Öne Çıkanlar İsmail Toksöz TÜİK Kastamonu Hema Deniz KIRAL Tiyatro Burcu Karalı Ankara Bilkent Şehir Hastanesi

Memleket Hareketi'nde Bartın Detayı

CHP'den ayrılarak, parti kuracağı iddialarıyla gündemde olan Muharrem İnce, basın toplantısı düzenledi. İnce cumhurbaşkanlığı seçim gecesi Zonguldak'a giderken Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya'nın listeye alınmadığını öğrenince çok moralinin bozulduğunu söyledi.

CHP Yalova eski Milletvekili ve 24 Haziran 2018'deki seçimlerde partinin cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce, " Türkiye'nin barışmaya, üretmeye ve adil bölüşmeye ihtiyacı vardır. Başlattığımız hareketin adı, 'Bin Günde Memleket Hareketi'dir. 4 Eylül'de Sivas'ta olacağız. Memleket hareketini başlatacağız" dedi.

CHP'den ayrılarak, parti kuracağı iddialarıyla gündemde olan Muharrem İnce, Ankara'da bir otelde basın toplantısı düzenledi. Şimdiye kadar herkesin konuştuğunu söyleyen İnce, bugün kendisinin konuşacağını söyledi. "Şimdi Muharrem İnce konuşacak" diyen İnce, "Devlette kurum ve kurallar çökmüştür. Bu politikalar sonucu zengin toprakların yoksul çocukları haline geldik. Türkiye'yi bu noktaya lider partileri getirmiştir. Hem lider hem muhalefet sorunu vardır" dedi.

KILIÇDAROĞLU'NA ELEŞTİRİ

Muharrem İnce, Türkiye'de sadece iktidar değil ana muhalefet sorunu olduğunu da belirterek, partisinin eski geleneklerinden sıyrıldığını savundu. Türkiye'nin kötü gidişinden CHP'nin de sorumlu olduğunu vurgulayan İnce, yakın zamanda yapılan 37'nci Olağan Büyük Kongre'yi hatırlattı.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştiren İnce, "Kurultaylarımızda 5 dakika konuşabilmek için büyük mücadele vermek gerekiyor. Bugün kurultayda CHP Genel Başkanı, bir konuşmacıyı dahi dinlememiştir. Kadın Kolları Kurultayı'na katılmamıştır. AKP çökecek ama Türkiye'nin üzerine çökecek. AKP çökerken, CHP kurtarıcı değil seyirci rolü üstleniyor. Türkiye'nin sorunlarını ne tek adam iktidarı ne tek adam muhalefeti çözebilir" diye konuştu.

'MORALİMİ BOZMAK İÇİN ELLERİNDEN NE GELİYORSA YAPIYORLAR'

Muharrem İnce, konuşmasının ortasında, gazetecilerden soru almayacağını ve sorulacak soruları tahmin ettiğini belirterek, cumhurbaşkanlığı seçim gecesi ve sonrasında yaşanan tartışmaları değerlendirdi. Partisine ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik eleştirilerde bulunan İnce, cumhurbaşkanlığı seçimini kazanmaması için ellerinden gelen her şeyi yaptıkları suçlamasını dile getirdi. Seçim çalışmalarına morali bozuk girdiğini, seçim kampanyalarında kendisinden çok Kılıçdaroğlu'nun reklamının yapıldığını belirten İnce, şöyle konuştu:

"2 yıldır uykusuz geceler geçirdim. Seçim gecesi neredeydim? Bitmedi bu, anlatayım; Zonguldak'a mitinge gidiyorum. Bartın milletvekilimizi (M.Rıza Yalçınkaya) görevlendirdim. Öğrendim ki yeni listeye konmamış, tek gerekçe İnce'ye yakın olması. Ben hangi moralle miting yapacağım? TV'lerde bir Kemal beyin reklamı bir benim reklamım. Kılıçdaroğlu'nun reklamını neden veriyorsunuz? Aday değil ki talimat veriyorlar, reklamlarımı kesiyorlar. Bu psikoloji altında bana miting yaptırıyorlar. Moralimi bozmak için ellerinden ne geliyorsa yapıyorlar. Bilboard'lara afişlerimizi az asıyorlar. Örgütlere para göndermiyorlar, reklam yapmıyorlar. Seçim gecesine geldik. 'Bana bilgi verin' diyorum, bilgi vermiyorlar. Bilgi yok, nasıl çıkacağım milletin karşısına? Sabah oldu, 'Tutanakları aldınız mı?' dedim, 'Aldık' dediler. 'Teşekkür edelim' dedik. YSK'ya yazı yazdım, CHP kaç sandıkta gözlemci vermemiş? 13 bin sandıkta gözlemci yok. 4 milyon oy yapar bu. 4 milyon oyu sokağa bırakmışlar. Erdoğan kaç oy az alsa ikinci tura kalacaktır, 1 milyon 300 bin oy.

Gece yarısı çıktı bizim genel başkan yardımcıları, 'Seçim ikinci tura kaldı' dediler. Nereden biliyorsun? 4 milyon oyu sokağa bırakmışlar, benden yalan söyleyip milletin karşısına çıkmamı istiyorlar. Bana 'Neredeydin?' diyenlerden özür diliyorum ama unutmayın ki bana veri vermediler. Krizi kötü yönetmiş olabilirim. Seçim geçti. 60 gün sonra seçim değerlendirme toplantısı yapıyorlar, beni çağırmıyorlar. Parti seçimi tartışıyor, beni davet etmiyorlar."İnce, 'Saraya giden CHP'li' iddialarına ilişkin de "Bir CHP'li saraya gitmiş. İki gazeteciye dava açtım, genel merkez açamadı. Genel başkan yardımcılarından biri mi gitti? Dava açamıyorlar çünkü o haberi yazan gazetecilerden korkuyorlar. Niye dava açmadılar" dedi

Anahtar Kelimeler:
Rıza Yalçınkaya
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.