Tunç Derbent Köyü'nde

“2002 öncesinde Türkiye’yi duvara toslatanlara milletimiz 12 Haziranda yine dersini verecek!”

Merkeze ilçeye bağlı Derbent Köyünde vatandaşlarla bir araya gelen Ak Parti Bartın milletvekili ve adayı Yılmaz Tunç, Bartın’ın kaderini değiştirecek projeleri vatandaşlarla paylaşıyor. İl Başkanı Yaşar Arslan ve teşkilat mensuplarının da destek verdiği ziyaretlerde vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılaşan Tunç, emekli maaşlarından 2-B arazilerine, iş aştan yerel sorunlara kadar birçok konuya açıklık getirerek Bartın’daki diğer parti adaylarının yalan yanlış beyanlarını yerinde çürütüyor.

Ak Partinin ustalık döneminde yatırımların daha çok artacağını söyleyen Tunç;”Ak Parti 2002’den bu güne kadar birçok hayali kurulan projeyi hayata geçirdi. Yıllarca ödenek ayrıldığı halde yapılamayan projeleri bitirdi ve milletimizin hizmetine açtı. Şimdi adayların bazıları Bartın’da çıkıyor Yılmaz Tunç Bartın’a ne yaptı diyor! Kendileri bu güne kadar ne yapmış ki bizi eleştiriyorlar. Biz göreve geldiğimizde ilk olarak Bartın Üniversitesi’nin yasa teklifini hazırladık ve meclisimize verdik. Bartın Üniversitesi kendi kendine kurulmadı. Onlar Bartın’da yeni kurulan üniversitenin var olduğunu bile bilmiyorlar herhalde! Devlet hastanemizin karşısında bir harabe vardı. Ödenek olmadığı için yıllarca kaderine terk edilmiş bir kültür merkezi inşaatı! Göreve geldiğimizde hemen orası için ödenek çıkartarak yapımına başlandı ve görüyorsunuz ki yakın zamanda hizmete açacağız. Daha saymakla bitmeyecek eserlerimiz var bunları sayarak vaktinizi almak istemiyorum” diyerek muhalefete yüklendi. Tunç buradan Çamlık ve Terkehaliller’e giderek vatandaşlarla bir araya geldi.

Diyaliz hastalarımız haftada 3 kere Ankara’ya gidip geliyordu

Yapılan sağlık yatırımlarından da bahseden Tunç;”Devlet Hastanemiz yine aynı şekilde 1992 de yapımına başlandı. 1999’a kadar bir türlü bitiremediler sonunda müteahhit para alamayınca kaçtı gitti. Ak Parti iktidarında buranın tekrardan ikmal ihalesi yapıldı ve bu günkü haline getirildi. Ak Parti iktidara gelince ilk önce sağlık sorunlarını ele aldı. Hastane olmayan yere hastane, sağlık ocağı olmayan yere sağlık ocağı, bunları da geçtik köylere artık doktor gönderiyoruz. Bunları da mı görmüyorlar? Şimdi diyecekler ki bunlar devletin asli görevi! Evet asli görevi ama Ak Partiden önce 2002 öncesi MHP iktidardı, onlar niye yapmadı. İlaç alabilmek için kuyruklarda ezilen rezil edilen, Bartın’dan Ankara’ya diyaliz için haftada üç kere gidip gelen vatandaşlarımız vardı. Milletimizi otobüslere abone eden bu zihniyete Ak Parti dur dedi. 2002’de onlara dersini verdi” dedi.

OSB’yi kim genişletti!

Konuşmasına Bartın’da gerçekleşen istihdam yatırımları ile devam eden Tunç,” Bunlar yine çıkıp diyor ki vatandaş aç perişan! İş yok fabrika yok diyorlar. Bunlar OSB’nin 2002 öncesindeki halini bilmiyorlar herhalde. Bu günkü OSB arazisi üzerinde inekler otluyordu.  OSB’de 4 fabrika vardı onlarda çalışıp çalışmadığı bile belli değildi. Biz orayı genişlettik ve genişletmeye de devam ediyoruz. Şu anda orada otuza yakın fabrika var. Birçok kişi evine orada çalışarak ekmek getiriyor. OSB’nin büyümesi yine Ak Parti iktidarı ile devam edecek. Birileri çıkıp bunları söyleyeceklerine önce geçmişlerine baksınlar bir kere! Ülkemizi uçurumun kenarına getiren MHP’ye seçimler de milletimiz öyle bir ders verdi ki barajın altına düştüler. Genel Başkanları istifa etmişti hatırladınız mı? Bunları milletimiz unutmadı, unutmayacakta!” dedi.

Ak Parti döneminde sigortalı sayısı 9 binden 25 bine çıktı

Ak Parti döneminde Bartın’da 9 bin olan sigortalı sayısını bu gün 25 bine çıkardıklarını söyleyen Tunç, muhalefet partilerinin söylediklerinin gerçeği yansıtmadığını söyleyerek,”Biz Bartın için Bartın’lı için gece gündüz çalışıyoruz. Yaptıklarımızı da halkımız görüyor. Organize sanayi bölgesi kendi kendine büyümedi biz genişletiyoruz ve yatırımcıya buradan yer gösteriyoruz. Fabrikalar kuruluyor ve her geçen gün isçi sayısı, çalışan sayısı Bartın’da artıyor. Bunları da görmüyor onlar” dedi. Tunç konuşmasının ardından vatandaşların sorunlarını dinleyerek hatıra fotoğrafı çektirdi.  

Anahtar Kelimeler:
YılmazTunçDerbentAk Parti
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.