Arama Kurtarma Ekipleri Ulukaya'da

Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün 2014 yılı faaliyet planı çerçevesinde Bartın İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından Bartın İlinde 17-21Kasım 2014 tarihleri arasında UMKE temel eğitimi düzenlendi.

Bartın İl Sağlık Müdürlüğü eğitim salonunda gerçekleşen eğitime Bartın ve Zonguldak İlinden toplam 16 UMKE gönüllüsü katıldı.

Bartın İl Sağlık Müdürü Dr.Dursun Koç yaptığı açıklamada; "UMKE Temel Eğitim Modülünü takiben, İlimiz Ulusal Medikal Kurtarma Ekibinin de (UMKE) bağlı bulunduğu Bolu Bölge Koordinatörlüğüne bağlı Zonguldak ve Karabük illeri UMKE ekiplerinin de katılımıyla 21 – 24 Kasım 2014 tarihleri arasında ilimiz Ulus ilçesi Küre Milli Parkı Ulukaya Mevkiinde Temel Eğitim Modülü Tatbikat Kampı ile birleştirilmiş olarak “10.BARTIN ULUKAYA UMKE BÖLGE EĞİTİM ve TATBİKAT KAMPI ” gerçekleştirilmiştir.  Eğitim ve Tatbikat Kampına; Bartın, Zonguldak, Karabük ve Bolu’ dan toplam 43 kişi katılmıştır. Faaliyet süreci içerisinde katılımcılara; eğitmenler tarafından temel kampçılık, fiziki kondisyon, doğada yaşam eğitimi ve uygulamalı olarak saha eğitim verildi. Temel Yaşam Desteği, Hasta/Yaralı Taşıma Teknikleri, İp Bağlama Teknikleri, Hasta Paketleme, Yüksekten İniş, konularında oluşturulan istasyonlarda, teorik ve pratik eğitimler verilerek katılımcıların tamamının eğitim konuları kapsamında uygulama yapmaları sağlanmıştır. Eğitmenler tarafından enkaz parkuru kurularak, UMKE gönüllülerin daha hızlı ve pratik vakaya müdahale süreleri sağlandı.  Oluşturulan senaryolar kapsamında gündüz ve gece hasta/yaralılara UMKE Timleri tarafından müdahaleleri sağlanmıştır. Tatbikatta Küre Dağları Milli Parkı Sınırları içerisinde bir aracın uçurumdan yuvarlandığı ve çok sayıda yaralı olduğu ihbar senaryosuyla harekete geçen UMKE ekipleri gerekli medikal ve teknik donanım ve yeteri kadar personel ile kazazedelere ulaşmış, tiraj yapılarak ilkyardım ve acil yardım desteğini sağladıktan sonra ip ve sedye yardımıyla eğimli araziden yukarıya çekerek yaralıları kurtardılar. Gerçeği aratmayan kurtarma senaryosu ile 10.Bölge Kampı Bartın İlinde gerçekleştirilmiş oldu. Kamp sonunda UMKE Temel Modül Eğitimine ve Bölge Kampına katılan UMKE gönüllülerine sertifikaları veridi.  UMKE Eğitim ve Tatbikat Kampı, UMKE ekiplerinin bilgi ve becerilerinin tazelenmesi, afete müdahale potansiyelinin ortaya konması, afet ile ilgili diğer kurum/kuruluşlar ile koordinasyonun öneminin algılanması açısından büyük faydalar sağlamıştır." dedi.

Anahtar Kelimeler:
UMKE
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ramazan 9 yıl önce

buradan geçtiler konvoy halinde biz de bir şey var sandık. iyi ki tatbikatmış.