Öne Çıkanlar Rıza Yalçınkaya MNK Mobilya Feyzi Arıcı Mehmet Ali Kıllı Emine KOÇOĞLU UEFA Epçiler Ortaokulu Müdürü Bakraçboz

Tunç'tan 3 Önemli Kanun Teklifi
SOSYAL GÜVENLİĞE SAHİP OLSALAR DAHİ FAKİR VE MUHTAÇLAR YARDIM ALABİLECEK

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç ve 7 milletvekili arkadaşının birlikte verdiği torba kanun teklifine göre Fakir ve muhtaç durumdakiler, sosyal güvenliğe sahip olsalar dahi, hane içindeki geliri asgari ücretin üçte birinden az ise sosyal yardımlaşma ve dayanışma yardımı alabilecek. Afetten zarar görenler ile şehit ve gaziler kanun kapsamına dahil edilecek.

Milletvekili Tunç, kanun teklifi ile sosyal güvenliğe sahip olan fakir ve muhtaçların sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı yardımlarından yararlanamamasının uygulamada mağduriyetlere neden olduğunu belirterek, bu mağduriyeti gidermek için verilen kanun teklifi ile 3294 sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanununun 2 nci maddesine fıkra eklendiğini, buna göre kanunla kurulu sosyal güvenlik kuruluşlarına tabi olan veya bu kurumlardan aylık alan veya gelir elde edenlerden Fon Kurulunca belirlenecek ölçütlere göre; Hane içindeki kişi başına düşen geliri, asgari ücretin net tutarının 1/3’ünden az olan kişilerden fakir ve muhtaç durumda bulunanlar, Afetlerden zarar görenler, Şehit yakınları ile gazilerin de kanun kapsamına alınacağını açıkladı.

TBMM’ye sundukları teklifle, 3294 sayılı Kanuna eklenen başka bir madde ile de Sosyal yardımların ve desteklerin haczedilemeyeceği hükmünü getirdiklerini belirten Milletvekili Tunç, sosyal yardımlaşma yardımları ve proje destekleri ile 2022 sayılı 65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Kanun gereğince verilen yaşlılık ve özürlü yardımlarının, kişinin muvafakatı olsa bile haczedilemeyeceğini, başkasına devir ve temlik edilemeyeceğini açıkladı.

Milletvekili Tunç, kanun teklifinin önümüzdeki günlerde komisyonda görüşülüp, Meclis tatile çıkmadan yasalaşmasını beklediklerini ifade etti.

İLKOKUL MEZUNLARI EHLİYET ALABİLECEK

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç ve 7 milletvekili arkadaşının birlikte verdiği kanun teklifi TBMM’sine sunuldu. Çeşitli kanunlarda değişiklikler ihtiva eden torba kanun teklifinde ilkokul mezunlarının ehliyet alabilmesi öngörülüyor.

13/10/1983 tarihli ve 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun 41 inci maddesinin birinci fıkrasının (b) bendinde belirtilen öğrenim şartı ile ilgili olarak A1, A2, B, C, D, E, F, G ve H sınıfı sürücü belgesi alacakların 8 yıllık temel eğitimi bitirmiş bulunmaları şartının 18/8/1997 tarihinden önce ilkokulu bitirenlerde aranmayacağını belirten Milletvekili Tunç, teklifin yasalaşması durumunda ilkokul mezunu olan sürücü adaylarının bu konudaki mağduriyetlerinin giderilmiş olacağını söyledi.

Kanun Teklifinin önümüzdeki günlerde komisyonlarda görüşülerek genel kurulun gündemine geleceğini belirten Milletvekili Tunç, teklifin meclis tatile girmeden önce yasalaşmasını beklediklerini ifade etti.

SABIKA KAYDINDAN PARA ALINMAYACAK, KAMU KURUM VE KURULUŞLARI SABIKA KAYDI SORGULAMASI YAPABİLECEK, KİŞİLER KENDİLERİ BİLGİSAYAR ORTAMINDA SABIKA KAYDI ALABİLECEK

AK Parti Bartın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Sözcüsü Yılmaz Tunç ve 7 milletvekili arkadaşı tarafından hazırlanan çeşitli kanunlarda değişiklik yapan kanun teklifine göre, Kamu kurum ve kuruluşları, mevzuatın adli sicil ve arşiv kaydı alınmasını öngördüğü hallerde, ilgili kişilerle ilgili olarak adli sicil ve arşiv kayıtlarında sorgulama yapabilecek, Gerçek kişiler kendileriyle ilgili adli sicil ve arşiv kayıtlarını, güvenli kimlik doğrulama araçlarını kullanarak sorgulayabilecek, sonucu fiziki veya elektronik ortamda ilgilisine verebilecek. Adli Sicil ve arşiv kaydı (sabıka kaydı) taleplerinden ücret alınması da kaldırılıyor.

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Adli Sicil Kanununda değişiklik yapan kanun teklifi ile Adli Sicil ve arşiv kaydının kamu kurum ve kuruluşları tarafından sorgulanabilmesinin ve gerçek kişilerin de kendileriyle ilgili adli sicil ve arşiv kayıtlarını, güvenli kimlik doğrulama araçlarını kullanarak sorgulayabilmesinin ve sonucu fiziki ve elektronik ortamda ilgilisine verebilmesi imkanının getirilmesi bürokrasiyi azaltacak, vatandaşlara büyük bir kolaylık sağlayacak bir düzenleme olduğunu belirterek, adli sicil ve arşiv kaydı taleplerinden alınan ücretin kaldırılmasının da vatandaşlarımız lehine olumlu bir değişiklik olacaktır dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
amasralı 12 yıl önce

sayın vekil sabıka kaydına ücret alınmaması bir lutufmu sanıyorsunuz zaten sabıka kaydına ücret alınması bir eşkiyalık idi ne yani şimdi alınmayınca size teşekkürmü etmek gerek