Almanya'da Yaşayan Bartınlılar buluştu

Almanya'da yaşayan Bartınlıların yoğun ilgi gösterdiği geceye Türkiye’den AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Kurucaşile Belediye Başkanı Mehmet Zihni Sayın, Amasra Belediye Başkanı Emin Timur, Kumluca Belediye Başkanı Metin Çetin, Hasankadı Belediye Başkanı Zeki Erdoğan, Bartın Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı İsmail Toksöz katıldı.

Dernek Başkanı Ahmet Gökgöz’ün açış konuşmasıyla başlayan gecede Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Kurucaşile Belediye Başkanı Mehmet Zihni Sayın, Kumluca Belediye Başkanı Metin Çetin, Hasankadı Belediye Başkanı Zeki Erdoğan, Bartın Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı İsmail Toksöz’ün konuşmalarının ardından AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç bir konuşma yaptı.

Milletvekili Yılmaz Tunç konuşmasında, ALBARDER’in 20 yıl önce kurucu Başkanımız Akın Ay abimiz ve arkadaşları tarafından kurulduğunu belirterek, bu günlere kadar derneğin Almanya’da yaşayan Bartınlılar arasındaki birlik ve beraberliği, dayanışma ve kaynaşmayı sağladığını söyledi. Derneğin kuruluşundan bu yana emeği geçen herkese teşekkür eden Milletvekili Tunç, “50 yıl önce geçimini sağlamak için bu ülkeye gelen vatandaşlarımız, ülkemizden ayrılırken fiziken ayrıldılar ama manen hep anavatan Türkiye’de oldular, akılları memleketlerinde, akrabalarında kaldı. Gurbet elde birbirinize kenetlenmenin yolunu da Bartınlılar Derneğini kurarak buldunuz, dernek çalışmaları ile hem kültürümüzü gelecek nesillere aktarmak, hem de birlik ve beraberliği sağlamak adına önemli faaliyetler gerçekleştiriyorsunuz. Milletvekili Tunç, Almanya’da yaşayan Türklerin çocuklarını en iyi yetiştirmenin gayreti içerisinde olması gerektiğini belirterek; “51 yıl önce madende işçi olarak çalışmak için Almanya’ya gelen birinci kuşağın torunları maden mühendisi olması lazım, doktor olması, avukat olması, iş adamı olarak yetişmesi lazım, bu yönde de önemli mesafeler alındığını görmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi

Milletvekili Tunç, Türkiye’nin son yıllarda çok büyük bir gelişme hamlesi gösterdiğini belirterek, bir taraftan ülkemizin ekonomik kalkınmasını sağlıyoruz, bununla birlikte demokrasisini de güçlendiriyoruz dedi. Bartın’ın da her alanda önemli icraatlara sahne olduğunu belirten Milletvekili Tunç, tüneller, barajlar, Üniversiteler inşa ediyoruz, İlçeleri birbirine tünellerle bağlıyoruz. Şu anda 1075 metre uzunluğunda Bartın-Amasra arası tünel çalışmasını başlattık. Kurucaşile yolunda 10 km. çift yol olarak 20 km. tünel çalışmasına başlıyoruz. Beldelerimize ilişkin yol çalışmaları devam ediyor. Üniversitemizde inşaatlar devam ediyor. Memleketimizi geliştirmenin gayreti içerisindeyiz" dedi.

Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yurtdışındaki Türklerin sorunları ile yakından ilgilendiğini belirten Milletvekili Tunç, Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı'nın kurulduğunu, bu kurumun çok önemli çalışmalara başladığını söyledi. Milletvekili Tunç; “15 gün önce önemli bir konuyu yasalaştırdık. Türk vatandaşlığını kaybetmiş mavi kart sahibi olan hemşehrilerimiz Türk vatandaşı olmadığı için Türkiye’deki resmi işlemleri yapmakta büyük sıkıntı çekiyorlardı, bu önemli sorunu çözdük. Mavi kart kütüğü oluşturulacak, herkese kimlik numarası verilecek, bu kimlik numarasıyla mavi kart sahibi olan hemşehrilerimiz, askerlik, memuriyete girme, seçme ve seçilme hakkının dışındaki tüm haklardan artık yararlanabilecek . İkinci büyük düzenleme ile de yurt dışındaki vatandaşlarımız artık bulundukları ülkelerde önümüzdeki ilk seçim olan Cumhurbaşkanlığı seçiminde, oylarını kullanabilecekler. Türkiye'deki demokrasiye katkı sağlayacaklar.” Dedi.

Konuşmaların ardından Almanya'da Yaşayan Bartınlılar Derneği Başkanı Ahmet Gökgöz derneğin kuruluşundan bu yana katkı sağlayanlara plaketlerini verdi. Bartınlıların yoğun ilgi gösterdiği gecede Sanatçılar Ramazan Çelik ve Gökhan Tepe sahne aldılar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.