Öne Çıkanlar BAKKA Ulus Kurucaşile Feyzi Arıcı Mehmet Ali Kıllı Filiz Fırat Emine KOÇOĞLU UEFA

Acil Çağrı Merkezi Gün Sayıyor

Bartın Valisi Sinan GÜNER, 112 Acil Çağrı Merkezi Hizmet Binasında incelemelerde bulundu

İlgili Foto Galeriye Git

Bartın Valisi Sinan GÜNER, Kutlubeytabaklar Köyü Düz Mevkii (Bartın Şehirlerarası Otobüs Terminali yanı) 3942 m2 lik  alan  üzerinde bulunan 112 Acil Çağrı Merkezi Hizmet Binasında incelemelerde bulundu.İncelemeler sırasında 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Enver ÇAYIR ile kurum personeli hazır bulundu.

Bilindiği gibi ülkemizde Acil çağrı numaraları olarak; 110 Yangın İhbar, 112 Hızır Acil, 122 Alo AFAD (Afet ve Acil Durum), 155 Polis İmdat, 156 Jandarma İmdat, 177 Orman Yangını İhbar ve 158 Sahil Güvenlik İhbar hattı hizmet vermektedir. Acil olaylarda tek bir çağrı numarasına alışık olarak gerek yurt dışında yaşayan milyonlarca vatandaşımıza, gerekse turistik, ticari ve resmi ziyaret gibi amaçlarla ülkemize gelen turistlerin ülkemizde yaşadıkları acil vakalarda hangi acil çağrı numarasını arayacaklarını bilememelerinin getirdiği güçlükler dikkate alındığında, konu daha da önem kazanmaktadır.

Telekomünikasyon Kurulu AB Müktesebatına uyum için belirlediği takvim çerçevesinde 11.03.2002 tarihinde aldığı karar ile hali hazırda Ülkemizde sadece sıhhi imdat çağrıları için kullanılan 112 kısa numarasının “Ulusal Kapsamda Tek Acil Çağrı Numarası” olarak tahsis edilmesine karar verilmiş “Tek Acil Çağrı Numarası” oluşturma çalışmalarına; 2003 yılında, Hollanda Hükümeti ile İçişleri Bakanlığımızın işbirliği ile MATRA Projeleri kapsamında başlanmıştır.

Projenin İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından yürütülmeye başlanmasıyla,  ilgili Kamu Kurum ve Kuruluşları 14.10.2005 tarihli Genelge ile tekerrür niteliğinde yatırımlar yapılmaması konusunda bilgilendirilmiş ve Antalya Pilot İl olarak belirlenmiş ve uygulamadan alınan verim ile projenin 81 ile uygulanması kararlaştırılmıştır. Bu kapsamda İlimizde Mayıs 2015 yılında 112 Acil Çağrı Merkezi hizmet binasının yapımına başlanmış Ocak 2018 tarihinde de geçici kabulü yapılmıştır. Mart 2018 tarihinde Aselsan’a yer teslimi yapılmış ve Ekim 2018 de ‘‘Alt Yapı ve Yeni Nesil Çağrı Sistemi’’ kurulumu tamamlanmıştır.Test aşamaları devam etmekte olan 112 Acil Çağrı Merkezi, Bakanlığımızın belirleyeceği bir tarihte devreye alınacaktır.

İncelemeler sırasında, Yeni Nesil Çağrı Sistemi kurulumunun tamamlandığı ve test aşamalarının devam ettiği, binanın kullanımı ve çalışma sistemi hakkında bilgiler ile Valilik hizmet binasında bulundan Geçici GAMER’inde 112 Acil Çağrı Merkezi binasına taşınacağı hususlarında 112 Acil Çağrı Müdüründen bilgi alan Vali GÜNER, çalışmaların titizlikle takip edilmesi varsa eksikliklerin ivedilikle tamamlanması ve Merkezin bir an önce faaliyete geçmesi talimatını verdi.

Anahtar Kelimeler:
112 Acil Çağrı Merkezi
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.