Öne Çıkanlar BAKKA Emine KOÇOĞLU Ulus Kurucaşile Feyzi Arıcı Mehmet Ali Kıllı Filiz Fırat Ali Çınar

Belediye başkan adayımız 188.600 kişiden biri

Ziyareti sırasında konuşma yapan Arslan, yaklaşan belediye seçimlerine en iyi şekilde hazırlandıklarını belirtti. İl dışından aday getireceğimiz ve onu belediye başkanı adayı olarak sandığa götüreceğimiz konusundaki dedikoduların yersiz olduğunu söyleyen Arslan, Bartın'da yaşayan, bilgili, birikimli ve becerikli bir adayla seçime gireceklerini kaydetti. 5084 sayılı yasayla ilgili de açıklamalar yapan Arslan, şöyle konuştu: "Bartın'ın nüfusu son istatistiklere göre 188 bin 600'dür. Belediye Başkan adayımız da 188 bin 600 kişiden biri olacaktır. Biz Bartın'a hizmet etmek istiyoruz. 2002'den bu yana Bartın hak ettiği hizmeti merkezi hükümet anlamında almıştır. Yaklaşık 1. 2 trilyonluk kamu yatırımımız var. Belediyecilik anlamında da Bartın'ın Ak belediyeciliğe ihtiyacı var. Bartın'a hizmet eden herkese teşekkür ediyoruz. Elbette ki Bartın halkı tercihini ak belediyecilikten yana kullanırlarsa bunun olmasına canı gönülden inanıyoruz. Yerel seçimlerimizde Bartın'ımıza en iyi hizmeti verebileceğine inandığımız, birikimli, bilgili arkadaşlarımızdan birini adayımız olarak çıkartacağız. Bunu bütün parti mensuplarımızla birlikte koordineli şekilde çalışarak doğru kararı vermektir. Genel olarak herkese hitap edebilen bir aday olacaktır. Bizim adaylarımız zaten dışarıdan değildi. 12 Haziran seçimleri öncesinde İstanbul'da Bartınlılar gecesi yapıldı. O etkinliği yapan kardeşlerimiz Bartın'a geldiğinde yabancı olarak görülürken, İstanbul'a gidildiğinde hemşeri olabiliyor. Bunlara da orada şahit olduk. AK Partili bir başka olacaktır, buna da ihtiyaç vardır.

5084 YASASINI ANLATTI

5084 sayılı yasa, 31 Mart 2004 tarihinde yürürlüğe girmişti. 31 Aralık 2012 tarihinde de sona erecektir. Bununla ilgili Bartın kamuoyunda Ticaret ve Sanayi Odamız bir adım atarak yasanın süresinin sona ermesi konuşulması amaçlı bir toplantı yaptı. 5084'ten 8 yıllık bir süreçte Bartın faydalandı. Teşvik primleriyle, SSK primleriyle, enerjiyle yer tahsisleri ile Bartın her alanda faydalandı. Bu ilimiz için bir kazanımdı. Bartın'da bugün itibariyle 10 bin 200 kişilik bir istihdam var. Bunun 4 bini 5084 sayılı yasa ile gerçekleşti. OSB'ye olan faydasını da herkes gibi sizler de biliyorsunuz. Sayın Başbakanımızla yaptığımız görüşmelerde 5084 sayılı yasanın bittiğini kendisine söyledik. Başbakanımız da bu konuyla ilgili Bakan yardımcımıza talimat verdi ve notlarını aldı. Sayın Yaşar Sinoplu'nun dediği gibi Bakanımızın bununla ilgili bir açıklama yaptığı falan yok. Görüldüğü gibi aynı yasa üzerinde desteklemeler Başbakanımız tarafından tekrar gündeme gelecektir. Bartın 5084'ten faydalanmıştır. Prim konusunun da uzatılması için elimizden geleni yapacağız.

DOĞALGAZDA SONA GELİNDİ

Bartın bizimdir, burada hep birlikte yaşıyoruz. Havasını beraber soluyup, suyunu birlikte içiyoruz. Hep birlikte ilimiz için mücadele edeceğiz. Doğalgaz çalışmalarında çok az bir zaman sonra sonuca varacağız. Büyük çoğunlukta hava kirliliğini de bu sayede önlemiş olacağız. Her siteye doğalgazlarımızı bağlayacağız. Haziran ayı içerisinde bağlantı çalışmalarımızın yapılmasıyla, Temmuz ayında kullanmaya başlayacağız.

Bartın Hergün

Anahtar Kelimeler:
Ak PartiYaşar Arslan
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
can 11 yıl önce

benim adayım kumluca bel. başkanıdır zaten bel. bir.başkanı bence anket yapılsa birinci olur, bartın için müthiş olur

Avatar
hasan 11 yıl önce

bartına akcılar gelıyor ak bartını karalamaya yandasları yanlatmaya akcılar gelıyor