Uluslular Derneği'ne BM Desteği

Bartın ve Çevresinde Yaşayan Uluslular Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği tarafından hazırlanarak Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Küçük Destek Programına sunulan "Küre Dağları Milli Parkı Sınırları İçerisindeki Yaban Hayvanlarının Tarım Arazilerinden Uzak Tutularak Korunması" konulu projesi 8 Nisan 2013 tarihi itibariyle Birleşmiş Milletler adına Ulusal Kordinatör Gökmen ARGUN, dernek adına Başkan Coşkun YILMAZ, Başkan Yardımcısı Ayhan Erdem EKMEKÇİ tarafından imzalandı.

Proje kapsamında Küre Dağları Milli Parkı çevresindeki Ulus'a bağlı 10 köyde 25 tarımla uğraşan çiftçinin 5 'er dönümlük arazileri güneş enerjisine dayalı elektirikli şok sistemli tel ile çevrilerek yaban hayvanların tarım alanlarına vermiş oldukları zarar önlenecek aynı zamanda Küre Dağları Milli Parkı içerisindeki diğer canlı türleri ve yaban hayvanları Milli Park sınırları içerisinde yaşamlarını sürdürerek Ekolojik denge sağlanmış olacak.

Anahtar Kelimeler:
Birleşmiş Milletler
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Uluslular 11 yıl önce

coşkun beyi ulus ilçemizin sorunlarının çözümüne yönelik geliştirdiği ve uyguladığı projelerinden dolayı tebrik eder, hayırlı ve başarılı çalışmalar dileriz.

Avatar
ulus 11 yıl önce

bu proje tarım yapan köylümüze en azından rahat bir nefes aldırır bağ ve bağcelerini rahat korurlarki buda tarımı geliştirir coşkun beyi ve derneğin tebrik ediyorum