O da Göreve İade Edildi

BARTIN'da, bir proje kapsamında gittiği Portekiz'de öğrencileriyle hazırladıkları pankartlarla fotoğraf çektirip bunları sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta paylaşarak Gezi Parkı eylemlerine destek verdiği gerekçesiyle meslekten men edilen Aysun İLERİLER'in Zonguldak Bölge İdare Mahkemesi’ne yürütmenin durdurulması istemiyle açtığı dava sonuçlandı.

Eğitim-Sen'in basın açıklaması:

Bartın Şerife Bacı Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi (Kız Meslek Lisesi) öğretmeni üyelerimiz Aysun İLERİLER ve Sabahat POLAT öğrencileri ile birlikte öğrencilerinin gönüllük temelinde hazırladıkları özgürlük ve demokrasi talep eden afişlerle ‘gezi direnişine’ destek vermek amacıyla, fotoğraf çektirmişlerdir. Bu fotoğrafları bireysel facebook sayfalarında yayınlamışlardır.

Bartın İl Milli Eğitim Müdürlüğü ifade özgürlüğünü yok sayarak; “Gezi Eylemlerine” destek vermeyi suç saymış, üyelerimiz için meslekten men cezası vermişti. Milli Eğitim Bakanlığı Yüksek Disiplin Kurulu da bu cezayı onaylayınca arkadaşlarımız memurluktan men edilmişti.

Eğitim Sen Bartın Şubesi olarak bu hukuk dışı keyfi uygulamayı, Şerife Bacı Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi (Kız Meslek Lisesi) önünde, Genel Merkez Yöneticimizin de katılımıyla kitlesel olarak protesto ettik. Eğitim Sen Genel Merkez avukatlarımız, üyelerimiz Aysun İLERİLER ve Sebahat POLAT’ın dava dosyalarını hazırlayıp Zonguldak İdare Mahkemesi’ne yürütmenin durdurulması istemiyle dava açtılar.

15.07.2014 tarihinde Aysun İLERİLER arkadaşımız içinde oybirliği ile karara bağlanan dava dosyası; “hukuka aykırılığı açık olan dava konusu işlemin; uygulanması halinde telafisi güç zararlar doğurabileceği 2577 sayılı kanunun 27. Maddesi uyarınca teminat alınmaksızın yürütmenin durdurulmasına, kararın tebliğ tarihini izleyen 7 gün içerisinde Zonguldak Bölge İdare Mahkemesi’ne itiraz yolu açık olmak üzere, 15/07/2014 tarihinde oybirliği ile karar verildi” kararıyla karara bağlandı.

Verilen karar doğrultusunda Aysun İLERİLER öğretmenimiz 07.08.2014 Perşembe günü eski görev yeri olan (Kız Meslek Lisesi) Şerife Bacı Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi’nde görevine başlamıştır. Bartın Eğitim-sen ve dostları olarak, verilen hukuki mücadelenin sonucunda kazanılan zaferin, haklı gururunu ve mutluluğunu yaşamaktayız. Arkadaşlarımıza görev yerlerinde başarılar diliyoruz.

Herkes şunu çok iyi bilmelidir ki, özgür, demokratik, bilimsel, laik eğitim mücadelesi veren Eğitim Sen, zulme ve zorbalığa karşı çıkarak, yüzyıllık mücadele deneyimiyle buralara gelmiştir. Bizler “Hak verilmez, alınır” şiarıyla bilimsel, demokratik, laik ve anadilde eğitim mücadelemizi sürdürmekteyiz. Bundan önce nasıl hiçbir üyemizi sahipsiz bırakmamışsak bundan sonra da sahipsiz bırakmayacağız.
İsmet İPCİ
Eğitim Sen Bartın Şube Başkanı

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.