90. Tekerlekli Sandalye Sahibine Ulaştı

Bartın İl Emniyet Müdürü Mehmet ALTINOK 'un talimatlarıyla hazırlanarak ‘’Sorumlu fert Güvenli Kent’’ sloganı ile yürütülmeye başlanan ''Altın Eller'' isimli mavi kapak toplama projesinin yürütülmesine ilk günkü coşkusuyla devam edilirken, projeye gelen destekler sonucu temin edilen tekerlekli sandalyelerin de dağıtımına devam ediliyor.

Bilindiği gibi Bartın Emniyet Müdürlüğü görevlileri tarafından ilimizde tekerlekli sandalye ihtiyaç sahibi engellilerimizin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla Altın Eller isimli mavi kapak toplama projesi hazırlanarak yürütülmeye başlanmıştı.

Psiko sosyal model örnek alınarak hazırlanarak yürütülmeye başlanan proje başta basın mensupları olmak üzere kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütlerinden temsilcilerinin de destekleri ile başarılı bir şekilde yürütülmesine devam ediliyor.

Projenin yürütülmesine başlandığı 1 Şubat 2012 tarihinden bugüne kadar yaklaşık olarak 1.400.000 adet plastik kapak toplanmıştı. Toplanan plastik kapakların çevre kirliliğine yol açmasının önüne geçiliyor olması ve geri dönüşüme gönderilerek yeniden kazanımların sağlanıyor olması projenin önemini daha da arttırıyor. Bartın Emniyet Müdürlüğü görevlilerince gerek toplanan plastik kapaklar karşılığında, gerek ise yardımseverler tarafından hibe edilenlerle birlikte bugüne kadar toplam 99 adet tekerlekli sandalye temin edildi. Temin edilen tekerlekli sandalyelerin ihtiyaç sahibi engelli vatandaşlara Bartın Emniyet Müdürlüğü görevlilerince takdim edilmesine devam edilirken, sandalyelerden 90. sı da ihtiyaç sahibine ulaşmış oldu.

Yetkililer tekerlekli sandalye ihtiyaç sahiplerinin veya yakınlarının Bartın Emniyet Müdürlüğü görevlileri veya Bartın Sağlık İl Müdürlüğü görevlileri ile irtibat kurmaları halinde ihtiyaç sahiplerine tekerlekli sandalyelerinin takdim edileceğini özellikle belirttiler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.