CHP'den protesto
BARTIN'da CHP'liler, CHP Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasını protesto etti.

MİT TIR’larına ait görüntüleri gazeteci Can Dündar’a verdiği gerekçesiyle yargılanan ve ‘casusluk’ suçlamasıyla 25 hapis cezasına çartırılarak tutuklanan CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutklanmasını protesto için yaklaşık 100 partili, Şadırvan Caddesi'ndeki parti binası önünde toplandı.

İl Başkanı Mehmet Arslan burada yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Devletin güvenilirliği, adalete olan saygısıyla ölçülür. Devlet, adalete müdahale etmez. Yargı, yeri geldiği zaman siyası iktidarı da denetleyen bir kurumdur. Ancak bugün geldiğimiz noktada, devletin ve siyasi iktidarın hukuki olarak denetlenebilirliği ortadan kalkmıştır. Baskıyla, ceberut yöntemlerle muhalefeti sindirme çabaları, faşizm provalarıdır. Faşist uygulamaları, insanlık tarihi çok acı deneyimlerle yaşamış, görmüştür. Bu tablo acı bir tablodur ve samimi, dürüst yurttaşların adalet mekanizmasına güvenini sarsmaktadır."

Açıklamanın ardından partililer ellerinde 'adalet' yazılı pankart ve dövizlerle, 'Vekiller içeride damatlar dışarıda', 'Adalet istiyoruz' sloganları atarak Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü. Kalabalık, yürüyüşün ardından dağıldı.

Ayhan ACAR (DHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Halk icin ne yaptiniz 7 yıl önce

Adalet bizde istiyoruz sizin gibi devletini satanlarin vatandasliktan cikarilmasidir adalet.

Avatar
Soner 7 yıl önce

Enis berberoğlu suçunu itiraf ederek vatana ihanetten yargılandı hatırlatırım size. Vatana ihanet eden birine destek yürüyüşü bu ülke vatandaşına yakışmıyor

Avatar
tarafsız 7 yıl önce

editör: elimize ulaşmadı malesef..