Öne Çıkanlar Bartın Valisi KDMP İsmail Toksöz Burcu Karalı Tiyatro Kastamonu Karabük TÜİK

Amasra'da Tarih Yazacağız

Milletvekili Yılmaz Tunç Amasra'da Muhtararla Buluştu: Ülkemizi Bölmek İsteyenlerle Birlikte Siyaset Yapanlara Cevap Vermeliyiz

AK Parti Bartın Milletvekili TBMM Adalet Komisyonu Başkanvekili Yılmaz Tunç, 31 Mart yerel seçimleri çalışmaları kapsamında Amasra İlçesi’ndeki mahalle ve köy muhtarları ve AK Parti Köy temsilcileriyle bir araya geldi. Milletvekili Tunç, “Dün Amasra Tüneline, Boğaz Köprülerine ‘hayır’ diyenlerle, Marmaray’a, havalimanlarına ‘hayır’ diyenler, bugün aynı zihniyetin etrafında birleştiler farklı bir zihniyette değiller”Dedi.

AK Parti Amasra İlçe Başkanlığı’nın düzenlediği kahvaltı programa AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, İl Başkanı Turhan Kalaycı, Amasra Belediye Başkanı Uğur Timur, AK Parti Amasra İlçe Başkanı Şenol Sert, İl genel meclis üyesi adayları Bekir Karabacak ve Hüseyin Boran ve belediye meclis üyesi adayları katıldı.

Başkan adayı Timur “Daha uzun turizm sezonu geçiren Amasra olacak”

AK Parti Belediye Başkan Adayı Uğur Timur “31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Amasra Belediye Başkanlığı için AK Parti’den Sayın Milletvekilimiz ve halkımızın da teveccühünü de alarak aday oldum. Siyasi hayatım boyunca yaptığım bütün görevlerde önce insanımız sonra hizmet ilkesiyle çalıştım. Belediyeciliği ve belediyeciliğin gönül işi olduğunu çok iyi biliyorum. Milletvekilimiz ve çok çalışkan bir Cumhurbaşkanımız var. Ben 25 yıldır Amasra’da siyaset yapıyorum. Amasra’nın ihtiyaçlarını ve potansiyelini çok iyi biliyoruz ve projelerimizi de buna göre belirledik. Sizlerin de desteği ile 1 Nisan sabahı Amasra büyük değişime sahne olacak. Projelerimizi Milletvekilimizin de desteği ile bir bir hayata geçirecek ve Amasra’yı hem daha yaşanabilir bir hale kavuşturacağız hem de önemli bir turizm destinasyonu haline getireceğiz. Getireceğimiz doğalgaz ile havası temiz, açacağımız yüksekokul ile de kışın daha hareketli, yapacağımız millet bahçesi ile otoparklar ile turizme dönük yatırımlar ile daha kaliteli ve daha uzun turizm sezonu geçiren Amasra meydana getireceğiz.” diye konuştu ardından da projelerini tek tek anlattı.

Projelerin Sonuna Kadar Arkasındayız

Programa katılan Amasra esnafına teşekkür ederek konuşmasına başlayan Milletvekili Yılmaz Tunç; “Belediye başkan adayımız projelerini ayrıntılı bir şekilde anlattı. Her toplantıda anlatmaya devam ediyor ve bu projeleri sizler daha önce dinlediniz. Biz bu projelerin sonuna kadar arkasındayız hükümet olarak devlet olarak Amasra’mıza bu projelerin de ötesinde yapılması gereken başka işler olduğunda da onları da Amasra'ya kazandırmak için her zaman hazırız. Zaten bugüne kadar Amasra'ya nasıl sahip çıktığımızın en yakın şahidi sizlersiniz. Amasra’mız Türkiye'nin en güzel manzarası olan tarihi ve doğal güzellikleri ile Karadeniz'in İncisi dediğimiz bir ilçemiz. Bartın'ın markası. Bartın deyince hemen Amasra aklımıza geliyor, dışarıda birisi ile tanıştığımız zaman hemen Amasra’yı soruyor. Amasra’mız bizim dünyaya açılan penceremiz, Türkiye'ye açılan bir penceremiz, O nedenle Amasra’mıza ne kadar önem versek azdır. Amasra Fatih'in emanetidir. Fatih Sultan Mehmet'in fethettiği Fetih caminin bulunduğu cuma namazında hutbenin kılıçla okunduğu bir ilçemizdir. Fatih’in “Çeşm-i Cihan bu mu ola” dediği, Çağ açıp Çağ kapayan Peygamber Efendimizin İstanbul elbet fethedilecektir onu fetheden komutan ne güzel komutandır diye Peygamberimizin övgüsüne Mazhar olan bir Fatih Sultan Mehmet’in “Çeşm-i Cihan” diye övdüğü yerdir Amasra.” Dedi.

