Öne Çıkanlar Cemal Akın Bartın Üniversitesi Bartınspor Yılmaz Tunç Ereğli Bartın Belediye Başkanı Bursa Amasra

Sütlüce Köyü Cafal Deresi Islah Edilecek

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın Merkez İlçe Sütlüce köyünde bulunan Cafal Deresinin taşkın koruma inşaatı yapım ihalesinin DSİ 23.Bölge Müdürlüğünce 14 Kasım 2016 günü Kastamonu’da gerçekleştirileceğini açıkladı.

Sütlüce Cafal Deresi 14 Kasımda ihale edilecek

Milletvekili Tunç, 14 Kasım’da gerçekleştirilecek olan Cafal Deresi taşkın koruma inşaatı kapsamında 1380 metre temeli beton çift taraflı kargir taşkın koruma duvarı, 11 adet menfez ve duvar üstlerine korkuluk yapılacağını belirterek, yer tesliminin ardından 600 gün içerisinde işin tamamlanacağını ve Sütlüce köyünün sel taşkınlardan korunacağını söyledi.

Bartın’da 25 yerleşim yerinde taşkın koruma çalışması tamamlandı

Bartın genelinde 25 yerleşim yerini sel taşkınlarından korumak için dere ıslahını tamamladıklarını belirterek, bunların, Amasra İlçe Merkezi Horhor Deresi 1.kısım Islahı, Bartın 1 Sol Sahil Kaya Kazısı, Bartın 1 Sol Sahil Kaya Kazısı 2. Kısım, Bartın Arıt Kasabası Arıt Çayı Islahı, Bartın Gerişkatırcı Köyü Arazileri Gökırmak Çayı ve Yan Dereleri Islahı, Bartın Kozcağız Beldesi Hasankadı Köyü Günye Deresi Islahı, Bartın Kozcağız Beldesi Küçük Sanayi Sitesi Taşkın Koruma Tesisi İkmali, Bartın Kozcağız Beldesi Sanayi Sitesi Kozcağız Çayı Islahı, Bartın Merkez Alibaş Köyü Kuru Dere Islahı, Bartın Merkez Arıt Beldesi Arıt Çayı ve Yandereleri Islahı 2. Kısım, Bartın Merkez Derbent Köyü Kirenlik Deresi Islahı, Bartın Merkez Epçiler Köyü Atak Deresi Islahı, Bartın Merkez Gecen Köyü Aygır Deresi Islahı, Bartın Merkez Gökçekıran Köyü Büyükdere Islahı, Bartın Merkez Kavallar Mahallesi Subalığı Deresi Islahı, Bartın Merkez Kayadibikavlak Köyü Kaniç Mah. Arıt Çayı Islahı, Bartın Merkez Sipahiler Köyü Kuru Dere Islahı, Bartın Özbaşı Köyü Aşağıdere Mahallesi Mumlar ve Iskalan Dereleri Islahı,Ulus Abdipaşa Beldesi Ova Çayı Islahı,Ulus Akörensöküler Köyü Söküler Mahallesi 1 Nolu Kuru Dere Islahı, Ulus Eldeş Köyü ve Eldeş Dereleri Islahı, Ulus Kozanlı Köyü Uluçay ve Kesercik Dereleri Islahı,Ulus Küllü Köyü 1 Nolu Kurudere Islahı, Ulus Ulukaya Köyü Uluçay, Koğura Deresi ve 1 Nolu Kuru Dere Islahı, Ulus Zafer Köyü Kumluca Çayı Islahı 2. Kısım inşaatları olduğunu söyledi.

17 adet taşkın koruma inşaatı inşaatı devam ediyor

İnşaat Safhasında da 17 adet Dere Islahının bulunduğunu belirten Milletvekili Tunç, Amasra Çakraz Köyü Büyükdere Islahı, Amasra İlçe Merkezi Horhor, Kestaneli, Hisaönü ve Kayaaltı Dereleri Islahı, Amasra Göçgün, Göçgündemirci, Yahyayazıcılar, Kalaycı, Cumayanı, Esenler ve Acarlar Grup Köyleri Büyük Dere Islahı, Bartın Merkez Kavallar Mahallesi Subalığı Deresi Islahı 2. Kısım, Bartın İnkumu Yandereleri Islahı 2. Kısım, Bartın Merkez Kutlubey Yazıcılar Köyü Ana Deresi Islahı, Bartın Merkez Gerişkatırcı Köyü Gerişkatırcı Deresi Islahı, Bartın Merkez Kayacık Subalığı 2 Nolu, 3 Nolu, Balamba ve Hasan Dereleri Islahı, Bartın Merkez Budakdüzü ve Kutlubeydemirci Köyleri 1 ve 2 Nolu Dereler Islahı, Bartın Merkez Kutlubey Yazıcılar Köyü Elmalı Deresi Islahı, Bartın Merkez Karasu Köyü Karasu Deresi Islahı, Bartın Merkez Kızılelma ve Akbaba Köyleri Çıvgınlar Deresi Islahı, Kurucaşile İlçe Merkezi 1 ve 2 Nolu Dereler Islahı, Ulus Kumluca Beldesi Kumluca Çayı ve Yandereleri Islahı, Ulus Ulukaya Köyü Budamış Mahallesi Budamış Çayı Islahı, Ulus İlçe Merkezi Ulus Çayı ve Çerçi Deresi Islahı, Ulus Abdipaşa Beldesi Yeşilpazar Mahallesi 1.2.3.4.5 Nolu Kuru Dereler Islahı yapım ihalelerinin gerçekleştirildiğini ve inşaatlarının başladığını söyledi.

Yatırım programında 6 adet taşkın koruma işi önümüzdeki günlerde ihale edilecek

Yatırım Programında Yer Alıp İhalesi Yapılacak Çay ve Dere Islahlarının da  6 Adet olduğunu belirten Milletvekili Tunç, bunlardan en önemlisinin Bartın Irmağı ve Yan Kolları Islahı olduğunu, Bartın Merkez Sütlüce Köyü Cafal Deresi Islahı, Ulus Abdipaşa Beldesi Derecik Mahallesi Kav Deresi ve Yenihan Mahallesi Kuzluk Deresi Islahı, Bartın Merkez Kumluca Beldesi Kendirlik Deresi 1, 2, 3 Nolu Kuru Dereler Islahı, Bartın Merkez Hasankadı Beldesi Güney, Yağısıkuzu, Eskicuma Dereleri Islahı, Bartın Merkez Epçiler Köyü Atak Deresi, Aşağı Mahallesi Acısu ve Acıelmatarlası Dereleri Islahı olduğunu söyledi.

Milletvekili Tunç, proje safhasında olan ve istikşaf raporu hazırlanacak olan derelerin çalışmalarının da devam ettiğini söyledi.
 

Anahtar Kelimeler:
Sütlüce
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.