Öne Çıkanlar Kurucaşile BAKKA Filiz Fırat UEFA Rıza Yalçınkaya MNK Mobilya Feyzi Arıcı Mehmet Ali Kıllı

Bartın İçin Tarihi Gün
AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç beraberinde İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun, AK Parti Amasra İlçe Başkanı Bekir Karabacak, İl Başkan Yardımcısı Şahin Hepgümüş ve bazı teşkilat mensupları ile birlikte, yapımı tamamlanarak ulaşıma açılan Çakraz-Avara tünelinde incelemelerde bulundu.

Milletvekili Tunç ulaşıma açılan Çakraz-Avara tünelinde yaptığı incelemeler sonrasında yaptığı açıklamada, 2010 yılında yatırım programına aldıkları Çakraz-Kurucaşile yolunun 2011 yılında proje çalışmalarının tamamlanarak yapım ihalesini gerçekleştirdiklerini ve ardından da yol yapım çalışmalarını başlattıklarını belirterek, Çakraz-Avara arasındaki 968 metre uzunluğundaki ilk tünelin yapımının tamamlanmasıyla birlikte 54 km. uzunluğundaki Bartın-Kurucaşile yolunun Avara olarak bilinen Kalaycı köyüne kadar olan 30 km.lik bölümünü bölünmüş yol olarak tamamladıklarını söyledi. Milletvekili Tunç, “Çakraz-Kurucaşile arasında da 5 adet tünel, 2 adet viyadük, 10 adet köprü inşa edileceğini belirterek, tünellerin birincisinin ulaşıma açılan 968 metre uzunluğundaki Çakraz-Avara tüneli olduğunu, 2600 metre uzunluğundaki Cumayanı-Dizlermezeci arasındaki tünelin de yapımının tamamlanmak üzere olduğunu belirtti. Kurucaşile ilçesine kadar toplam 5 adet çift yönlü tünel inşa edileceğini belirten Milletvekili Tunç, 11 km. gidiş 11 km. geliş olmak üzere 22 km. tünel yaparak, Bartın-Kurucaşile arasındaki mesafeyi 1,5 saatten yarım saate düşüreceklerini söyledi.

Hayal dahi edilemeyen yatırımları Bartın’a kazandırmaya devam ettiklerini belirten Milletvekili Tunç, dağları deliyoruz, Kurucaşile'ye ulaşmak için, ben buradan bu büyük yatırımları memleketimize kazandıran başta Sayın Başbakanımız ve Cumhurbaşkanı Adayımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve önceki Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Binali Yıldırım'a ve mevcut Bakanımız Lütfi Elvan’a tüm Kurucaşileliler adına teşekkür ediyorum” dedi.

Milletvekili Tunç, Bartın-Arıt yolunda ve Kozcağız-Kumluca yolunda da çalışmaların devam ettiğini belirterek, Bartın-Karabük bölünmüş yolunun da tamamlanmayan bölümünün yapımı için gerekli proje çalışmalarının yapıldığını söyledi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
bartınlı 10 yıl önce

memleketimize hayırlı olsun.

Avatar
ismet çelik 10 yıl önce

şu hizmetleri görmeyenlerin gözüne dursun, bayramda bartın dışındayım ve inanın burdaki şehirleri görünce bartın köyden öteye geçemeyen bir yer. belediyeler var neler yapmış neler insan resmen ağzı açık bakıyor, yazık bartına...

Avatar
25 Köylü 10 yıl önce

sayın vekilimiz tüsa denimde işten atılan 30 işçinin durumunu da gündeminize alırsanız 25 köy adına sevineceğiz.