Toplanan Yardımlar Suriye'ye Ulaştı

Bartın Yardımlaşma Platformu organizasyonunda Bartın’dan gönderilen yardımlar, Hatay-Reyhanlı ilçesinden, İHH yetkililerinin gözetiminde Suriyeli ihtiyaç sahibi kardeşlere ulaştırıldı.

Bartın’dan yola çıkartılan kamyona eşlik eden görevliler tarafından çadırlarda yaşamak zorunda kalan çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan Suriyeli kardeşlere teslim edilerek, bir nebze de olsa katkı sağladı.

Bartınlılardan oluşan görevli arkadaşların sınır kapısından İçerilere girerek, bölgede oluşan çadır kentlerdeki yaşam ortamlarını yakından görme fırsatı buldular. Yokluklar ve açlıkla imtihan olunan insanların morallerinin yüksek olduğu gözlendi. Yaşamsal ihtiyaçların karşılamakta neredeyse imkânsız hale geldiği, elektrik ve su gibi sıkıntıların halen devam ettiği ortamda insanlar onurlu yaşamlarını devam ettirmeye çalışıyorlar.

Savaş alanlarından uzaklaşmak zorunda kalan halk halen uzaklardan duyulan bomba sesleriyle yaşıyor. Genellikle çadırlarda yaşayan mağdurların güvenlik sorunu olmadığı gözlendi.

Reyhanlı ilçesinde de izlenimde bulunan Bartın ekibi, zor şartlar içerisinde yaşamak mecburiyetinde bulunan insanlarla bire bir yakınlık kurdu.

Sivil Toplum Kuruluşlarından oluşan Platformun yardım toplama kampanyası devam etmekte olup; un, bakliyat, battaniye ve ped ürünlerden oluşan malzemeler yardım toplama merkezi olan, Şadırvan Caddesi No: 43 (Mekeç Kundura Yanı) adresinde biriktiriliyor. Gönüllü görevlilerden oluşan grup toplanacak malzemeyi tekrar gönderecek.

Anahtar Kelimeler:
Suriye
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.