Kaleşah Yolu Genişletiliyor
AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Amasra-Kaleşah Mahallesi arasındaki yol genişletme ve yaya yolu düzenleme çalışmalarını yerinde inleyerek işçilere kolaylıklar diledi.

Amasra-Kaleşah yolu araçlar ve yayalar için güvenli hale geliyor

Karayolları 15.Bölge Müdürlüğü, Amasra Kaymakamlığı, ve Amasra Belediyesi ortaklaşa inşaat çalışmalarına başladığı Amasra ve Kaleşah mahallesi arasındaki yolda yaya yolu düzenleme çalışmalarını inceleyen Milletvekili Tunç yolun çok dar ve virajlı olması nedeniyle hem araçlar hemde yayalar için çok riskli olduğunu yaptığımız girişimler neticesinde bu yolun genişletme ve yaya yolu olarak düzenleme kararı aldık inşaat çalışmalarının bitmesi ile araç trafiği ve yayalarımız için yolun daha güvenli hale geleceğini söyledi.

Tunç; Gurur duyuyoruz

Milletvekili Tunç “Amasra tüneli, Bartın–Amasra arasındaki yarım saatlik mesafeyi 5 dakikaya indirdi. Birileri 5 dakika değil 8 dakika diyor hadi 8 dakika olsun Bundan 13 yıl önce Amasra’ya Tünel yapılacak dediğimizde kimse inanmazdı, hayal bile değildi ama bunu söylediğimizde hayal bile edemediğimizi düşündüğümüzde bugün hayal edemediğimiz bir hususun gerçek olması gerçekten Bartınlılar olarak, Amasralılar olarak bizleri gururlandırıyor. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bartın’da 13 yılda gerçekleştirilen kamu yatırım tutarı 2 milyar lira. Halen 1.8 milyar liralık kamu yatırımı devam ediyor. Bartın’ımıza ulaştırma alanında karayolları yatırımlarında 800 milyon liralık bir yatırım gerçekleştirdik. Şuanda devam eden karayolu ulaştırma yatırımı 1.2milyar lira. 13 yıl önce Türkiye’de 1 milyar lira için IMF kapılarında duran bir ülkeden bugün sadece Bartın’a 4 milyar liralık yatırım yapan bir Türkiye’ye geldik. Onun için Türkiye’yle gurur, onur duyuyoruz, milletimizle gururlanıyoruz.

“Bartın’a yatırımlar sürüyor”

Milletvekili Tunç; Bartın’ımızda devam eden Ulaştırma yatırımları hız kesmiyor. Kurucaşile yolunda 5 tünel, 2 viyadük, 10 köprü var. 5 tünelin uzunluğu çift geliş-gidiş olmak üzere toplam 24 km uzunluğunda tünel açılıyor. 12 yıl önce 3.5km’lik Bolu dağı tünelini açamayan Türkiye’den bugün sadece Bartın’ın Kurucaşile ilçesine 24 km uzunluğunda tünel yapan bir ülke konumuna geldik. Bu ülkeyle ne kadar gurur duysanız azdır. Bartın hem Karadeniz sahil yolunun hem iç kesimleri Ankara ve İstanbul bağlantılarıyla hem de yolcu iskelemizle birlikte adeta bir kavşak noktası konumunda olacak” şeklinde ifade etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.