Öne Çıkanlar Cemal Akın Bartınspor Yılmaz Tunç Ereğli Bartın Belediye Başkanı 3 Kasım Kurucaşile Bartın Üniversitesi

Ölüm Bildirim Sistemi (ÖBS) Ankara'da tanıtıldı

Bartın Halk Sağlığı Müdürlüğü'nden yapılan açıklama:

Ölüm istatistiklerine yönelik kayıtların, kalitesinin ve kapsayıcılığının artırılması ve ülkemizde önlenebilecek olan ölüm nedenlerine yönelik etkin programların planlanabilmesi için “Doğum ve Ölüm Kayıtlarının Kalitesinin Geliştirilmesi” çalışmaları yürütülmektedir.

Bu kapsamda, ölüm nedenlerinin tespit edilmesinde temel bilgi kaynağı olan ölüm belgesinin en doğru şekilde doldurulabilmesi amacıyla “Ölüm Nedenlerinin Belgelendirilmesi Eğitimi”nin ilki 27 Aralık 2012 tarihinde, ikincisi 3 Ocak 2013 tarihinde Ankara’da gerçekleştirilmiştir.

81 ilimizden toplam 260 hekimin referans kontrolör hekim (il koordinatörü) olarak katıldığı eğitimlerde, ölen kişilere ait bilgilerin elektronik ortama aktarılmasını sağlayacak ”Ölüm Bildirim Sistemi (ÖBS)” yazılım programı tanıtılmış, bilgisayar uygulamaları yapılmış ve ölüm belgesinin tıbbi bölümü örnek vakalar üzerinden tartışılmıştır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.