Öne Çıkanlar Rıza Yalçınkaya MNK Mobilya UEFA Epçiler Ortaokulu Müdürü Bakraçboz Karabük Dorukhan Bartın Emniyet Müdürlüğü

Umut Cafe Törenle Açıldı
UMUT CAFE TÖRENLE HİZMETE AÇILDI

Bartın Belediyesi’nin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın EDES (Engelliler Destek Programı) çerçevesinde, Bartın Milli Eğitim Müdürlüğü’nce hazırlanan „Umudum Var‘ isimli proje ortaklığı kapsamında engelliler için yaptığı Cafe törenle hizmete açıldı.

Açılışa Belediye Meclis Üyeleriyle birlikte katılan Belediye Başkanı Cemal Akın, Yalı Sevgi Parkı içerisinde belediyenin tahsis ettiği alana yine belediye tarafından yapılan cafenin açılış kurdelesini Bartın Valisi Ali Çınar, Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Garnizon Komutanı Mehmet Erdemir, İl Milli Eğitim Müdürü İsa Şeker, protokolün diğer üyeleri ve Umut Özel Eğitim Meslek Eğitim Merkezi öğrencileri ile birlikte kesti.

Bartın Valisi Ali Çınar, öğrenci velileri ve çok sayıda vatandaşın da hazır bulunduğu açılış sonrasında Belediye Başkanı Cemal Akın’a projeye sağladığı katkılardan dolayı teşekkür ederek plaket verdi.

Belediye Başkanı Cemal Akın yaptığı konuşmada “Bartın Belediyesi olarak, Bartın Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi ve Umut Özel Eğitim Meslek Eğitim Merkezi ile birlikte Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın EDES (Engelliler Destek Programı) kapsamında Bartın Milli Eğitim Müdürlüğü’nce hazırlanan „Umudum Var‘ isimli projenin ortaklarından biri olarak böyle anlamlı bir projenin hayata geçmesine katkıda bulunmaktan büyük mutluluk duyduk.

Proje ortağı olarak, cafe için tahsis ettiğimiz alanda yapımına başladığımız Umut Cafe’yi en güzel ve modern şekilde inşa ettik. Burası engelli bireyler ile ailelerinin toplumla kaynaşmalarını sağlamak amacıyla engelli öğrenciler ile gönüllü velilerin çalışacağı bir kafeterya olarak hizmet verecek. Bu sayede engelli bireyleri hayata ortak etme olanağı bulmuş olacağız. Bartın Belediyesi olarak bundan sonrada desteğimiz artarak devam edecek. Burası her zaman uğrayacağımız talep ve ihtiyaçlarını dinleyip gereğini yapacağımız bir yer olacak. Hep birlikte desteğimizi sürdürmeliyiz. Projede emeği olan ve destek olan herkese teşekkürlerimi ve saygılarımı sunuyor hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

TUNÇ :“ENGELLİLERİMİZE DESTEK OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın EDES (Engelliler Destek Programı) çerçevesinde, Bartın Valiliği koordinasyonunda Bartın Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Eğitim Uygulama Merkezi Müdürlüğü’nce hazırlanan ve Bartın Belediyesinin proje ortağı olduğu “Umudum Var” isimli proje kapsamında faaliyete başlayan Umut Cafe törenle hizmete açıldı.  Açılışa AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın Valisi Ali Çınar, Garnizon Komutanı Mehmet Erdemir, Belediye Başkanı Cemal Akın, İl Milli Eğitim Müdürü İsa Şeker, İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun, Belediye Meclis üyeleri ve engelli yakınları ile vatandaşlar katıldı. Yalı Sevgi Parkı içerisinde belediyenin tahsis ettiği alana, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca tahsis edilen 50 bin lira ödenek ve bazı hayırseverlerin katıkıları ile yapımı tamamlanan Umut Cafe’nin açılış kurdelesini Bartın Valisi Ali Çınar, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Garnizon Komutanı Mehmet Erdemir, Belediye Başkanı Cemal Akın, İl Milli Eğitim Müdürü İsa Şeker, İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun, protokolün diğer üyeleri ve Umut Özel Eğitim Meslek Eğitim Merkezi öğrencileri ile birlikte kesti. Bartın Valisi Ali Çınar ve Belediye Başkanı Cemal Akın, projeye destek verenlere teşekkür ederek, engelliler ile ilgili gerekli çalışmaları yaptıklarını ifade ettiler. AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç’ta törende yaptığı konuşmada, AK Parti hükümetlerinin engelliler konusunda çok önemli yenilikler ve haklar getirdiğini belirterek, engellilere destek olmaya devam edeceğiz dedi. Milletvekili Tunç, açılışta yaptığı konuşmada, EDES projesi kapsamında 24 ilden biri olan Bartın’da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının ödeneklerinden yararlanarak, güzel projelerin halata geçirildiğini görmekten mutlu olduklarını söyledi. Engellilere yönelik gerek yasal düzenlemeler, gerekse uygulamaya yönelik desteklerin hayata geçirildiği son yıllarda, engellilerin sosyal hayata katılması ve farkındalığın sağlanması için EDES projesinin uygulamaya konulduğunu söyledi. Bu proje kapsamında Umut Cafe’nin yapımının Bartın’daki engellilere yönelik örnek bir proje olduğunu belirten Milletvekili Tunç, bu konuda başta engelliler konusunda çok hassas olan Sayın Başbakanımıza, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımıza ve katkı veren herkese teşekkür ediyorum dedi. Konuşmaların ardından Umut İlköğretim Okulu öğrencileri ritim grubu bir konser verdi. Konserin ardından açılış kurdelası kesilerek Umut Cafe faaliyete başladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.