Kozcağız Barajı 24 Eylül'de İhale Ediliyor

Kozcağız Beldesi ile Bartın İl merkezini taşkınlardan koruyacak olan Kozcağız Barajının 3478 ha tarım alanında sulama ve Bartın il merkezi ve Amasra ilçelerine yılda 14,40 hm3 içme suyu sağlayacağını belirten Milletvekili Tunç, barajda 1 adet 6 metre çapında 176 metre uzunluğunda saatte 259,24 m3 deşarj kapasitesi bulunan derivasyon tüneli inşa edileceğini söyledi. Barajın gövde inşaatının kil çekirdekli, çakıl dolgu tipinde olacağını belirten Milletvekili Tunç, gövde yüksekliğinin 58 metre olacağını söyledi.

Milletvekili Tunç, 2009 yılı yatırım programına alarak, proje çalışmalarını başlattıkları Kozcağız Barajının proje ve ÇED çalışmalarının ardından önemli bir aşama olan yapım ihalesi sürecinin başlamış olmasının Bartın ve Kozcağız için önemli olduğunu belirterek, 24 eylül tarihinde gerçekleşecek olan ön yeterlilik ihalesinin ardından yeterlilik alan firmalar arasında yapılacak olan ihale sonrasında Baraj inşaatının başlayacağını söyledi.

Bartın için diğer önemli barajın Kirazlıköprü Barajı olduğunu belirten Milletvekili Tunç, Bartın ilinin taşkından korunması, tarımsal sulama ve enerji üretimi amacıyla inşasına başlanan yüzde 30’luk keşif artışının ardından mevcut müteahhitle tasfiye süreci sonuçlanan Kirazlıköprü Barajının ikmal ihalesinin 27 Ağustos tarihinde gerçekleştirileceğini, Barajın bundan sonraki inşaat çalışmalarının hızlı bir şekilde devam ederek tamamlanacağını söyledi.

Anahtar Kelimeler:
Kozcağız Barajı
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.