Öne Çıkanlar Rıza Yalçınkaya MNK Mobilya UEFA Epçiler Ortaokulu Müdürü Bakraçboz Karabük Dorukhan Bartın Emniyet Müdürlüğü

Turistik yollar programına alınmalı
Gönderdiği cevapta, İnkum yolunun; turistik nitelikli bir yol olduğunu ve bu tür yolların turistik yollar programında değerlendirilmesi gerektiğini belirten Bakan Yıldırım, söz konusu yolda bakım ve onarım yapılabilmesi için Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın ödenek ayırması gerektiğini söyledi.

MİLLETVEKİLİ YALÇINKAYA NE DEMİŞTİ?

CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya; Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım tarafından yazılı olarak yanıtlanması talebiyle TBMM Başkanlığı’na sunduğu soru önergesinde; İnkumu yoluna hiçbir kurumun sahip çıkmadığını, her sezon on binlerce vatandaşın gelip geçtiği yolun bakımsız ve düzensiz bir şekilde kullanıldığını, birçok bölgesinde çökmelerin meydana geldiğini belirtmişti.

BAKIMSIZ YOL; İL TURİZMİNE SEKTE VURUYOR

Kimsenin sorumluluk alıp sahiplenmediği İnkum yolunun bakımsız ve düzensiz bir şekilde kullanılmaya devam edildiğini belirten Milletvekili Yalçınkaya, gerek yaz gerekse kış aylarında söz konusu yol üzerinde trafik kazaları meydana geldiğini, vatandaşların can ve mal güvenliklerinin tehlikeye girdiğini, bu durumun İnkum’da oturan, yaşayan, ticaret yapan herkese zarar verdiğini ve il turizmine sekte vurduğunu ifade etmişti.

İNKUM YOLU TURİSTİK NİTELİKLİ BİR YOL

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İnkumu yoluyla ilgili önergeye verdiği cevapta “Karayolları Genel Müdürlüğü 6001 sayılı Teşkilat ve Görevleri Hakkındaki Kanun’a göre önemli bölge ve il merkezlerini demiryolu, istasyon, iskele, liman, tersane, havaalanı ve sınır kapılarını birbirilerine bağlayan devlet ve il yollarının yapımı, bakım, onarım ve işletmesinden sorumlu bir Kuruluştur. Karayolları ağına alınması istenen (Bartın-Boğaz) Ayrım-İnkum yolu Belediye sınırları içerisinde kalan turistik nitelikli bir yol olup, yukarıdaki nedenlerle ağa alınması uygun mütalaa olunmamaktadır” şeklinde cevap verdi.

TURİSTİK YOLLAR PROGRAMINDA DEĞERLENDİRİLMELİ

Turistik nitelikli yolların, turistik yollar programında değerlendirildiğini ifade eden Bakan Yıldırım, Milletvekili Yalçınkaya’ya gönderdiği yazılı cevapta; “Turistik nitelikli yollar ise, turistik yollar programında değerlendirilmekte olup bu tür yolların Karayolları ağına alınması gerekmemektedir. Bu tür yolların Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın onayı ile Turistik Yollar Yatırım Programına alınması ve ödeneğinin ilgili bakanlıkça karşılanması halinde yapım, bakım ve onarım çalışmalarının Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yapımı gerçekleştirilmektedir” ifadelerine yer verdi.  

DORUKHAN-YENİÇAĞ ARASINDAKİ YOLA
YAKLAŞIK 26.5 MİLYON PARA HARCANDI
 
CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya’nın, İnkumu yolunun yanı sıra Dorukhan Tüneli-Mengen ve Mengen-Yeniçağ yolunun yapımı ile ilgili sormuş olduğu soruları da yanıtlandıran Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Dorukhan Tüneli-Mengen arasındaki yol yapım çalışmalarına 8 milyon 504 bin 471 TL, Mengen-Yeniçağ arasındaki yol yapım çalışmalarına ise 17 milyon 945 bin 419 TL para harcandığını söyledi.  

YOL YAPIM ÇALIŞMALARINDA
İHALELERİ ALAN FİRMALARIN İSİMLERİNİ AÇIKLADI
 
Dorukhan Tüneli-Mengen arasındaki yolu 9 kilometrelik kesimin bölünmüş yol çalışmalarının Zonguldak Valiliği tarafından, Mengen-Yeniçağ arasındaki 20 kilometrelik kesimdeki çalışmaların da Bolu Valiliği tarafından, Karayolları Genel Müdürlüğü kontrol ve denetiminde yapıldığını ifade eden Bakan Yıldırım, valiliklerce yapılan ihaleleri ise Demirhan Alt Yapı, Çebi İnşaat, Cihan İnşaat, Cenyıl İnşaat ve Muratcan İnşaat’ın aldığını söyledi. Söz konusu yerlerde, ağır geçen kış şartları nedeniyle yollarda zaman zaman bozulmaların meydana geldiğini de ifade eden Binali Yıldırım, bakım ve Bitümlü Sıcak Karışım Kaplama çalışmalarının halen devam ettiğini belirtti. 

Anahtar Kelimeler:
Binali YILDIRIM
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.