Halk Yatırımları Görüyor, Takdir Ediyor

Milletvekili Tunç; “Amasra’mıza AK Parti hükümetleri döneminde 17 yılda yapılanlar ortada özellikle 2007 den bu yana Amasra’mıza çok büyük eserler kazandırdık, buna Cumhuriyet Halk Partililerin de başka partilerinde eleştirileri olabilir. Ama onların gözleri görmüyorsa bizim yapacağımız bir şey yok halk bunu görüyor, takdir ediyor. Amasra tüneli; Bartın Amasra arasındaki ulaşımı kolaylaştıran 75 trilyonluk bir yatırımdır. Amasra'ya hükümetimizin ne kadar önem verdiğini gösteren büyük bir yatırımdır. Viyadükleri ile yollarıyla yapılmış çok önemli bir yol. Amasra'nın çehresi bozulmasın, doğal görünüm bozulmasın diye diye beton kazıklar yerine Türkiye'de ilk kez uygulanan jeoduvar denilen sistemle yapılan bir yol. Amasra tüneli ile Bartın Amasra arası 10 dakikaya düştü bu vilayetle ilçemizin birleşmesi demektir, üniversite kenti ile ilçenin birleşmesi çok büyük bir avantajdır.” Dedi.

Tarihi Dokuya Uygun Bir Hükümet Binasını Amasra’mıza Kazandıracağız

Milletvekili Tunç; “Amasra yolcu limanımızda mendirek onarımı şu anda devam ediyor mendirek adeta yeniden inşa ediyor 40 trilyonluk büyük bir yatırım. Yolcu limanımızı tamamlamıştık şimdi belediye başkan adayımızın da projesi var, Orayı turizme açmak için mendirek onarımının ardından Gümrük Kapısı açma çalışmalarımıza devam edeceğiz. Amasra’mızda Kemer'e Köprüsü yıkılmak üzereydi biz onu onardık, Amasra müzemizde eserler çürümek üzereydi 3 trilyon harcadık ve müzemizi yeniden inşa ettik. Amasra’mızın öğretmenevi yıkılmak üzereydi yeniledik, Amasra’mızın Kapalı Spor Salonu yoktu yaptık, Amasra Spor'un sahası yoktu yaptık, şimdi de tribünlerini yapacağız, Amasra'nın içinden geçen Horhor Deresi, Kestane Deresi gibi derelerin tamamını ıslah ettik, okullar yaptık, Anaokulu yoktu anaokulu yaptık, Kaleşah da eskiyen okulun yerine sosyal tesisleri ile birlikte yepyeni modern bir okul yaptık, Amasra Lisesi'ne yeni bir bina yaptık şimdi Yurdu ihale ettik ve kazma vurulmak üzere, Adalet sarayımız bir iş hanındaydı şimdi modern bir binaya kavuştu. Şimdi Hükümet binamızın proje çalışmaları, arsa çalışmaları bitti. Yapım ihalesini yakın bir zamanda yapacağız, tarihi dokuya uygun bir hükümet binasını Amasra’mıza kazandıracağız.” Dedi.

Amasra’ya Yüksekokul Ve Doğalgaz Getireceğiz

Tunç; “Yüksekokulla ilgili belediye başkan adayımız Uğur Timur'un çalışmaları var inşallah Belediye Başkanlığı'nı kazandıktan sonra sivil toplum örgütleri, halk, Üniversite, Devlet işbirliği ile Amasra’mıza bir yüksekokul ya da fakülte kazandıracağız. Biz buna Söz veriyoruz. Cumhurbaşkanımızın ilçelere doğalgaz sözü var. Amasra’mız doğalgaz ihtiyacı olan bir ilçemiz Turizm beldemiz buranın havası daha temiz olmalı Amasra'ya doğalgaz getireceğiz. Amasra’mızda Denize girme noktasında sıkıntılar vardı, kanalizasyon denize akıyordu, atıksu arıtma tesislerini yaptık, derin deniz Deşarjını yaptık denizin altına borular döşedik, Amasra'nın arıtılmış atık suyunu Amasra'dan derin deniz deşarjı ile yüzlerce metre uzağa denizin derinlerine deşarj ediyoruz artık. Böylece Amasra'nın denizini kirlenmeyecek bir duruma getirdik. Amasra’nın denizi mavi bayrak alacak bir hale geldi. Çakraz’da da aynısını yaptık kanalizasyon, dere ıslahları, atıksu arıtma tesisi, derin deniz deşarjı yaptık, İnkumu’na da atıksu arıtma yaptık. Organize Sanayi Bölgesi'ne de atıksu arıtma yaptık, Kozcağız’a da atıksu arıtma yaptık, Şimdi Ulus'a da atıksu arıtma tesisi yapıyoruz. İhalesi yakında gerçekleşecek. Değerli hemşehrilerim en çevreci Parti AK Parti’dir. Biz poşeti bile yasakladık çevreyi kirletmesin diye onu bile aleyhimizde kullanıyorlar.” Dedi.

