Bartınlı İslam Tarihi Profesöründen Tunç'a Ziyaret
Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Tarihi ve Sanatları Bölümü Başkanı Prof.Dr.İbrahim Sarıçam AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç’u TBMM’de ziyaret ederek, bir süre sohbet etti.

Profesör Sarıçam Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Tarihi Bölüm Başkanlığını yürütüyor

Bartın’ın Çakırömerağa köyünde doğup, büyüyen, ilköğrenimini köyünde tamamladıktan sonra Zonguldak İmam Hatip Lisesinde okuyan ardından da Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde yüksek öğrenimini tamamlayıp, İslam Tarihi alanında Profesör olan ve halen Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Tarihi ve Sanatları Bölümü Başkanlığını yapan Prof.Dr.İbrahim Sarıçam AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç’u TBMM’de ziyaret ederek, bir süre sohbet etti.

Hocamızla gurur duyuyoruz

Milletvekili Tunç, Prof.Dr.İbrahim Sarıçam’a ziyaretlerinden dolayı büyük onur duyduğunu belirterek, “Bartın’ın yetiştirdiği değerli bir ilmi adamı olan ve Türkiye’de İslam Tarihi alanında önemli bir yere sahip bulunan ve Peygamber Efendimizin hayatını eserlerinde en güzel şekilde anlatan hocamızla gurur duyuyoruz” dedi.

Çok Sayıda Eseri var

Bartın’ın Çakırömerağa köyünde doğup büyüyen Prof.Dr. İbrahim Sarıçam’ın, Emeviler, Hz. Ebû Bekir, Emevî-Hâşimî İlişkileri, İlk Dönem İslâm Tarihi, Hz. Peygamber'in Çağımıza Mesajları, Hz. Muhammed ve Evrensel Mesajı, İslâm Medeniyeti Tarihi, Hz. Ömer, İngiliz ve Alman Oryantalistlerin Hz. Muhammed Tasavvuru başta olmak çok sayıda eser ve makalesi bulunuyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.