Öne Çıkanlar Rıza Yalçınkaya MNK Mobilya UEFA Epçiler Ortaokulu Müdürü Bakraçboz Karabük Dorukhan Bartın Emniyet Müdürlüğü

GMİS'ten Tunç'a Ziyaret

AK Parti Bartın Milletvekili TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Yılmaz Tunç’u, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Amasra Şube başkanı Ertan Kaya ve yönetimi TBMM'deki makamında ziyaret etti.

Genel Maden İşçileri Sendikası Amasra Şube Başkanı Ertan Kaya ve yönetiminin sendika çalışmaları hakkında bilgi verdiği ziyarette Milletvekili Tunç, maden işçilerimizin hep yanında olduklarını söyledi. AK Parti hükümetleri döneminde madencilerimizin özlük haklarını düzenleyen önemli düzenlemelere imza attıkları ifade eden Milletvekili Tunç, “çalışma süresine bakılmaksızın yeraltında çalışan işçilere iş güvencesi getirdik.

Günlük çalışma süresini ise 7,5 saat ile haftalık çalışma süresini ise 37,5 saat ile sınırlandırdık. Yeraltında çalışan işçilerimizin yıllık ücretli izinlerini 4 gün arttırdık. Yer altında çalışan madencilerimize haftada iki gün tatil yapma hakkının verildi. Maden sektöründe çalışan tüm işçiler için ”50” olan emeklilik yaşının “43” olarak yeniden düzenlendik. Taşkömürü ve linyit madenlerinde yeraltı işlerinde çalışan işçilerimizin en düşük ücretini iki asgari ücrete çıkardık.” Dedi.

Milletvekili Tunç, Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun bölge için çok önemli olduğunu belirterek, Amasra’da hem TTK hem de özel sektör aracılığı ile taşkömürü’nü ülkemiz ekonomisine kazandırmak için çalışıyoruz. Bölgemizde önemli bir istihdam kaynağı olan TTK’nın daha verimli hale getirilip daha çok istihdam sağlamaya yönelik hükümetimizin çalışmaları devam ediyor dedi.
Milletvekili Yılmaz Tunç ziyaretinden dolayı sendika yöneticilerine memnuniyetini belirtirken, sendika temsilcileri de Milletvekili Tunç’a gerçekleştirilen yatırımlar ve verdiği desteklerden dolayı teşekkürlerini ilettiler.

Anahtar Kelimeler:
GMİS
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bartınlı 7 yıl önce

Etse ne yazar ki gmis bitmistir hema dan 28 isci cikartildi ne yapabildiler oyle gmis olarak kasinti kasinti bi de poz vermisler sizin basiniz onunuzde olmasi lazim heyyyyy.....gidi heyyyy....