Teröristin kökünü kazıyıncaya kadar mücadelemizi sürdüreceğiz

Değerli hemşerilerim merkezi hükümet olarak yaptıklarımızı saymakla bitiremiyoruz. Köylere yaptığınız hizmetleri saymakla bitiremiyoruz diyen Milletvekili Tunç; “Bu seçim iki açıdan önemli. Bir Türkiye'nin 31 Mart sonrasını düşünerek oy kullanacağız. Muhalefetin bir özelliği var muhalefet sürekli Türkiye'de bir tartışma olsun, siyasi krizler olsun ve o siyasi krizlerden de ekonomik krizler üretelim, halkımız mutsuz olsun, perişan olsun, sıkıntı çeksin ve iktidara karşı cumhurbaşkanımıza karşı, AK Parti'ye karşı soğusun. Böyle bir dertleri var. Şimdi 31 Mart'ta Cumhurbaşkanımız ve AK Parti yüzde 50'nin altında destek alırsa muhalefet konuşmaya devam edecek; diyecekler ki Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini tartışmaya açıyoruz. Tayyip Erdoğan'ın halk desteği %50’nin altına düştü diye dışarıdaki destekçileri ile birlikte bir takım tartışmalarla, Türkiye'nin önümüzdeki 4 buçuk yıl bir istikrar zamanı varken Türkiye’yi yeni bir tartışma ortamına sokmak istiyorlar. Onun için 31 Mart'tı çok önemsiyorlar ve top yekün bir birliktelik sağlamaya çalışıyorlar. Onun için bir ittifak kurdular. Bu ittifak CHP İYİ Parti ittifakı olarak gözüküyor, Saadet de dışarıdan destek veriyor. Birbirine benzemeyen 3 Parti CHP, İYİ Parti, Saadet bunları bir arada tutan ne? Bunların bir ortakları daha var, onu da gizli tutuyorlardı eskiden. Artık onu da gizli tutmuyorlar. Artık HDP açık açık Biz şuralarda aday çıkarmadık oylarımızı demokratik güç birliğine vereceğiz diyorlar. HDP'liler bunu söylüyor, Pervin Buldan dünkü mitinginde aday çıkartmadığımız yerlerde oylarımızı demokratik güç birliğine vereceğiz diyor. Peki Kim bu demokratik Güç Birliği? Böyle bir parti yok. Kim bu demokratik Güç Birliği? Benzemeyen 4'ü bir araya gelenler. Mikrofonlar açık kalınca Kürdistan'a oy vereceğiz diyenler, Ezana saygısızlık yapanlar, hepsi ortaya çıkıyor değil mi? Ülkeyi bölmek isteyenler ile birlikte siyaset yapmayın. Türkiye'yi bölmek isteyenler ile ortaklık yapmayın. Bartın halkının cevabını sandıkta alırsınız. Bu cevabı bütün ilçelerimizde beldelerimizde şehir merkezinde hep beraber göstereceğiz. Biz kimin oylarına talibiz? Biz teröristlerin oyuna talip değiliz, biz teröristin kökünü kazıyıncaya kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Suriye'deki iç karışıklıktan dolayı Suriye’nin kuzeyinde bir devlet kurmaya çalıştılar, bir Terör devleti. Afrin'e gireceğiz dedik El-Bab’a gireceğiz dedik, Kılıçdaroğlu aman Afrin’e girmeyin El-Bab’a girmeyin, onlara dokunmayın dedi. Oraya girmeseydik orada bir PKK-PYD devleti oluştuğunda ilk tanıyan kim olurdu. Başımıza yeni bir bela olacaktı. Oraya girerek orayı teröristlere dar ettik.” Dedi.

Amasra'da Her Kesimden Destek Alarak Tarih Yazacağız

Uğur Timur arkadaşımız Amasra'da il genel meclis üyeliği müziği yapmış daha önce belediye meclis üyeliği yapmış siyaseti bilen esnaflığı bilen herkesin yakından tanıdığı herkesin derdini anlatabileceği kapısı herkese açık olan bir kardeşimiz buranın yabancısı değil. Uğur Timur Amasra'ya Uğurlu gelecek Uğur Timur’la birlikte kafa kafaya verdiğimizde Amasra'da başaramayacağımız iş yok. Bizim Amasra’mızda çok güçlü bir belediye meclis üyesi grubumuz var. Her biri ayrı ayrı Belediye Başkanı olabilecek kapasitede. Amasra için düşünen, halkın yakından tanıdığı arkadaşlarımız. Onlarla birlikte sizleri de dinleyerek Amasra’mızı daha da hak ettiği yerlere ulaştırmak gayreti içerisinde olacağız. Sizin evladınız bizim de arkadaşımız Uğur Timur'a sahip çıkarak Amasra'da her kesimden destek alarak tarih yazacağız.” Dedi.

Anahtar Kelimeler:
Amasra
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.