Tek adam değil, milletin adamı geliyor

Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Kozcağız Bakioğlu, Bakraçboz ve Yeşilyurt köylerinde 16 Nisan'da halkoylamasına sunulacak olan Anayasa değişikliğini anlattı.

İlgili Foto Galeriye Git

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın'da gerçekleştirdiği toplantılarda 16 Nisan'da halkoylamasına sunulacak olan Anayasa değişikliği bilgilendirme toplantılarına hız kesmeden Kozcağız Bakioğlu, Bakraçboz ve Yeşilyurt köylerinde devam etti.

Teşkilata, muhtarlara, sivil toplum kuruluşu temsilcilerine ve çeşitli toplum kesimlerine yönelik toplantılarda ve köy köy kahvehane toplantılarında 18 Maddelik anayasa değişikliğinin içeriğinin genel faydalarını anlatan Milletvekili Tunç, her maddeyi tek tek yorumluyor. Milletvekili Tunç, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin Türkiye'nin geleceği için tarihi fırsat milletimizin elinde.” dedi.

Tek adam değil, milletin adamı geliyor

Milletvekili Tunç "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile tek adamlık geliyor iddialarına değinerek; iddialarının tamamen asılsız olduğunu, seçimlerinde %50 oy almayı hayal bile edemeyenler bu yalanı uyduruyor. Çalışmadan, üretmeden, sadece karşı çıkarak muhalefetlik yapılmaz. Vesayet odakları ile iş tutmayı, milletin güvenini kazanmaktan daha kolay görenler tek adamlık yalanına sığınmışlar zihinleri bulandırmaya devam ediyorlar. Yeni Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminde, %50’nin üstünde milletin teveccühünü, güvenini kazanmış bir kişi tek adam olmaz, olsa olsa milletin adamı olur."

Dev eserler istikrar sayesinde oldu

Bartın’a son 14 yılda 3,8 milyar lira tutarında yatırım yaptık, Bartın 1991 yılında il olmuştu. Koalisyonlar dönemine denk gelen Bartın’ın ilk yılları maalasef kayıp yıllar olarak tarihe geçti. 1,5 yılda bir hükümet değiştiği için bir Kültür Merkezi temeli 92’de atıldı, çürümeye terkedildi, bir yüzme havuzu temeli atıldı, çürümeye terkedildi, bir kamu yatırım başladığında, 5 yıl 10 yıl sürerdi. Ak Parti’nin istikrarlı yılları ile birlikte Bartın’a il özelliği kazandıran yatırımları tek tek hayata geçirdik, Bartın’a yeni bir Bartın ilave ettik ve ediyoruz. Bartın Üniversitesi ile gelişiyor, 15 bin öğrencimiz var onlar bizim misafirimiz, kampüs inşaatlarımızı tamamladığımızda 30 bine yükselecek, Organize Sanayi bölgesini fabrikalarla doldurduk, yeni Organize Sanayi bölgesi yatırımlarımız devam ediyor, 380’lik trafo merkezinin inşaatına başladık, Zonguldak-Bartın yüksek enerji nakil hattını çektik, Bartın’ın sanayide ve konutta enerji sorunu kalmayacak, bu sayede yeni ilave alanımıza 40 yeni fabrika daha getireceğiz, Bartın’ı sel tehlikesinden kurtarmak için Üç Baraj birden inşa ediyoruz, ikisi bu yıl sonunda tamamlanacak, 38 yeni okulumuzu Bartın’a kazandırdık. Bartın’a doğalgaz getirdik, Bartın Irmağını turizme kazandırıyoruz, Arıtma tesislerini devreye soktuk,  400 milyonluk ırmak ıslah projemizi yatırım programına aldık, Bartın’da Valilik hizmet binası başta olmak üzere, Emniyet, SGK, Kültür Merkezi, Gençlik Merkezi, Acil Çağrı Merkezi, Aile Sağlığı Merkezleri, Açık Kapalı Spor Tesisleri, Yüzme havuzları, Öğrenci yurtları, Fakülte binaları, İlçe hastaneleri, Ulaştırma’da dev yatırımlar, duble yollar, Amasra’sından Çakraz’ına Kurucaşilesinden Kirazlıköprüsüne kadar 10’larca tüneli Bartın’a kazandırıyoruz. KÖYDES projeleri ile köylerimizi daha ulaşılabilir ve yaşanılabilir hale getiriyoruz. Devam eden 4 milyar liralık daha yatırımımız var, Adalet Sarayı inşaatımız devam ediyor, 400 yataklı Şehir hastanesinin proje çalışmalarını tamamladık, inşaat ihale aşamasına geldi. Tek kişilik odaları olan dev bir hastaneyi Bartın’a kazandırıyoruz.

