Öne Çıkanlar Kurucaşile BAKKA Feyzi Arıcı Mehmet Ali Kıllı Filiz Fırat UEFA Karabük Ulus

44 Tekerlekli Sandalye İhtiyaç Sahibine Ulaştı

Bartın İl Emniyet Müdürlüğünün İlimiz ve İlçelerinde suç ve suçluyla mücadelesi personelinin gece gündüz demeden günün 24 saati özverili bir şekilde çalışmasıyla büyük bir kararlılık içerisinde devam ederken sosyal sorumluluk projelerine de duyarsız kalmaması Bartın Halkı tarafından takdirle karşılanıyor.

Bartın İl Emniyet Müdürlüğü görevlileri Bartın ilinde yaşayan vatandaşların huzur ve güveninin sağlanmasında alınacak güvenlik önlemlerinin yanı sıra aynı doğrultuda düzenlenecek sosyal içerikli proje ve kampanyaların da suç ve suçluyla mücadelede önemli olduğunu değerlendiriyor.En basit anlatımıyla bu tür çalışmalarla polis vatandaş işbirliğinin sağlanarak ihbar mekanizmasının tam olarak faaliyete geçirileceği düşünülerek suçla etkin mücadelede başarılı adımlar atılması planlanıyor.

Bu bağlamda İlimiz ve İlçelerinde ‘‘Polis dostunuz, arkadaşınızdır’’ sözünün de benimsetilerek mevcut olan polis sevgisinin arttırılmasının sağlayacağının düşünüldüğü ‘‘Altın Eller’’ isimli mavi kapak toplama projesi hazırlanarak 01.02.2012 tarihi itibariyle yürütülmeye başlanmıştı. Psiko-sosyal model örnek alınarak “Her Sağlıklı İnsan Bir Engelli Adayıdır” sloganı ile hazırlanan proje ile halk arasında mavi kapak olarak da bilinen cam ve plastik şişelerin çeşitli renklerdeki plastik kapakları toplanarak geri dönüşümleri için anlaşmalı kuruluşlara teslim edilerek karşılığında tekerlekli sandalyeler temin ediliyor. Temin edilen tekerlekli sandalyeler ise yine Bartın İl Emniyet Müdürlüğü görevlileri tarafından ihtiyaç sahibi yüreği büyük engelli vatandandaşlara takdim edilerek kendilerinin günlük yaşantılarında karşılaştıkları engelleri aşamaları hususunda yardımcı olunmaya çalışılıyor.

Altın Eller isimli proje ile ilgili olarak projenin yürütülmesine başlandığı 1 Şubat 2012 tarihinden bugüne kadar tekerlekli sandalye ihtiyaç sahibi 44 engelli vatandaşa tekerlekli sandalyeleri temin edilerek kendilerine takdim edildi. Bartın İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada tekerlekli sandalye ihtiyaç sahibi engelli vatandaşlarımızın Bartın İl Emniyet Müdürlüğüne veya Sağlık İl Müdürlüğüne ihtiyaçlarının olduğunu bildirmeleri halinde kendilerine tekerlekli sandalyelerinin takdim edileceği bildirildi. Konu ile ilgili olarak yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

Bartın İl Emniyet Müdürlüğü olarak İlimiz ve İlçelerinde tekerlekli sandalye ihtiyaç sahibi engelli kardeşlerimizin tekerlekli sandalye ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla “Altın Eller” isimli Mavi Kapak Toplama projesi hazırlanarak 01.02.2012 tarihi itibariyle yürütülmeye başlanmıştır.Psiko-sosyal model örnek alınarak Bartın Emniyet Müdürlüğümüz personeli tarafından hazırlanarak Bartın Valilik Makamının da uygun görüşleri ile yürütülmeye başlanan projemiz ile ‘‘Polis dostunuz, arkadaşınızdır’’ sözünün benimsetilerek mevcut olan polis sevgisinin de arttırılması düşünülmektedir.

Bartın İl Emniyet Müdürlüğü olarak İlimiz ve İlçelerinde tekerlekli sandalye ihtiyaç sahibi engelli kardeşlerimizin tekerlekli sandalye ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla “Altın Eller” isimli Mavi Kapak Toplama projesi hazırlanarak 01.02.2012 tarihi itibariyle yürütülmeye başlanmıştır. Psiko-sosyal model örnek alınarak Bartın Emniyet Müdürlüğümüz personeli tarafından hazırlanarak Bartın Valilik Makamının da uygun görüşleri ile yürütülmeye başlanan projemiz ile ‘‘Polis dostunuz, arkadaşınızdır’’ sözünün benimsetilerek mevcut olan polis sevgisinin de arttırılması düşünülmektedir.

“Her Sağlıklı İnsan Bir Engelli Adayıdır” sloganı ile hazırlanarak yürütülen projemiz ile ilgili olarak halk arasında mavi kapak olarak da bilinen cam ve plastik şişelerin çeşitli renklerdeki plastik kapakları toplanarak geri dönüşümleri için anlaşmalı kuruluşlara teslim edilmekte olup projemiz ile ilgili olarak bugüne kadar yaklaşık olarak 1.000.000adetten fazla plastik kapak toplanmış olup; toplanan plastik kapaklar karşılığında da anlaşmalı kuruluşlardan tekerlekli sandalyeler temin edilmektedir. Temin edilen tekerlekli sandalyeler ise yine Bartın İl Emniyet Müdürlüğümüz görevlileri tarafından ihtiyaç sahibi yüreği büyük engelli kardeşlerimize takdim edilerek kendilerinin günlük yaşantılarında karşılaştıkları engelleri aşamaları hususunda yardımcı olunmaya çalışılmaktadır.

Başta Basın Mensuplarımız, Sağlık İl Müdürlüğümüz ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz olmak üzere kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütleri tarafından destekler verilen Altın Eller isimli projemiz ile ilgili olarak tekerlekli sandalye ihtiyaç sahibi 44 engelli kardeşimize tekerlekli sandalyeleri takdim edilmiştir.

Bartın İlinde yaşayan diğer tekerlekli sandalye ihtiyaç sahibi engelli kardeşlerimizin de İl Emniyet Müdürlüğümüze veya Sağlık İl Müdürlüğümüze ihtiyaçlarının olduğunu bildirmeleri halinde kendilerine tekerlekli sandalyeleri takdim edilecektir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.