Teknolojinin gelişmesiyle cebimize kadar giren sosyal ağların mobil cihazlarda oluşturduğu yetersiz bellek ve sistem yavaşlaması kullanıcılar için şu sıralar en büyük sorun! Mobil cihaz üreticileri bu konuda yaptıkları ürün geliştirmeleri ile sorunu giderme yolunda çalışmalarını sürdürüyor.

Günümüz insanlarının vazgeçilmezi sosyal ağlar, kimimiz için bir eğlence aracı, kimimiz için de bir iş kapısı olarak hayatımızda yerini aldı. İlk çıktıklarında mobil kullanıma uyumlu olmayan sosyal ağlar mobil cihaz sektörünün gelişmesiyle birlikte ceplerimize kadar girdi. Dijital dünyanın yeni trendi giyilebilir teknoloji ile de artık sosyal ağlar bizim bir parçamız oluyor. Google Glass ve Galaxy Gear bu anlamda insanların kullandığı ilk giyilebilir teknolojiler olarak yerini aldı.

Akıllı cihazların bellekleri sosyal ağ kullanımında etkili rol oynuyor

Sosyal ağların web arayüzünü ve mobil arayüzünü kullanarak en çok hoşumuza giden yada olmak istediğimiz mecrada yerimizi alıyoruz. Her iki platformda kullandığımız sosyal ağların bazıları sadece mobil sosyal ağlarda paylaşım yapmamıza imkan sunuyor.

Örnek vermek gerekirse Foursquare’in web ara yüzünden check-in yapamazkenInstagram’da da yine mobil arayüzünden sadece fotoğraf ve video paylaşabiliyoruz. Gerekli gereksiz tüm sosyal ağların mobil cihaza kurulması sistemi yavaşlattığı gibi cihazın kullanım konforunu da olumsuz etkiliyor.


Mobil cihazlarımızdaki RAM miktarı arttıkça, aktif olarak kullanılan sosyal medya uygulama sayısı da artmakta

Dizüstü bilgisayarlarda ilk çıktıklarında geçici belleklerinin (RAM) yetersiz oluşu nedeniyle çokça şikayet edilmişti. Üreticilere iletilen bu şikayetler yerine ulaşmış olacak ki artık 4 GB altında RAM’ı olmayan dizüstü bilgisayar neredeyse üretilmiyor. Şu anda ise aynı sorunu kullanıcılar mobil cihazlarda yaşıyor. Mobil cihaz üreticileri sorunun üstesinden gelebilmek için yeni geliştirdikleri akıllı cihazlarda artık daha yüksek bellek kapasitesi olan cihazlar üretmeyi tercih ediyor. Mobil cihazlardaki bu gelişme ile hem mobil uygulamalar hem de sosyal medyakullanım oranları her geçen gün artıyor.

www.mustafacetinkaya.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.