"Cumhurbaşkanı kararnamesi kanundan üstün değil"

Cumhurbaşkanı kararnamesi ile vatandaşların malına mülküne el konulabileceği, maaşlarının bile düşürülebileceğine ilişkin yalanlar üretiyorlar, Cumhurbaşkanlığı kararnamesi, bu günkü Bakanlar Kurulu kararnamesi. Yürütme ile ilgili çıkarılabilecek, temel hak ve özgürlükler, siyasi haklar kararname ile düzenlenemeyecek, Kararname kanuna aykırı olamayacak, kanun üstünlüğü devam ediyor, kanuna ve anayasaya aykırı olan Cumhurbaşkanlığı kararnameleri hakkında Meclisteki birinci ve ikinci parti Anayasa mahkemesine başvurarak iptal ettirebilecek. Cumhurbaşkanın tüm işlemleri hakkında idari yargıda dava açıp iptali söz konusu olabilecek.

"Cumhuriyet güçleniyor"

Anayasa değişikliği ile Cumhuriyetin elden gideceği, diktatörlüğün geleceğine yönelik yalanlar da sürekli tekrarlanıyor. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde halk hükümetini doğrudan sandıkta belirleyecek. Milletvekillerini de doğrudan sandıkta belirleyecek. Meclis, Cumhurbaşkanlığı hükümetini denetleyecek. Cumhurbaşkanını, yardımcılarını ve bakanlarını gerektiğinde 301 milletvekilinin önergesi ile soruşturma başlatıp, Yüce Divan'a gönderebilecek. Halkın en fazla iki dönem için seçtiği, halka karşı siyasi sorumluluğu olan, Meclise karşı cezai sorumluluğu olan bir Cumhurbaşkanının diktatör olacağını iddia etmek bu millete saygısızlıktır. Bu milletin diktatör seçecek karakterde olduğunu zannedenler gafildirler. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, hükümet kurma yetkisini doğrudan doğruya halka vermektir, yani Cumhuriyetin ta kendisidir.

"Bölgesel yönetim söylemi de yalan"

Türkiye Cumhuriyeti laik, demokratik ve sosyal bir hukuk devletidir. Devleti ve ülkesi ile bölünmez bir bütündür. Üniter yapı, Anayasanın değişmez maddeleri kesinlikle korunmaktadır. Bu şekilde bir kararname çıkarılamaz, Cumhurbaşkanlığı kararnameleri Anayasaya kanuna aykırı olamaz, Anayasa mahkemesinin denetimine tabidir.

"'Darbelere karşıyım' diyen buna hayır diyebilir mi?"

Bu ülkenin her 10 yılda bir darbeye maruz kalmaması için, gelecekte çocuklarımız bir daha 15 Temmuz'ları, 12 Eylül'leri, 27 Mayıs'ları yaşamaması için, bu 18 maddelik Anayasa değişiklik sayesinde Türk Silahlı Kuvvetleri, Devlet Denetleme Kurulu'nun denetimi kapsamına alınıyor. 'Darbelere karşıyım' diyen buna hayır diyebilir mi? Demokrasiye inanan, Cumhuriyeti savunan herkes bu değişikliğe 'Evet' diyecektir."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.