Öne Çıkanlar Cemal Akın Kozcağız Mehmet Altınok Bartın Belediyesi Karabük Bartın Bartınspor ÇED

Firuzan Özen'e DHKP-C Soruşturması

BARTIN Milli Eğitim Müdürlüğü, 15 ay önce DHKP-C'nin memur yapılanması soruşturmasında gözaltına alınıp serbest bırakılan öğretmen 39 yaşındaki Firuzan Özen hakkında, iddianamedeki suçlamalarla ilgili idari soruşturma başlattı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 15 ay önce 28 ilde DHKP-C'nin memur yapılanmasına yönelik operasyonda gözaltına alınıp 4 gün sonra serbest bırakılan dönemin Bartın Eğitim-Sen Şubesi Başkanı Cumhuriyet Ortaokulu'nda görevli Teknoloji ve Tasarım öğretmeni Firuzan Özen'e yazı göndererek, soruşturma dosyasında yer alan suçlamalarla ilgili savunmasını istedi. Yazıda, şöyle denildi:

"Evinizde yapılan aramada elde edilen legal olduğu tartışma götürür yayınlar ve devrimci memur hareketi içinde örgütsel faaliyetlerde, örgüt yönetilciliği, örgüt üyelii ve örgüte finans ve kaynak sağlamak, devlet memurunun kazandırdığı imkanları terör örgütü için kullanmak ve terör örgütünün propagandasını yapmak iddiaları neticesinde, hizmet dışında devlet memurunun itibar ve güven duygusunu sarsacak nitelikte davranışlarda bulunduğunuz belirtilmektedir. Hakkınızda yapılacak işlemle ilgili savunmanızı 7 gün içinde göndermeniz gerekmektedir."

Bartın Eğitim-Sen Şubesi, açıklama yaparak Firuzan Özen'e yönelik soruşturmaya tepki gösterdi. 15 ay geçtikten sonra açılan soruşturmanın zamanlamasının manidar olduğu belirtilen açıklamada şöyle denildi:

"Kanuna göre 6 ay içinde disiplin kovuşturmasına başlanmadığı takdirde disiplin cezası verme yetkisi zamanaşımına uğramaktadır. İl Milli Eğitim Müdürlüğü bir yargı makamı olmadığı halde, ifadeden sonra geri iade edilen kitaplar için 'legal olduğu tartışma götürür' olduğunu ifade etmekte, film ve konserlere gidişini sorgulamaktadır. Belirtilen bu hususlar ancak yargı kararı ile hüküm verilebilecek konulardır. Adil ve objektif esaslara uygun bir soruşturma yürütülmemektedir. Masumiyet karinesi ihlal edilmektedir. Disiplin cezası verilme niyetiyle hareket edilmektedir. İlimizde entelektüel ve sanatsal çalışmalarıyla öne çıkmış öğretmenler hedef alınarak yapılan bu idari soruşturmaların gözdağı ve intikam amaçlı olduğu apaçıktır."

Ayhan ACAR (DHA)

Anahtar Kelimeler:
Firuzan Özen
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Isa hoca 10 yıl önce

Akp mitinglerine katılmak serbest.. facebook ve twitter da akp reklamı yapmak serbest. ..

Avatar
hoca 10 yıl önce

hoca şu rumuzunu değiştir. ya gerçek adını yaz yada rumuzunu değiştir. saygıdeğer bir büyüğümüzle karıştırılma ihtimalin yüksek.

Avatar
suat 10 yıl önce

polisimize askerimize saldırmayanlara hersey serbest!!!dhkpc terör örgütür.terör ün kelime anlamına bakınız isa hoca

Avatar
fuat @suat 10 yıl önce

senin başbakanının talimatı ile mit müsteşarın apo köpeği ile masaya oturuyor...terör ve teröristin tanımına sen de bak suat efendi...ayrıca eğitimbir-sen li şube müdürü hangi sebeple 12 yıl 6 ay ceza aldığını ve eski kml müdürünün hangi sebeple müdürlükten alındığını da araştır...ve milli eğitim müdürünün kimlerin arkasında durduğunu da bir bakıver...

Avatar
selim 10 yıl önce

Suat hoca kimse dhkpc denilen melunu savunmaz. Fakat sorun iktidar yalaka ligi yapanlara hersey caiz fakat eleştirirsen kotusun

Avatar
........... 10 yıl önce

ey milli eğitim müdürlüğünde görev yapan idareci ve denetmenler...unutmayın birgün sizler de gerçek adalete muhtaç olacaksınız...o zaman bu yaptığınız haksızlıkları unutmayın...mahkemenin vermediği kararı sizler infaz ediyorsunuz...sizler bunlarla uğraşacağınıza okullarınızda okuyan çocuklarımızın can güvenliği için seferber olun...art niyetli idarecilere karşı tedbir alın...

Avatar
suat 10 yıl önce

sizde bartından çıkan canlı bombaları arastırın.dhkpc bircok polisimizin canına kıymıstır.bartın baglantılarını biz biliyoruz sizde arastırın.

Avatar
fuat @suat 10 yıl önce

suat; sen kime bağlantılısın...bi de bunu açıklayıver...canlı bombadan beter canlı zehirler var...insanların beyinlerini zehirliyorlar...ve neticede beyin fonksiyonunu kaybediyor. düşünme yetisi yok oluyor...bağlantılarını biz biliyoruz siz de araştırın...(son cümleyi senden arakladım)