Tunç, Kırıkkale kongresinde divan başkanı

Kongrede Divan Başkanlığı yapan AK Parti Bartın Milletvekili ve Teşkilat Başkan Yardımcısı Yılmaz Tunç, kongrenin açılışında gerçekleştirmiş olduğu konuşmasında, AK Parti’nin 11 yıl önce kurulduğunu, 10 yıldan bu yana da iktidarda olduğunu belirterek; “AK Parti milletin iktidarıdır, iktidarda olduğumuz süre içerisinde milletimizin temiz vicdanının sesi olduk, 81 vilayeti şantiyeye çevirdik, batmış bir ekonomi devraldık, hem ekonomiyi düzlüğe çıkardık hem de demokratikleşmeyi sağladık, ülkemizi 2023 hedeflerine ulaştırmak için Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde tüm AK Kadrolar olarak geceli gündüzlü çalışmaya devam ediyoruz, bu gün Kırıkkale’de gerçekleştirdiğimiz il kongremizdeki coşku, diğer partilerin genel merkez kongrelerinde bile yok, milletimizin güvenini boşa çıkarmamak için teşkilatlar olarak bu kongrelerden çok daha güçlenerek çıkacağız, Kırıkkale teşkilatını yaptıkları çalışmalardan dolayı tebrik ediyor, kongrenin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

AK Parti Kırıkkale Milletvekilleri Oğuz Kağan Köksal, Ramazan Can, Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz ve AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal’ın konuşmalarının ardından Kongrede bir konuşma yapan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, AK Parti'nin ilkeli bir lidere sahip olduğunu söyledi. AK Parti'yi ilkeler partisi olarak nitelendiren Atalay, “Biz konjonktüre göre siyaset yapmıyoruz. Biz güne göre politika üretmiyoruz. Bizim bir parti programımız var, partiyi kurarken ortaya koyduğumuz. Her dönem hükümet olduğumuzda bakın, her seçimde ürettiğimiz, yazdığımız seçim beyannamemiz var, hükümet programlarımız var ve bunların hepsinde bir tutarlılık vardır. Onun için ben genel başkanımıza ilkeli lider derim, ilkeleri ile siyaset yapan bir lider. Tabii bu ilkeli siyaseti yaparken siyasete de bir güven sağladık” dedi.

AK Parti ile siyasetin artık daha güvenilir olduğunu söyleyen Başbakan Yardımcısı Atalay, “AK Parti Türkiye'de siyaseti rayına oturtturmuştur. Yani siyaseti tekrar millet iradesiyle tam anlamıyla buluşturmuştur. Millet iradesi belirlemiyorsa orada siyaset yoktur. Orada demokraside yoktur. Biz gerek ilkeli oluşumuzla, gerek söz verdiğimiz her şeyi yerine getirişimizle, gerek dik duruşumuzla millet iradesini milletin verdiği emaneti iyi sahiplenişimizle siyasete güven kazandırdık. Biz, siz AK Parti olarak hepimiz. Siyaset bu gün daha güvenilir bir kurumdur” şeklinde konuştu.

Türkiye'de darbe döneminin kapandığını ve 1980 darbesinin yargılandığını kaydeden Atalay, “Bundan sonra bu ülkede hiç kimse millet iradesine gelip darbe yapamayacak. Bundan sonra hiç kimse cesaret edemeyecek. Bunun simgesel değeri bu. Yoksa yaşlı birkaç kişinin ceza alması değildir esas olay. Esas olan Türkiye'de artık bu değişimin görülmesi ve algılanması" dedi. Anayasa değişikliği referandumu sayesinde bu sürecin yaşandığına dikkati çeken Atalay, Anayasa değişikliğine karşı çıkan muhalefet partilerinin, 12 Eylül davasına müdahil olduklarını anımsatarak; “'O anayasa değişikliğine karşı koyanlar kimlerdi? Bu partilerin üçü de bu anayasa değişikliğine karşıydı, değil mi? Referandumdan 'hayır' çıksın diye uğraştılar. Ama milletimiz yüzde 58 oy vererek bu değişimi sağladı. Şimdi gidip, orada müdahil oluyorlar. Bunlar utandıklarından, utanma belasından, yoksa özlerinde istemiyorlar. Hele CHP hiç istemez. CHP daima ihtilallerin gölgesinde yaşamış, vesayetlerin gölgesinde yaşamış bir partidir. Millet iradesine onlar hiç güvenmemişlerdir. Millet iradesiyle de hiç iktidar olamamışlardır, olamazlar da. Onlar olağan üstü şartların ve dönemlerin belki desteğiyle iktidarın parçası olabilmişlerdir.” Dedi.

Kongreye tek aday olarak katılan mevcut başkan Mehmet Demir, yeniden il başkanı seçildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ferdi 12 yıl önce

sayın vekilimize atılmayan çamur kalmadı bartın bunun değerini ne zaman anlıyacak tebrikler yılmaz vekilime meclite ve mecli dışında bartını en iyi şekilde temsil ediyor çünkü o konuşurken bağırmıyo sakin ve her kesin anlıyacağı şekilde konuşuyor ve kiselerede çamur atmıyor bartın da bunu anlıyan çok az tabiki