Öne Çıkanlar Bartın Valisi KDMP İsmail Toksöz Burcu Karalı Tiyatro Kastamonu Karabük TÜİK

Kemere Köprüsü yatırım programına alındı

Amasra`daki Sormagir mahallesi ile Boztepe - Zindan Mahallesini birbirine bağlayan ve Roma döneminde yapılan Kemere köprüsünün onarımının yatırım programına alındığını belirten Milletvekili Tunç, son fırtınada da köprünün hasar gördüğünü, tarihi köprünün onarımı için yatırım programında gerekli ödeneklerin ayrıldığını 2012 yılı içerisinde yapım ihalesinin gerçekleştirileceğini söyledi.

Kuşkayası Yol Anıtının önünden geçen Amasra'ya 3 km. uzaklıktaki Cevizlik vadisinde bulunan Roma Köprüsü olarak bilinen Kemerdere Köprüsünün de yatırım programına alındığını belirten Milletvekili Tunç, iki köprünün hem ulaşım açısından hem de tarihi eserlerimizin korunması açısından önemli olduğunu zaman içerisinde yıpranan bu iki köprünün onarımlarının yatırım programına alındığını söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
M.Faruk PAPİLA 12 yıl önce

Amasra Kemere Köprüsü ve Bedesten dağ eteklerindeki 2000 yıllık Roma köprüsünün 2012 yılında onarılacağını açıklayan Milletvekili Yılmaz Tunç'a teşekkür ederim... Sayın Milletvekilimize bir konuyu hatırlatmak isterim.. TOKİ KÖPRÜSÜ parasını Ankara'dan çıkardınız... Aylar geçti, TOKİ KÖPRÜSÜ temeli atılmasını bir yana bırakalım, TOKİ KÖPRÜSÜNÜN YERİ BİLE TESPİT EDİLEMEDİ.... Atanmışlar, sizin başarılı çalışma temponuzu yakalıyamıyorlar galiba... BARTIN'IN, BİR EKSİĞİ VAR MI ACABA.......

Avatar
niyazi taştan 12 yıl önce

2014 sona erecek ve 200 bin lira ayrılmış. 2012 de 20 bin lira ödenek. dalga mı geçiyorsunuz. 20 bin lira ile ne yapılabilir ?