Tunç: TTK Üretimi Arttıracak Tedbirler Almalı

ÜRETİMİ ARTIRACAK TEDBİRLER ALINMALIDIR

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, TBMM KİT Komisyonunda Kamu İktisadi Teşebbüslerinin 2011-2102 hesaplarına ilişkin denetim programı kapsamında Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun denetim raporlarının görüşüldüğü toplantıya katılarak bir konuşma yaptı. Tunç konuşmasında, uzun yıllardır zarar eden TTK’nın zarardan kurtulmasının yolunun üretimi artıracak tedbirleri almaktan geçtiğini söyledi.

Milletvekili Tunç, Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun 2011-2012 hesaplarının ele alındığı TBMM KİT komisyonu toplantısına katılarak, TTK ile ilgili görüşlerini komisyon üyeleri ve TTK yöneticileri ile paylaştı. Milletvekili Tunç, Türkiye’nin 1,5 milyar tonlu taşkömürü rezervinin tamamının Zonguldak ve Bartın illerinde bulunduğunu belirterek, bu rezervin yüzde 31’inin de Bartın Amasra’da olduğunu söyledi. Taşkömürünün bölge için önemine dikkat çeken Tunç, sadece AK Parti döneminde değil, uzun yıllardan bu yana diğer siyasi partilerin iktidarda olduğu dönemlerde de kurumun zarar etmesinin önüne geçilemediğini, her yıl 500 milyon lirayı aşan zarardan kurtulmanın yolunun üretimin artık eski usullerden kurtularak, mekanizasyona geçmekle mümkün olabileceğini belirtti.

Kendisinin Soma Maden Kazalarını araştırma komisyonunun üyesi ve başkanvekili olduğunu, Soma’da ve Zonguldak’taki ocakları incelediklerini, Zonguldak’taki çalışma şartlarının Soma’dakinden daha zor olduğunu belirten Milletvekili Tunç, TTK’da işçilerimiz hala omuzlarında kütük taşımaktalar, ağaç tahkimatlar ve beden gücü ile çalışmaktalar, gelişmiş ülkelerde madencilikte mekanizasyona geçildiği için üretimleri de artıyor, iş kazaları da asgari düzeyde oluyor. TTK Amasra müessesinde uygulamaya konulan mekanizasyonun TTK’nın tüm müesseselerinde de uygulanmasının gerekli olduğunu belirten Milletvekili Tunç, hem üretimi artırmalıyız, hem de işçilerimizi iş kazalarından korumalıyız dedi.

Milletvekili Tunç, madende iş kazalarının işverenin özel sektör ya da kamu işletmesi olmasına göre değişmediğini, bunun çalışma şartları ile ilgili olduğunu söyledi. Tunç, özel sektörün Amasra B Bölgesinde kömür çıkarmak için çok büyük bir yatırıma giriştiğini belirterek, kuyulara indiğini, galerileri gördüğünü, üç tane 8 metre çapında, 800 metre derinliğinde ve 11 kilometre uzunluğunda galerilerin yer altında açıldığını, firmanın kömür üretimine bir an önce geçmesi için gerekli tedbirlerin alınmasının bölgenin istihdamına ve ülke ekonomisine önemli katkı sağlayacağını söyledi.

Anahtar Kelimeler:
AmasraTTK
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.