevini toplumsal değerlere saygılı, kişisel hak ve özgürlükleri korumayı ilke edinmiş tarafsız bir anlayışla ifa eden özgür basın, demokrasilerin en büyük güvencesidir. Bu düşüncelerle basın ilkelerine göre mesleklerini tarafsız bir şekilde yerine getiren tüm basın mensuplarımızın Basın Bayramını kutluyorum

ÇAKIR'IN MESAJI

Bartın TSO Başkanı Cihat Çakır'dan Gazeteciler ve Basın Bayramı Kutlama Mesajı: Çağımızın en dinamik sektörlerinden biri olan basın sektörü, insanlara haber ve bilgi akışı sağlamak gibi çok yönlü bir misyonu ve etkinliği içermektedir.  Bireylerin gerçekleri öğrenmesinde ve düşüncelerini ifade etmesinde etkili bir araç olan basın yayın organlarının gücü, haberleşme çağını yaşadığımız günümüzde önemini daha çok hissettirmektedir. Unutulmamalı ki toplumun bilgilendirilmesi, yönlendirilmesi, eğitilmesi ve özellikle farkındalığın oluşması basın kuruluşlarının duyarlılığıyla mümkün olacaktır. Değerli basınımıza düşen en büyük ödevlerden biriside içinde yaşadığı toplumun milli ahlaki insani ve kutsal değerlerine saygılı olmak, vatanın bölünmez bütünlüğüne bağlı olmak, Yüce Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün işaret ettiği Muasır Medeniyet seviyesine ulaşmada öncü rol oynamaktadır. Bu önemli misyonu gerçekleştirmek için zaman ve mekân mefhumu gözetmeksizin, her zaman ve her yerde büyük bir özveri ile çalışan siz değerli basın çalışanlarımızı takdir ve tebrik etmemek mümkün değildir. Bu düşüncelerle, gerek ilimizde gerekse ülkemizdeki yazılı, görsel ve işitsel yayın yapan basın kuruluşlarına, ilkeli ve tarafsız bir anlayışla hizmetlerine devam edeceğine inancımız tamdır. 24 Temmuz Basından Sansürün Kaldırılması'nın 106. Yıldönümü'nü bir kez daha yürekten kutluyor, halkın tarafsız haber alma hakkının ve basın çalışanlarının ifade özgürlüğünün yaşandığı daha güzel günler diliyorum.

Anahtar Kelimeler:
Basın Bayramı
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.