Kalay Otobüs Şoförlerine Projelerini Anlattı

KALAY, HALK OTOBÜSÜ ŞOFÖRLERİNE PROJELERİNİ ANLATTI

AK Parti Bartın Belediye Başkan adayı Dr. Seyfettin Kalay, halk otobüsü şoförleri için düzenlenen kahvaltılı basın toplantısında projelerini anlattı.

Düzenlenen kahvaltı programına, Başkan adayı Kalay’ın yanı sıra AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, AK Parti Bartın İl Başkanı Yaşar Arslan, Merkez İlçe Başkanı Ali Eyüpustaoğlu, Belediye Meclis Üyesi adayları ve halk otobüsü sahipleri ve şoförleri katıldı. AK Parti Bartın Belediye Başkan adayı Dr. Seyfettin Kalay Bartın’ı marka şehir yapacak büyük projelerini sinevizyon eşliğinde anlattı.

Bartın için 48 tane projelerinin olduğunu söyleyen, Dr. Seyfettin Kalay, “Bartın'ın sorunlarını biliyoruz. Bartın için 48 tane projemiz var. Bunların birçoğu büyük projelerdir. Bartın'a yakışır bir şehir parkı projemiz var. Tarım İl Müdürlüğü bahçesinde bulunan fidanlık alanına, haklımızın her türlü sosyal aktivite yapabileceği, ailesiyle oturup stres atabileceği bir alan olacak.

Cumhuriyet Alanını genişleterek Kent Meydanı projesini yapacağız. Meydanın altını ise, otopark yapacağız. Irmak sorunumuz var. Bütün kanalizasyon suyu ırmağa akıyor. Irmakla ilgili de çok güzel projemiz var. Bizim ırmağımız potansiyeli çok yüksektir. Türkiye’de marka bir şehir olmaya aday ilimiz. Bartın Irmağı ve Rekreasyon Projesi sayesinde ırmağı kurtaracağız. Şehir trafiğini çözecek, battı çıktı projemiz var. Çatmaca İl Özel İdaresi Türbe Yolu ve Devlet Hastanesi Kavşağına katlı kavşak yaparak trafik sorununu çözeceğiz. Parası hükümet tarafından 2011 yılında gönderilen ve belediye imar planı sıkıntısı yüzünden yapılamayan TOKİ Köprüsünü yaparak, Orduyeri’nin trafik sorununu çözeceğiz.

Bartın'a yakışacak yine Aladağ'a seyir terası yapma projemiz var. Aladağ'dan şehir parkına teleferik projemiz var. Sular kentinde su sıkıntısının yaşamamız manidardır. Mevcut belediye su sıkıntısını giderememiştir. Suların çamurlu aktığının herkes farkında, belediyenin birinci görevi musluktan içilebilir özellikte su akıtmaktır. Musluk suyunun içilebilir hale getirilmesi konusunda gittiğimiz her yerde bunun sözünü veriyoruz.

Bartın’da çöplerimiz biliyorsunuz İnkum’da yanıyor. Etrafa mikrop saçan çöp dağları var. İnkum'da kötü bir görüntü var. Onunla ilgilide katı atık bertaraf tesisi yapılması gerekiyor. İki dönemdir bunlarında sözleri verildi. Ama gerçekleştirilemedi. Onun dışında hava kirliliği problemimiz var. Doğalgazın hızlı bir biçimde dağıtılması gerekiyor. Geçen dönem bu çalışmalar yürütüldü. Bu çalışmalar içerisinde doğalgaz şirketi kazıyı belediyenin iznine bağlı olarak yapıyor.

Belediye açılan çukurları kapatmaktan zorlandığından dolayı bu dönem seçim dönemi olduğu için vatandaştan tepki alma endişesiyle şirketi gönderdiler. Şuana kadar yüzde on oranında abone doğal gaz kullanabiliyor. Bu şekilde yavaş giderse biz bir beş altı sene daha zehir solumaya devam edeceğiz.

Biz bu noktada doğal gazı çevremize yayıp bu hava kirliliği sorununu bitirmek istiyoruz. Bildiğiniz gibi Bartın'da yol ve otopark ile ciddi sorunları var. Belediyelerinin yine önemli görevlerinden biri yine yol problemini halletmek, bizim tek şeritte ilerleyen şehir merkezinde bir trafiğimiz var. Giriş çıkış noktaları da sabit olan veya yetersiz olan biliyorsunuz.

İnkum'u Bartın'ın 19. mahallesi haline getirecek bir projemiz var. 12 ay orada yaşanabilecek bir hale getirecek bir projedir. Bunun yanında limanın büyütülmesi kapasitesinin arttırılması ile ilgili projemiz var. Bartın’ın imar sorunu var. Bu sorunu da çözerek, kentimizi büyüteceğiz. Yine her geçen gün artan öğrenci sayısı nedeniyle yeni yapılan kampus alanına raylı sistem yapacağız. Yürüyen merdivenler projemiz var. Atıksu Arıtma projesimiz, katı atık bertaraf tesisi projesimiz var. Sizlerden bu projelere destek vererek, değişimi görmenizi isteriz” dedi.
Halk otobüsü şoför ve sahipleri daha sonra kendi sorunlarını dile getirdi.

Anahtar Kelimeler:
Seyfettin Kalay
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
inkumu sevdalısı 10 yıl önce

Ya bırak bu işleri hoca sen hastanene dön bana sorarsan inkumuna dil uzatma hanginiz inkumuna 1 civi caktınız yaaa bırakın boş laflarî cemal başkandan allah razı olsun.rıza başkannda hakkını yememek lazm cemal akın halk otobüsü getirdi dolmuştan kurtardi bizi