Bartın'da Koronavirüs Testi, 15 Dakika...

Dünyada ve ülkemizde görülen koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında Bartın’da hızlı testlere başlanıldı.

Karantina altındaki Merkez'e bağlı Hasankadı beldesinde, Eskiemirler Köyünde, Amasra İlçesinde, Mevren Beldesinde, Ulus ve Arıt’ta bugün İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Toplum Sağlığı Merkezleri ekipleri sahada koronovirüs açısından hızlı antikor testi ile tarama yaptı. Hızlı antikor testlerinin 15 dk içerisinde sonuçlandığı ve tarama programının daha sonra da il genelinde ve ilçelerde sürdürüleceği öğrenildi.

İKİNCİ TEST YAPILIYOR

Koronavirüse karşı iki ana tür test bulunuyor. bunlardan ilk grubu cihaz gerektiren PCR testleri, ikinci grubun ise kamuoyunda hızlı tanı testi olarak da bilinen kart testleridir. İlimizde de iki grup test yeteri kadar bulunduğu, ekipler tarafından sahada yapılan hızlı test sonuçları hastalık yönünden pozitif olarak değerlendirilen kişilerin hastaneye nakilleri sağlanarak doğrulama testi (PCR Testi) yapıldığı, kişilerin tedavileri ve takipleri büyük bir titizlikle yürütülüyor. 

SOKAĞA ÇIKMAYIN

Halkımızın evlerinden çıkmamaları ve 14 kurala uymaları, özellikle 65 yaş ve üstü ile kronik hastalığı bulunan kişiler ile temaslı olarak kaydedilen kişilerin kendilerine aktarılan sosyal izolasyon kurallarına mutlak suretle uymaları gerekmektedir.

Kurallara uymayanların ve evlerinden çıkarak halkın sağlığını tehlikeye düşüren kişilerin ilgili mevzuat gereği cezai işlemleri yapılacağı ve ayrıca gözlem amaçlı oluşturulan yurtlarda konaklamaları sağlanacağı öğrenildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.