Aslan'dan İlköğretim Haftası mesajı

Hepimizin bildiği gibi, akıl nimetiyle yeryüzüne gelen insan mutlaka öğrenmeye, anlamaya, uygulamaya ihtiyaç duyar. İnsanı insan yapan en önemli unsur eğitim ve öğretimdir.

Çocuklarımızın en az 14 yaşına kadar eğitim-öğretim alması zorunlu, sonrası da isteğe bağlıdır. İnsan önce ailede, sonra da okulda ne kadar kaliteli bir eğitim- öğretim süreci geçirirse, o kadar kendisine ve yaşadığı topluma, hatta belki insanlığa önemli hizmet ve katkısı olur ve tarihe bile mâl olabilir. Tam tersi bir durumda ise hem kendisine hem de topluma zarar veren insanlar yetişmiş olur ki, bu o toplumun felaketi olur. İşte bu yönüyle eğitim-öğretim milletlerin en önemli meselesidir. İhmal edilmemesi gereken öncelikli hizmet alanıdır. Devleti yönetenlerin bu konuya hassasiyet göstermesi mutlaka gereklidir.

Biz de, Adalet ve Kalkınma Partisi olarak, iktidara geldiğimizden itibaren eğitim ve öğretim alanında büyük gelişmeleri sağlayan hizmetlere imza atıyoruz. Hükümetimiz öncelikle ilk defa bütçeden en fazla payın milli eğitime ayrılmasına öncülük yapmıştır. 1967’den beri ilk kez müfredatta kapsamlı değişiklik yapılarak çocuklarımızın araştırma, inceleme, sunma, karar verme, konuşma yeteneklerini geliştirmesine katkı sağlanması amaçlanmıştır. .

Bütün bunların yanında mağdur ve engelli öğrencilerimize yardım ve okullaşma oranlarının yükselmesi, yurt, pansiyon, yatak sayılarının artırılması, yeni okul kütüphanelerinin kurulması, öğretmen açığının büyük oranda kapatılması, öğretmenlerimizin maaş ve ücret durumlarının düzeltilmesi gibi daha nice hizmetlerimiz vardır.

Güzel projelerle eğitim seviyemizi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarmak, tabi ki Cumhuriyetimizin Kurucusu M. Kemal Atatürk’ün gösterdiği en önemli hedefimizdir. İşte yeni bir eğitim-öğretim yılına daha başlamanın heyecanı içindeyiz. Geleceğimizi şekillendirecek olan gençlerimizi çağın gereklerine uygun bir şekilde yetiştirmek gayesiyle yine gerekli çalışmaların en kaliteli şekilde yapılması için çabalarımız sürecektir. Öğrencilerimiz de öğretmenlerinin rehberliğinde, ailelerinin katkılarıyla başarılı olabilmek için gereken gayreti göstereceklerdir. Velilerimiz de çocuklarının her zaman yanında olup, başarılarını artırmak için ellerindeki imkânları sonuna kadar kullanarak onlara, dolayısıyla ülkemize iyi bir gelecek hazırlamanın mücadelesi içinde olacaklardır.
 
Çocuklarımızın en iyi şekilde yetişip ülkemizi dünyada çok önemli bir konuma getirmeye hazırlanmalarını sağlamak hepimizin ortak hedefidir. Bunun için ülke genelinde tüm çocuklarımızın eğitimde fırsat ve imkân eşitliğinden yararlanmalarını sağlamak için eğitime erişim ve eğitimde kalitenin artırılması çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Ülke genelinde okullaşma oranının %99,06’ya çıkmış olması da emeklerimizin karşılığını almaya başladığımızı göstermektedir. Bunun yanı sıra engelli olsun veya olmasın her öğrencimizi kendi evladımız gibi kabul edip onların eğitimi için her türlü desteği sağlamaya çalışıyoruz.

Öğrencilerimizin yıl içinde alacakları notlar elbette ki önemlidir. Ama asıl önemli olan onların gelecekte bilinçli bireyler olarak yetişmelerini sağlamış olmaktır. Bu nedenle onları çalışmaya teşvik etmek, dersteki başarı durumu çok iyi olmayanları cesaretlendirmek, başarılı olanları ise bu şekilde devam etmeleri için desteklemek gerekir. Biz çocuklarımıza güveniyoruz. Başarıları ile her zaman gurur duyuyoruz. Derslerinde gösterdikleri performans hayatta gösterecekleri performansın bir göstergesidir. Çocuklarımızın, gençlerimizin istedikleri takdirde çok büyük işler başarabileceklerine olan inancımız tamdır.

Başta Sayın Başbakınımız ve kabinesine ülkemize, gerek Bartınımıza yapılan eğitim yatırımları için,  görev alan Milli Eğitim Bakanlarımız, Ak Partili Milletvekillerimiz, ve emeği geçen tüm Milletvekilerimize canı gönülden teşekkürü bir borç bilirim. Bartın’ ımız için eğitim yatırımlarımız devam edecektir.

Bu duygu ve düşüncelerimle Bartın’ ımıza “Yeni eğitim - öğretim yılının heyecanlı, enerjik, kaliteli ve başarılı geçmesini diliyorum. Yine çocuklarımız için emek veren tüm öğretmenlerimizin ve velilerimizin de iyi bir eğitim-öğretim dönemi geçirmelerini ve umutlu başlangıçların güzelliklerle neticelenmesini temenni ediyor, bu vesileyle tüm eğitim camiasının ilköğretim haftasını kutluyorum.” dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.