Üniversiteli İşçilerde Heyecanlı Bekleyiş

Çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan ve memuriyete geçiş amacıyla kamuoyunda ve sosyal medyada yoğun girişimlerde bulunan üniversiteli işçiler hafta başında Ankara’da Bakan yardımcılarıyla bir araya geldi.

Kamu Personeli Danışma Kurulu ve Ekonomi Koordinasyon Kurulunda da ele alınan ve çalışmaları devam eden konular arasında yer alan üniversite mezunu işçilerin memur kadrolarına alınması yönündeki gelişmeleri takip etmek üzere, Türkiye’nin çeşitli illerinden 32 üniversiteli işçi Ankara’da buluştu.

İstanbul, Uşak, Balıkesir, Bursa, Kırıkkale, Trabzon, Mardin, Sakarya, Konya, Zonguldak Eskişehir gibi değişik illerden gelen üniversiteli işçiler topluluğu ilk olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez’i ziyaret etti.

Bakan Yardımcısı Etyemez, üniversiteli işçilerin memur kadrolarına geçmeleri konusunda Bakanlık olarak bir çalışma yürütüldüğünü, bu konunun henüz neticelenmediğini ifade etti. Etyemez, “Kapsamı ve detayları konusunda şu anda çok fazla detay vermem uygun değil. Uzmanlarımız konu üzerinde çalışıyorlar. Çalışmalarımız tamamlandığında Başbakanımıza sunulacak, tabi bu konuda son sözü Başbakanımız söyleyecek. Üniversiteli işçilerle ilgili olumsuz bir yorumumuz olmaz olmuyor da. Bakanlık olarak biz çalışanlarımızın haklarını korumak için buradayız” dedi.

Maliye Bakan yardımcısı Abdullah Erdem Cantimur tarafından da kabul edilen üniversiteli işçiler hazırladıkları bilgilendirme dosyasını Bakan Yardımcısı Cantimur’a sundular.

Bakan Yardımcısı Cantimur’un ziyaret yaklaşık bir saat sürdü. Cantimur, “Üniversiteli işçilerin memur kadrolarına geçiş talepleri hakkında gerek basından gerekse sosyal medyadan haberim var. Haklı ve yerinde bir talep olduğuna inanıyorum. Üniversiteli işçilerin memuriyete geçirilmelerinin bütçeye ek bir maliyet getirmeyeceğini biliyorum. İşin mali yönüyle birlikte biz hükümet olarak, liyakate önem veriyoruz. Herkes hak ettiği pozisyonda görev yapsın. Edindiğim bilgilere göre, üniversiteli işçiler zaten bir kadroya sahip, çalıştıkları kadroların karşılığında yaptıkları işin ücretini maaşını çalıştıkları kurumdan alıyorlar” dedi.

Kamuda çalışanların maliyetlerinin hesabının yanında çalışma barışının da önemine vurgu yapan Cantimur, “Üniversiteli işçilerin memur kadrolarına geçmeleri konusunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız tarafından bir çalışma yürütülüyor. Görev, Çalışma Bakanlığımızın, onlar çalışmaları sırasında bize görüş sorduklarında bizim cevabımız olumlu olacaktır, bundan endişeniz olmasın” dedi.

İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürü Ömer Doğanay tarafından da kabul edilen üniversiteli işçiler heyeti, Genel Müdür Doğanay’a da yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdiler. Diğer kamu kurumlarıyla birlikte ağırlıklı olarak belediyeler, il özel idareleri, mahalli idare birliklerinde sayıları 23 bine ulaşan ve kadrolu işçi pozisyonunda çalışan üniversite mezunu çalışanların sorunlarını dile getiren topluluk temsilcileri, kadro sorununun çözümü konusunda yasal düzenlemenin bir an önce gerçekleştirilmesi talebinde bulundular. Mahalli İdareler Genel Müdürü Doğanay “Kamu kurumlarında kadrolu olarak çalışan üniversite mezunu işçilerin memur kadrolarına atanmaları doğrultusuna ilgili bakanlık tarafından bir çalışma yürütüldüğü bilgisine sahibim. Uygulamada bakanlığımıza, genel müdürlüğümüze bir görev düştüğünde elbette yerine getirilecektir” dedi.

Ankara’da Bakanlıklar düzeyinde yürütülen çalışmaları ve yapılan ziyaretleri değerlendiren Üniversiteli İşçiler Sözcüsü Musa Kocakiren, “Yürütülen çalışmaların hangi safhada olduğunu öğrenmek amacıyla yurdun değişik illerinden, ilçelerinden gelen çok sayıda arkadaşımızla Bakanlıklarımızı ziyaret ettik. Üniversiteli işçilerin memur kadrolarına geçmeleri konusunda bir çalışmanın yürütüldüğünü, ancak henüz sonuçlanmadığını öğrendik. Maliye ve Çalışma Bakan Yardımcılarımız bizi çok sıcak karşıladılar. Konunun ilgili bakanlıkların da görüşü alındıktan sonra Meclise geleceğini umuyoruz. Meclise geldiğinde de hükümetimizin ve diğer tüm milletvekillerimizin desteğiyle kamuda çalışa üniversiteli işçilerin memur kadrolarına atanmasına kesin gözüyle bakıyoruz. 2014 yılında yerel seçimler var, seçim sürecindeki yoğunluk başlamadan konunun Meclise sunulacağı konusunda oldukça ümitliyiz” dedi.

Üniversiteli işçilerin nakil, tayin, terfi gibi memurların sahip oldukları çok temel özlük haklarına sahip olmadıklarını ifade eden Üniversiteli İşçiler Sözcüsü Kocakiren“Çeşitli kamu kurumlarında şimdiye kadar işçi kadrosunda devletine milletine hizmet eden üniversite mezunları olarak bizler, bundan sonra memur kadrolarında en iyi şekilde hizmet vermeye devam edeceğiz” dedi.

Anahtar Kelimeler:
Üniversiteli Işçiler
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
HÜSEYİN ÖZBEK 10 yıl önce

talebimize vermiş olduğunuz destekten dolayı teşekkür ederim..

Avatar
murat bursalı 10 yıl önce

ne kadar güzel...biz kpss ile memur olmak için uğraşıp ancak memur olabilelim.beyefendiler torpille girdikleri işçilikten yasayla memurluğa geçsinler...oh ne ala....kimsenin hakkını yemek istemiyorsanız kpssye girin de öyle memur olun.yapabiliyorsanız eğer...

Avatar
soykan varol @HÜSEYİN ÖZBEK 10 yıl önce

ben 12 yıllık devlet memuruyum.bileğimin hakkıyla kpss ile memur oldum.ben destek vermiyorum kardeşim.işçilikten kurtulmak istiyorsan kpssye girip öyle yerleşeceksin.

Avatar
Baytar2323 10 yıl önce

Kpss den bahseden arkadaş bizlerde imtiahanla girdik.Sen kpss ye hazırlanırken Müh,mimar,veteriner,avukat,tekniker v.b abilerin bu devlete hizmet ediyordu yazarken herkes haddini bilecek.Bol keseden atmakla bu işler olmaz.bizler kadro değil statümüzü istiyoruz.maliyeye ek külfetimizde yok.