Eğitim-Sen'e gözaltı şoku

Eğitim-Sen'den yapılan açıklama:

Bugün birçok ilde aralarında KESK MYK üyemiz Akman Şimşek’in ve EĞİTİM SEN Bartın Şube Başkanımız Firuzan ÖZEN’nin de bulunduğu sendikalarımızın MYK üyeleri, Şube Yöneticileri ve üyelerimize yönelik gözaltı operasyonu düzenlenmiş, bu operasyonlarda birçok ilde yüzün üzerinde arkadaşımız gözaltına alınmıştır.

Bizler KESK olarak, tarihimiz boyunca pek çok baskılara maruz kaldık. Birçok kez tutuklamalar, göz altıları gördük ama yılmadık. Şimdi de yılmayacağız. Mücadelemize kararlılıkla devam edeceğiz. Gün, KESK’e sahip çıkma günüdür.

Kamu emekçileri sendikal hareketinin kurucusu ve sözcüsü olan örgütümüzün yıllardır verdiği emek - barış ve demokrasi mücadelesini engelleme amaçlı bu saldırılara karşı, “SUSMADIK, SUSMAYACAĞIZ! DİRENECEĞİZ! BASKILAR BİZİ YILDIRAMAZ!”

Bilinmelidir ki, KESK ve dostları emek ve demokrasi mücadelesini yükselterek her türlü hukuk dışı uygulamanın karşısında olmaya devam edecek, emek ve demokrasi güçleri için her geçen gün kararan bu tabloyu ortadan kaldırma mücadelesini kararlılıkla sürdürecektir.

Gözaltına alınan, Bartın Şube başkanımız Firuzan ÖZEN’i ve arkadaşlarımızı her zeminde koruyup savunmaya devam edeceğiz. AKP hükümetinin faşizan politikalarına karşı duracak, zulmün ve zorbalığın efendileri önünde asla boyun eğmeyeceğiz.

Gözaltına alınan Şube başkanımız ve tüm arkadaşlarımız derhal serbest bırakılmalıdır. Arkadaşlarımız hakkındaki hukuksuz gözaltı ve tutuklamalar son bulana kadar mücadelemiz devam edecektir.

Bu kararlılığımızı, emekten yana olan tüm dostlarımızla ve üyelerimizle birlikte haykırmak ve kamuoyuna duyurmak için, yarın (20.02.2013 Çarşamba) saat 17.00 de eski belediye binası önünde olacağız. Emekten ve Demokrasiden yana olan tüm dostlarımızı Basın açıklamamıza katılmaya davet ediyoruz.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ayşe Şentürk 11 yıl önce

Osman kanat senin sıkıntı nedir?devletin sözcüsü müsün sen?

Avatar
osman kanat 11 yıl önce

basın açıklamasında terör örgütü dhkp-c nin uzantısı olduğunuzu söylemeyi düşünüyormusunuz vatandaş gerçeği biliyor siz ne kadar saklasanızda...

Avatar
Ayse 11 yıl önce

Sayin ayse sen bu devlette yasamaZ misin yani..

Avatar
Cengiz ÖZSOY 11 yıl önce

eğitim sen bünyesinde pkk lı üniversite öğrencileri ne sahip çikin sonucu bu olur adaletin yerini bulmasını bekiyoruz.

Avatar
apo cici değilde 11 yıl önce

terör sabıkalısı ve tutuklusu ahmet göven e neden bartın eğitim sen tarafından sahip çıkıldı ?

Avatar
osman kanat kardeşim 11 yıl önce

devlet bundan 6 yıl önceki raporlarında öyle bir örgüt olmadığını beyan ediyor. şimdi nerden hortladı... ergenekon, dhkpc, kck balyoz vss... hepsi muhalifleri susturmak amacıyla düzenlenen oyunlardır... neden sencve muhalif olmayanlara hiçbir şey olmuyor... bugün bu gözaltılara alkış tutanların imralı görüşmelerine de alkış tuttuğunu düşündükçe kimlerin terörist olduğunu görmek zor olmuyor... okumadan araştırmadan bilmeden inandığıyla yargılamak bu ülkenin karakteri olmuş... senin suçun yok... satılmış medyanın suçu... nereye açsan muhalif herkes terörist... apo cici, nato cici, abd ortak vss... sokağa dökülen hangi topluluk sendika örgüt dernek varsa terörist... unutma bi gün bunlara göz yumanlara sıra geldiğinde savunacak kimseniz olmayacak... ha savunulacak bir durum da olmaz zaten... göz yumanlar biat edenler çünkü...

Avatar
fatih sünger 11 yıl önce

dhkp-c nin bir kolu olan bir örgütten göz altına alınan bir şahsıyeti savunuyorsun birde basın açıklaması yapacam diye yandaş toplayacaksın . dhkp-c terör örgütü değil mi ? masum sivil kadın çocuk demeden eylem yapmıyor mu ? gençlerin akıllarına girip vatana millete anne ve babasına asi olmalarını sağlamıyor mu ? firuzan dediğiniz şahsıyet eğitime ne katkısı yaptıda hala onu savunuyorsunuz ? bir dikili ağacı var mı ki acep ? o basın toplantısında vatanı milleti ni seven bir kişi höyt dese bakalım oradan nasıl çıkacaksınız ?


bartininfo yuda bu basin açiklamasini burada eksiz yayinladiklari için kiniyorum !!!!

Avatar
kım bu kısı 11 yıl önce

me bu ya aykırı ıslerde hep bunlar, hep fıruzan v.s kısıler artık bıktık sızden kımseyı kandıramazsınız