Amasra'nın Dereleri Islah Ediliyor

Milletvekili Tunç Amasra Horhor, Kestaneli, Hisarönü Ve Kayaaltı Dereleri Taşkın Koruma İnşaatının 15 Aralık’ta İhale Edileceğini Açıkladı

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın Amasra ilçe merkezinde bulunan Horhor, Kestaneli, Hisarönü ve Kayaaltı dereleri taşkın koruma inşaatı yapım ihalesinin 15 Aralık 2015 tarihinde DSİ 23.Bölge Müdürlüğünce Kastamonu’da gerçekleştirileceğini açıkladı.

Milletvekili Tunç, Amasra ilçe merkezinde, futbol sahasının bulunduğu mevkiden geçerek, bedesten ve okullar sokaktan Kum mahallesi boyunca akarak Küçükliman'a dökülen  Horhor deresi ile Kestaneli, Hisarönü ve Kayaaltı dereleri taşkın koruma inşaatı yapım ihalesinin 15 Aralık 2015 tarihinde DSİ 23.Bölge Müdürlüğünce Kastamonu’da gerçekleştirileceğini belirterek, ihalenin ardından inşaat çalışmalarına başlanacağını söyledi.

Proje kapsamında  2 kilometreyi aşkın çift taraflı beton duvar, taban kaplama, korkulukların yapılacağını belirten Milletvekili Tunç yapım süresinin ise 550 gün olduğunu söyledi. Milletvekili Tunç, turistik ilçemiz Amasra’nın ortasından geçen derelerin ıslah edilmesi ile birlikte Amasra’da çok önemli bir sorunun ortadan kalkacağını, taşkın tehlikesinin önleneceğini, Kum mahallesinde oturan hemşehrilerimizin daha yaşanılır temiz bir çevreye kavuşmuş olacaklarını söyledi.   

Milletvekili Tunç, İnkumu yandereleri 2.kısım taşkın koruma inşaatı yapım ihalesinin de 7 Aralık 2015 tarihinde gerçekleştirileceğini belirterek, geçtiğimiz aylarda ihaleleri gerçekleştirilen Abdipaşa belde merkezindeki beş adet dere, Kurucaşile ilçe merkezindeki dereler, Kumluca beldesi Kumluca çayı, Ulus ilçe merkezi Ulus çayı ve Çerçi deresi taşkın koruma inşaatı ile Üniversite kampüsünden geçen Merkez Kutlubeyyazıcılar köyü ana deresi taşkın koruma inşaatlarının yapımına başlandığı söyledi. Milletvekili Tunç, Bartın’ın il merkezinde de Gecen Köyü deresi, Kavallar Subalığı dereleri, Esentepe derelerinin yapımının tamamlandığını Merkez Tuna Mahallesi Hasanlar deresinin de ihale hazırlığının yapıldığını belirtti.

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın’da her alanda dev yatırımlara imza attıklarını belirterek, bu yatırımlarda Devlet Su İşleri yatırımlarının da büyük yer tuttuğunu belirterek, halen Bartın'da 3 adet Baraj, 2 adet gölet, Irmak Islah projesi ve İçme Suyu projesinin gerçekleştirilmekte olduğunu, 26 Adet taşkın koruma çalışmasını tamamladıklarını, 15 Adet Taşkın Koruma Çalışmasının da devam ettiğini söyledi. Tunç, DSİ’nin gerçekleştirmiş olduğu yatırımlar için Sayın Başbakanımıza ve Orman ve Su işleri Bakanımız Veyel Eroğlu’na teşekkür ediyorum dedi.

Anahtar Kelimeler:
Amasra
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ferhat 8 yıl önce

Yaziktir gunahtir Cakraz daki proje tamamlanmiyor Niye Cakrazdan Akp oy cikmadigi icin ULUS diye diye yedin bitirdin