Öne Çıkanlar Rıza Yalçınkaya MNK Mobilya Mehmet Ali Kıllı Emine KOÇOĞLU UEFA Epçiler Ortaokulu Müdürü Bakraçboz Karabük

Yetimler Derneği’nden Sergi
Bartın Beyaz Hilal Yetimler Derneği tarafından sergi açılışı yapıldı.

Bartın Beyaz Hilal Yetimler Derneği tarafından İçişleri Bakanlığı tarafından onaylanıp yürütülen ‘Bizimle Yalnız Değilsiniz’ projesi kapsamında açılan filografi ve Had kursunda eğitim görev kursiyerlerin eserleri, açılan sergiyle vatandaşların beğenisine sunuldu.

“PROJE SERGİYLE TAMAMLANDI”

Sergiyle ilgili bilgi veren proje koordinatörü Hüseyin Yaman, “Beyaz Hilal Yetimler Derneğimiz 2006 yılında kuruldu. Öncelikle yetim ve öksüz ve daha sonrasında fakir ve yoksul ailelerin ihtiyaçlarını karşılamak üzere faaliyet gösteriyoruz. 2006 yılından bu yana 1.800’ye yakın bayramlarda ihtiyaçlarını karşıladık. Yine geçen yıl İçişleri Bakanlığı’na sunduğumuz bir projemiz onay gördü. Bu projenin içerisinde derneğimiz Omsalıca, Filografi ve hat kursları düzenledi. Bu kurslarda öğrencilerimiz birbirinden güzel eserler meydana getirdiler. Buda bu projenin bir meyvesidir. Bu sergiyle projemiz sonlanmış oluyor” dedi.

“KURSLARIN MEYVESİNİ ALDIK”

Sergi sorumlusu kurs usta öğreticisi Önder Özkul ise yaptığı açıklama şunları söyledi: “Sergide toplamda 22 eserimiz var. Beyaz Hilal Yetimler Derneğimizin öncülüğünde başlayan kurslarımızın sonucunda meyvelerimizi ortaya dökmüş olduk. Arkadaşlarımızın hem sanata olan ilgilerini hem de hünerlerini artırmak amacıyla yaptığımız bir faaliyetti. Tablolarımızdan bazıları satılacaktır. Elde edilen gelirlerde derneğimiz aracılığı ile yetim ve öksüzlerimize ulaştırılacaktır. Amacımız hem düşkün kalanların, boynu bükük olanların başlarını dik tutmaktır. İnşallah halkımızın teveccühü de bu yönde olacaktır.”

1 HAFTA AÇIK KALACAK

Kursta eğitim gören öğrencilerden Kadir Şeker ise şöyle konuştu: “Filografi tel ve çivi ile yapılan bir sanat. Emek isteyen bir sanat. Çivileri tek tek hizalı bir şekild eyerleştiriyorsunuz ve uğraştıkça yaptığınız işten zevk alıyorsunuz. Bu sanatla 6 aydan bu yana uğraşıyorum. Burada 5 eserim bulunmakta.”

Hükümet Caddesi Arap Camii önünde açılan sergide, öğrencilerin hazırladı 22 eser, 1 hafta boyunca sergilenecek.

İHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
helal olsun 9 yıl önce

Cok guzel hayirli
hizmetler, daim olsun bartinimiza ornek olsun..