Tunç'tan Yeni Adli Yıl Mesajı
“DEMOKRASİNİN TEMİNATI HUKUK’TUR, YARGI BAĞIMSIZLIĞIDIR”

Milletvekili Tunç mesajında;

“Hukuk önünde haklarımızın ve devletin hukuka bağlılığının güvencesi olan Adalet; bütün vatandaşlarımızın hayatın her alanında insanca bir yaşam düzenine kavuşmalarını da kapsayan bir toplumsal sorumluluk anlayışının ifadesidir.

Adaletin en iyi şekilde tecelli etmesi Hukuk Devletinin bir gereğidir. Hukukun üstünlüğünü esas alan bir devlet, vatandaşlarının hak ve özgürlüklerinin teminatıdır. Demokratik, Laik, Sosyal bir hukuk devletinde, hukukun evrensel ilkelerine saygı, hak arama yollarının açıklığı, kanun önünde eşitlik, bireysel hak ve özgürlüklerin korunması, devletin hukuka bağlılığının güvence altına alınması, vazgeçilmez temel değerlerdir.

Yargı mekanizmalarının, hukukun üstünlüğü ve tarafsızlık ilkesine bağlı olarak hızlı ve uyum içinde çalışması, toplumda yargı kurumlarına dolayısıyla adalete olan güvenin de temelidir. Son yıllarda ülkemizde demokrasinin, hukuk devletinin güçlendirilmesine öncelik verilmiş ve gerçekleştirilen reformlarla Türk demokrasisi evrensel standartlar çizgisine ulaştırılmaya çalışılmış. Mevzuatımız da gerçekleştirilen değişikliklerle hukuk sistemimizde çağa uygun gerekli değişiklikler yapılmıştır.

Ceza Hukuku Sistemimizdeki önemli değişiklikler yürürlüğe konulmuş, Türk Ticaret Kanunu, Borçlar Kanunu, Hukuk Muhakemeleri Kanunu gibi çok önemli temel Kanunlarımız çağın ihtiyaçlarına uygun hale getirilerek kanunlaşmıştır.

2010 yılında temel hak ve özgürlükleri genişleten, yargı bağımsızlığını ve tarafsızlığını sağlayan, hukukun üstünlüğü ilkesini güçlendiren, Anayasadan darbe izlerinin silinmesini sağlayan çok önemli değişiklikler içeren anayasa değişikliğine halkımız evet diyerek ülkemizdeki demokratik standartların yükselmesini sağlamıştır

Gelişme ve kalkınmanın en önemli ayağı demokrasidir. Düşünce ve teşebbüs hürriyeti olmadan bir ülkenin ilerlemesi mümkün değildir. Demokrasinin de teminatı hukuktur. Hukuk ve adaletin olmadığı yerde demokrasiden, gelişme ve kalkınmadan söz edilemez, bu nedenle öncelikle Adalet Mülkün Temelidir özdeyişinde de ifadesini bulan hukukun üstünlüğü ve hukuk devleti ilkelerini hayata geçirmek zorundayız. Bu yolda son 11 yılda ülkemizde çok büyük mesafeler alınmıştır.

Hükümetimiz Başbakanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN'ın lidrliğinde Yargı kurumlarımızın çağın ve hizmetin gereklerine uygun olarak donatılması, bütün hukukçularımızın en iyi şartlarda, en iyi imkanlarla çalışmasının sağlanması için gerekli düzenlemeleri yapmaya devam etmekte, TBMM mevzuatımızı çağa uygun hale getirmek için gerekli değişiklikleri yapmaktadır.

Tüm amacımız, Türkiye'mizi her alanda olduğu gibi Adalette de örnek gösterilen bir ülke konumuna getirmek, muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarmaktır. Bunun için de en önemli hususlardan biri yeni, sivil ve özgürlükçü bir Anayasanın yapılmasıdır. Bu konuda tüm siyasi partilerin ülkemize zaman kaybettirmeden bir an önce milletimizin yeni Anayasa talebini karşılamaları için gereken uzlaşmayı gerçekleştirmeleri hepimizin arzusudur.

Bu duygu ve düşüncelerle; yeni adli yılın hakim ve savcılarımıza, avukatlarımıza, tüm yargı mensuplarımıza ve adliye çalışanlarına hayırlı olmasına diliyor, sağlık içerisinde başarılı bir Adli yıl temenni ediyorum.”

Anahtar Kelimeler:
Adli Yıl
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.