Öne Çıkanlar Cemal Akın Bartınspor Yılmaz Tunç Seyfettin Azizoğlu 30 Ağustos 3 Kasım 25 Kasım Ereğli

Turgay Başyayla İle Lezzet Yolculuğu

Show TV'nin sevilen programı Turgay Başyayla İle Lezzet Yolculuğu'nun 18 Ekim Pazar günkü durağı Bartın oluyor.

Turgay Başyayla yöreye özgü “Kuzu Dolma” ve “Sütlaç” yapımını gösteriyor. Amasra’ya gidip Çekiciler Çarşısı’nı geziyor. Bartın Çayı’nda sandalla gezip, müzik ekibi ile birlikte yöreye özgü müzikler seslendiriyor. Amasra sahilde gün batımını karşı güveçte balık ve diğer balık çeşitlerinin yapımı gösteriyor. Kurucaşile'nin Kapısuyu köyüne gidip, yöreye özgü köy hanımları ile  birlikte “Reçel”, “Dikişli Tavuk”, “Yumurta Dolması”, “Cevizli Kol Böreği” ve “Sebzeli Yemek” yapımını gösteriyor. bartin.info Bartın’a özgü halk oyunlarının oynandığı ve el sanatlarının da gösterildiği Turgay Başyayla İle Lezzet Yolculuğu’nu sakın kaçırmayın!

“Turgay Başyayla İle Lezzet Yolculuğu”nun 17 Ekim Cumartesi günkü durağı; Çankırı oluyor.  Turgay Başyayla, Çankırı’ya özgü “Taş Helva”, “Yumurta Tatlısı”, “Toyga Çorbası” ve “Tuzda Kuzu” yapımını gösteriyor. Yarenler ekibinin yöreye özgü müzikleri ve oyunları sergileniyor. Yaren yemeklerinden “Yaren Çorbası” ve “Yaren Güveci”nin yapımını gösteriyor. Çankırı’nın İnanç Köyü’ne gidip yöreye özgü “Etli Ekmek”, “Keşkek”, “Hamayli Tatlısı”nın yapımını gösterilecek.

 “Turgay Başyayla İle Lezzet Yolculuğu”, 17 Ekim Cumartesi ve 18 Ekim Pazar günü saat 14.00’te Anadolu’nun geleneksel lezzetleri ile Show TV’de!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ersin ÇAPA 8 yıl önce

bi̇r kurucaşi̇le'li̇ olarak önceli̇kle bu programin hazirlanmasinda emeği̇ geçenlere teşekkür etmek i̇sti̇yorum.fakat gazeteni̇z yazisinda bu haber i̇le i̇lgi̇li̇ bi̇r tane kurucaşi̇le keli̇mesi̇ni̇n geçmemesi̇ gerçekten üzücü.bari̇ programin çeki̇ldi̇ği̇ yer olarak bartinin kapisuyu köyü deği̇lde kurucaşi̇le'ni̇n kapisuyu köyü olarak yazsaydiniz.

Avatar
NİHAT YASA 8 yıl önce

Ersin Çapa’ya katılıyorum. Bartın İnfo yetkilileri haberinizde Kapısuyu’ndan bahsederken Bartın-Kapısuyu diye geçmektedir. Oysa ki; Kapısuyu’nu tanıtırken Kurucaşile-Kapısuyu diye yazmanız gerekmekteydi. Doğrusu da budur. Yani Kurucaşile Kapısuyu…Çekiciler Çarşısı’ndan bahsederken Amasra-Çekiciler Çarşısı diye belirtmişsiniz..! Kurucaşile’ye gelince Kapısuyu’nu Kurucaşile ile birlikte niye yazmadınız?

Avatar
HATAYLI 8 yıl önce

kapisuyu bi̇zi̇m hatay'da da var.bi̇r i̇lgi̇si̇ var mi?

Avatar
Bartınlı 8 yıl önce

adam kastamonudan bartına kadar ne varsa yedi canımızı zor kurtardık :d